Koronavirusuutiset Irakissa

Koronavirusuutiset Irakissa

Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Irakiin.

Maahantulosäännökset

Koronatilanteen takia maassa on muuttuvia liikkumisrajoituksia. Irakin viranomaiset päättivät 13.1.2021 matkustuskiellosta, joka koskee matkustamista Suomesta ja 19 muusta maasta Irakiin ja päinvastoin. Tämä kielto ei koske kansainvälisten järjestöjen edustajia ja diplomaatteja, joilla tulee olla 72 h tuore todistus negatiivisesta PCR-testistä maahan saapuessaan. Irakin kansalaiset voivat palata Irakiin, heitä koskevat erilliset määräykset. Ajankohtaista tietoa Irakin tilanteesta löydät seuraamalla paikallisviranomaisten tiedotusta.

Irakin lain mukaan viisumi on hankittava ennen maahan saapumista. Tämä koskee myös matkoja, jotka suuntautuvat vain Kurdistanin autonomiselle alueelle. Maahantulorikkomuksista voi saada ankaran rangaistuksen.

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Irakin suurlähetystö Helsingissä 

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat

Terveys

Terveydenhoitopalveluja on Irakissa saatavilla rajoitetusti ja maan terveydenhuollon taso on heikko.

Irakin koronatilanteesta pyydetään seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia.

WHO/Irak 

Irakin hallituksen koronasivusto

Kurdistanin aluehallinnon koronasivusto 

https://www.facebook.com/MOH.GOV.IQ/

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.