Koronavirusuutiset Egyptissä

Koronavirusuutiset Egyptissä

Egyptissä on todettu yli 173 800 koronavirustartuntaa (15.2.2021). Suosittelemme lukemaan tietoja sekä paikallisista että suomalaisista lähteistä kattavan tilannekuvan saamiseksi.

Maahantulosäännökset

Egypti on ilmoittanut vaativansa 1.9.2020 alkaen kaikilta maahan saapuvilta matkustajilta negatiivisen Covid-19 PCR-testituloksen, joka on otettu 72 tuntia ennen Egyptiin saapumista. Egyptin viranomaiset saattavat tarkistaa myös matkavakuutuksen maahan tullessa.

 

Liikkuminen

Kaupallinen lentoliikenne on avautunut osittain 2.7 Julkinen liikenne operoi klo: 04.00-00.00. Ulkonaliikkumiskielto päättyi kokonaan lauantaina 27.6.

 

Terveys

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa, Egyptin viranomaiset ovat ohjeistaneet ottamaan yhteyttä Egyptin terveysministeriön numeroihin 15335 tai 105. Koronavirustapauksissa potilas ohjataan hoitoon sairaalaan, jossa hoidetaan koronapotilaita.  

Kasvomaskit ovat pakollisia liikuttaessa autolla, julkisilla liikennevälineillä ja rakennuksissa sekä tiloissa, joissa on paljon ihmisiä.

Egyptin viranomaisten julkaisemia koronavirustietoja löytyy osoitteesta: www.care.gov.eg. Sivuilta voi tarkistaa esimerkiksi ajankohtaisimman tartuntojen määrän ja löytää tärkeimmät viranomaisten yhteystiedot.  Sivusto on ainoastaan arabiaksi ja toimii vain Egyptissä. Lisäksi Egyptin Terveysministeriön Facebook -sivulla osoitteessa www.facebook.com/egypt.mohp  julkaistaan päivittäin tietoa koronaviruksen tartuntamääristä Egyptissä.

 

Palvelut

Moskeijat ja kirkot ovat avautuneet rajoitetusti.  Valtion virastot ovat auenneet osittain. 26.7 alkaen ostoskeskukset, kaupat, ravintolat ja urheilupaikat voivat olla avoinna rajoitetulla kapasiteetilla ja varotoimenpiteitä noudattaen. Osa hotelleista on avoinna. Elokuvateatterit sekä muut kulttuuripaikat ovat avautuneet varotoimenpiteitä noudattaen.

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten rikkomisesta voi saada sakkorangaistuksen.

 

Muuta huomioitavaa

Egyptistä on lentoja viikoittain Euroopan kenttien kautta Suomeen.

 

Edustuston asiakaspalvelu

Koronavirustilanteen vuoksi Suomen Kairon-edustuston asiakaspalvelu on avattu 13.7. alkaen rajoitetusti. Puhelinnumero virka-aikana: +20 2 2586 9000, sähköposti: sanomat.kai@formin.fi. Hätätapauksissa virka-ajan ulkopuolella yhteys Ulkoministeriön päivystyskeskukseen numeroon: +358 9 1605 5555. 

Kairon suurlähetystö pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuilleen ja Facebookiin

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi