Koronavirusuutiset Ghanassa

Ghana on sulkenut ulkorajansa matkustajaliikenteeltä toistaiseksi. Ulkoministeriö seuraa koronavirustilanteen kehittymistä Ghanassa.

Maahantulosäännökset

Ghana on sulkenut ulkorajansa matkustajaliikenteeltä toistaiseksi.

Liikkuminen
Ghanan hallitus lopetti ulkonaliikkumiskiellot Accran ja Kumasin alueella 20. huhtikuuta. Maan sisäiset lennot ovat edelleen sallittuja.

Hallitus rajoittaa yli 25 hengen kokoontumisia ja monet palvelut, kuten esimerkiksi ravintolat ovat suljettuina.

Terveys

Kasvonsuojainten käyttö on pakollista Accran ja Cape Coastin metropolialueilla. Kansalaisia kehotetaan erityiseen tarkkuuteen hygienian suhteen ja pitämään riittävää etäisyyttä toisiinsa.

Ghanan hallitus pyytää olemaan mahdollisissa tautitapauksissa yhteydessä seuraaviin numeroihin:

  • (+233) 055 2222 004
  • (+233) 055 2222 005
  • (+233) 050 9497700
  • (+233) 055 8439 868

Ghanan terveysviranomaisten tiedotuksia voi seurata täällä: https://ghanahealthservice.org/(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Edustuston asiakaspalvelu

Koronavirustilanteesta johtuen Suomen suurlähetystö Abujassa palvelee ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse. Olkaa hyvät ja ottakaa yhteyttä joko sähköpostitse sanomat.aba@formin.fi tai puhelimitse virka-aikana +234 803 785 1150. Hätätapauksissa ulkoministeriön päivystys palvelee numerossa +358 9 1605 5555 tai paivystys.um@formin.fi

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.