Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirusuutiset Filippiineillä

Koronavirusuutiset Filippiineillä

Filippiinien sisäinen liikenne on lähes pysähdyksissä. Maahan pääsy on erittäin rajoitettua. Fyysisen etäisyyden pitäminen ja kasvosuojaimen käyttö ovat pakollisia julkisilla paikoilla.

Maahantulosäännökset

Maahantulo on rajoitettua. Ainoastaan filippiiniläiset, heidän perheenjäsenensä, diplomaatit ja viisumilla matkustavat ulkomaan kansalaiset voivat tulla maahan. Maahantulo on 31.8.2021 saakka täysin kielletty kymmenestä maasta (Intia, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Oman, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Indonesia, Malesia ja Thaimaa).

Lentokentällä tehdään COVID-19 -vasta-ainetesti, jonka jälkeen ohjataan karanteenihotelliin kahden viikon karanteeniin. Karanteenia voidaan tietyissä tapauksissa lyhentää täysin rokotettujen henkilöiden osalta. Diplomaatit ohjataan kotikaranteeniin.

Niille ulkomaalaisille, joiden viisumi on umpeutunut 16.3.2021-7.7.2021 välisenä aikana, annetaan 30.11.2021 saakka aikaa anoa viisumin jatkoa. Tämä ei koske turistiviisumeita eikä tapauksia, joissa viisumi on umpeutunut henkilön ollessa Filippiinien ulkopuolella.

 

Lisätietoa:

 

Liikkuminen ja palvelut

Tällä hetkellä ainoastaan NAIA:n kansainvälinen lentokenttä, Cebun kenttä sekä Clark ovat toiminnassa. Manilasta Eurooppaan pääsee lentämään muun muassa Dohan ja Istanbulin kautta.

Filippiineillä on käytössä erilaisia rajoituksia: ECQ (Enhanced Community Quarantine), MECQ (Modified Enhanced Community Quarantine), GCQ (General Community Quarantine) ja MGCQ (Modified General Community Quarantine).  Eri saarien ja kaupunkien rajoitustilanteen selvittää helpoimmin kaupunkien omilta nettisivuilta tai paikallisesta matkailutoimistosta (Department of Tourism).

Jyrkin rajoitus (ECQ): Ulkonaliikkumiskielto on voimassa illasta aamuun. Vain ruokakaupat, apteekit, klinikat ja sairaalat ovat auki. Vain yksi perheenjäsen voi käydä lähikaupassa. Kotikaranteeni koskee kaikkia. Kokoontumiskielto on voimassa ja kasvosuojainten käyttö on pakollista. Julkinen liikenne ja taksit eivät kulje. Maan sisäinen liikenne on pysähdyksissä.

GCQ–rajoitus: Liikkuminen on sallittua ainoastaan välttämättömiin palveluihin ja määriteltyjen alojen työpaikoille. Valtion virastot ovat toiminnassa. Kaikki vapaa-ajan viettoon liittyvät paikat pysyvät kiinni (kuntosalit, huvipuistot). Hotellit ovat auki rajoitetusti.

Eri rajoitustyyppeihin kuuluvien alueiden välillä ei pysty liikkumaan normaalisti. Siihen tarvitaan Filippiinien viranomaisten lupa ja/tai edustuston kirje.

Joukkokokoontumiset ovat edelleen kiellettyjä. Julkinen liikenne toimii vajaalla kapasiteetilla tiukkaa metrin fyysistä etäisyyttä noudattaen.

Hotellit ovat auki rajoitetusti tai eivät lainkaan. Ravintolat hoitavat ainoastaan ruokatilauksia ja –toimituksia. Museot ja nähtävyydet ovat kiinni.

Lisätietoa:

 

Terveys

Suojamaskien ja kasvovisiirien käyttö on pakollista ja lämmön mittaukset ovat tavallisia. Terveydenhuollon taso Filippiineillä vaihtelee suuresti. Sairaalat ja klinikat ovat auki, mutta monissa paikoin hyvin täynnä.

Lisätietoa:

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Määräysten ja rajoitusten rikkominen sekä viranomaisen käskyjen noudattamatta jättäminen ovat rangaistavia tekoja.

Lisätietoa:

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle)(Linkki toiselle verkkosivustolle) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.