Koronavirusuutiset Irakissa

Koronavirusuutiset Irakissa

Ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Irakiin.

Maahantulosäännökset

Koronatilanteen takia maassa on muuttuvia alueellisia liikkumisrajoituksia. Seuraa paikallisten viranomaisten tiedotteita.

Irakin lain mukaan viisumi on hankittava ennen maahan saapumista. Tämä koskee myös matkoja, jotka suuntautuvat vain Kurdistanin autonomiselle alueelle. Maahantulorikkomuksista voi saada ankaran rangaistuksen.

UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Irakin suurlähetystö HelsingissäLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) 

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat

Terveys

Terveydenhoitopalveluja on Irakissa saatavilla rajoitetusti ja maan terveydenhuollon taso on heikko.

Irakin koronatilanteesta pyydetään seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia.

WHO/IrakLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) 

Irakin hallituksen koronasivustoLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)

Kurdistanin aluehallinnon koronasivustoLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) 

https://www.facebook.com/MOH.GOV.IQ/Linkki toiselle web-sivustolle.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle..

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.