Koronavirusuutiset Iranissa

Ulkomaalaisten maahantulo Iraniin ja matkustaminen maassa on sallittua. Maassa ei ole voimassa liikkumista rajoittavia toimenpiteitä. Maahan saavuttaessa voi lentokentällä joutua paikallisviranomaisten COVID-19-testeihin. Maahan saapuvia vaaditaan pysymään omaehtoisessa karanteenissa 14 vuorokautta. Ajankohtaisesta tilanteesta saat lisätietoja Suomen Teheranin-suurlähetystöltä.

Koronavirusuutiset Iranissa

Ulkomaalaisten matkustaminen Iraniin on sallittua. Maassa ei ole voimassa liikkumista rajoittavia toimenpiteitä. Ajankohtaisesta tilanteesta saat lisätietoja Suomen Teheranin-suurlähetystöltä.

 

Maahantulosäännökset

Maahan saavuttaessa voi lentokentällä joutua paikallisviranomaisten COVID-19-testeihin. Maahan saapuvia vaaditaan pysymään omaehtoisessa karanteenissa 14 vuorokautta. Lisätietoa: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Liikkuminen

Maan sisäistä liikkumista ei rajoiteta. Nopeat muutokset tilanteeseen ovat mahdollisia.

 

Terveys

WHO:n julkaisemia tietoja, esimerkiksi ajankohtaiset tartuntatilastot: https://covid19.who.int/region/emro/country/ir(Linkki toiselle web-sivustolle.)  

  

Muuta huomioitavaa

Lentoyhteyksiä on tarjolla erittäin vähän.

 

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen Iranin-edustuston asiakaspalvelu on toistaiseksi suljettu. Muu kuin hädänalaisten avustamista koskeva kansalaispalvelu on keskeytetty.

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.