Koronavirusuutiset Intiassa

Koronavirusuutiset Intiassa

Normaali reittilentoliikenne Intiaan on keskeytetty ja viisumien myöntöä rajoitettu. Kansainvälisiä lentoja kahdenvälisin sopimuksin (Air Bubble) järjestetään viikoittain. Liikkumis- ja matkustusrajoituksia on voimassa ja ne saattavat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Osavaltioiden käytännöt vaihtelevat. Maskin käyttö on pakollista.

Maahantulosäännökset

Intian ulkorajat on toistaiseksi suljettu ja turistiviisumien myöntö on pääosin keskeytetty. Viisumeita voidaan harkinnan mukaan myöntää eräille viisumikategorioille. Pakottavien matkustussyiden osalta ole yhteydessä lähimpään Intian edustustoon.

Intian viisumin pidennystä voit anoa sähköisesti tai olla yhteydessä lähimpään FRRO:n toimistoon

Lisätietoja:

Liikkuminen

Kansainvälinen lentoliikenne Intiaan on valtaosin keskeytetty.

Kansainvälisiä lentoja kahdenvälisin sopimuksin (Air Bubble) järjestetään viikoittain useita. Lentovaraukset suoraan ko. lentoyhtiöiltä tai matkatoimistoista.

Liikkumis- ja matkustusrajoituksia on edelleen voimassa ja saattavat muuttua yllättäen. Osavaltioiden välillä käytännöt vaihtelevat. 

Julkinen liikenne on käynnistetty rajoitetusti. Käytännöt vaihtelevat hieman osavaltioittain.

Intian hallituksen avustava koronapuhelin neuvoo rajoitusten ja terveyskysymysten osalta englanniksi numerossa + 91 11 23 978 046. Oman alueen tilannetta voi seurata esimerkiksi paikallismediasta tai olemalla yhteydessä osavaltion neuvovaan päivystyspuhelimeen. Lisäksi kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata osavaltiohallitusten verkkosivuja sekä paikallisuutisia.

Lisätietoja:

Terveys

Koronapandemian vuoksi terveydenhuollon saatavuudessa voi olla erityisiä haasteita ja sairaaloiden vuode- ja tehohoitopaikkojen riittävyydessä ongelmia.

Suojamaskin käyttö on ulkona liikuttaessa ja julkisilla kulkuneuvoilla matkustettaessa pakollista. Matkailijoiden kuume saatetaan mitata esimerkiksi hotelleissa tai julkista liikennettä käytettäessä.  Paikallisviranomaiset saattavat vaatia koronaviruksen seurantaan kehitetyn intialaisen Aarogya Setu -mobiilisovelluksen lataamista ja käyttöä erilaisissa tilanteissa.

Osavaltiosta riippuen matkailijoilta voidaan vaatia lääkärintodistusta majapaikasta poistumista ja lentokentälle kulkemista varten. Mikäli osavaltion viranomaiset vaativat lääkärintodistusta, ole yhteydessä osavaltiosi korona-neuvontapuhelimeen todistuksen saamiseksi.

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, ole ensimmäiseksi yhteydessä Intian hallituksen englanninkieliseen korona-päivystyspuhelimeen, joka neuvoo seuraavien askelten osalta. Päivystyspuhelin neuvoo kansalaisia ja ulkomaalaisia numerossa + 91 11 23 978 046. Samasta numerosta saat tietoa myös alueesi koronapotilaita hoitavista sairaaloista ja voit esittää muita koronatilanteeseen liittyviä kysymyksiä.

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten rikkomisesta saatetaan tuomita sakkoihin tai jopa pidättää.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen maahantulolupahakemusten ja viisumeiden vastaanotto ja käsittely on toistaiseksi pääosin keskeytetty.

Lisätietoja suomalaisen oleskeluluvan omaaville Intian kansalaisille, jotka pyrkivät matkustamaan Intiasta takaisin Suomeen, löytyy täältä (englanniksi).

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.