Koronavirusuutiset Kamerunissa

Kamerun on sulkenut ulkorajansa matkustajaliikenteeltä. Ulkoministeriö seuraa koronavirustilanteen kehittymistä Kamerunissa.

Maahantulosäännökset

Kamerun on sulkenut ulkorajansa matkustajaliikenteeltä toistaiseksi.

Liikkuminen

Julkisessa liikenteessä on noudatettava riittävää etäisyyttä kanssakulkijoihin ja käytettävä suojavälineitä.

Palvelut

Ravintolat ja yökerhot saavat olla auki myös iltaisin, mutta asiakkaiden on käytettävä kasvonsuojuksia ja pidettävä riittävää etäisyyttä.

Terveys

Kasvonsuojainten käyttö on pakollista.

Kamerunissa on syytä huomioida, että terveydenhuollon palveluiden taso ei vastaa eurooppalaisia standardeja.

Edustuston asiakaspalvelu

Koronavirustilanteesta johtuen Suomen suurlähetystö Abujassa palvelee ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse. Olkaa hyvät ja ottakaa yhteyttä joko sähköpostitse sanomat.aba@formin.fi tai puhelimitse virka-aikana +234 803 785 1150. Hätätapauksissa ulkoministeriön päivystys palvelee numerossa +358 9 1605 5555 tai paivystys.um@formin.fi

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.