Koronavirusuutiset Beninissä

Beninin ulkorajat on suljettu matkustajaliikenteeltä toistaiseksi. Ulkoministeriö seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maassa.

Maahantulosäännökset

Benin on sulkenut ulkorajansa kaupalliselta matkustajaliikenteeltä toistaiseksi.

Liikkuminen

Seuraavat alueet ovat eristettyinä viruksen leviämisen estämiseksi Cotonou, Abomey-Calavi, Allada, Ouidah, Tori-Bossito, Kpomassè, Toffo, Zè, Sô-Ava, Aguégués, Sèmè-Podji, Porto-Novo, Akpro-Missérété, Adjara ja Atchoukpa.

Bussien ja minibussien liikkuminen on kielletty nykyisessä tilanteessa. Myös muissa liikennevälineissä matkustajamääriä on rajoitettu.

Palvelut

Ravintolat, yökerhot ja uskonnolliset instituutiot ovat suljettuina koronakriisin vuoksi. Ravintoloissa ja kaupoissa on noudatettava vähintään metrin etäisyyttä muista asiakkaista.

Terveys

Hallitus velvoittaa erityisen tarkkaan hygieniaan ja desinfiointiaineiden systemaattiseen käyttöön.

Yhden metrin turvaetäisyyttä muihin ihmisiin on noudatettava kaikkialla. Myös kasvonsuojainten käyttö on pakollista.

Lisätietoa

Beninin hallitus tiedottaa koronasta verkkosivuillaan https://www.gouv.bj/coronavirus/(Linkki toiselle web-sivustolle.) (ranskaksi)

Edustuston asiakaspalvelu

Koronavirustilanteesta johtuen Suomen suurlähetystö Abujassa palvelee ainoastaan puhelimitse ja sähköpostitse. Olkaa hyvät ja ottakaa yhteyttä joko sähköpostitse sanomat.aba@formin.fi tai puhelimitse virka-aikana +234 803 785 1150. Hätätapauksissa ulkoministeriön päivystys palvelee numerossa +358 9 1605 5555 tai paivystys.um@formin.fi

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.