Koronavirusuutiset Argentiinassa, Paraguayssa ja Uruguayssa

Koronavirusuutiset Argentiinassa, Paraguayssa ja Uruguayssa

Päivitetty viimeksi 26.3.2021. Päivitämme tähän julkaisuun tietoa suomalaismatkailijoille. Argentiina, Paraguay ja Uruguay eivät tällä hetkellä ota vastaan matkailijoita. Voimassa on liikkumisrajoituksia, jotka saattavat vaihdella maiden sisällä. Tilanne ja rajoitukset saattavat myös muuttua nopeasti. Seuraa paikallisviranomaisten ohjeita. Vältä turhaa liikkumista, huolehdi käsihygieniasta ja pidä etäisyyttä muihin.

Paikallisviranomaisten ohjeita ja tiedotteita (espanjaksi):

Suosittelemme myös seuraamaan suurlähetystön Facebook-sivuaLinkki toiselle web-sivustolle..

 

Maahantulosäännökset

Argentiina

Maahan voivat matkustaa vain Argentiinan kansalaiset sekä ulkomaalaiset, joilla on oleskelupa Argentiinaan. Maahan pääsee vain Ezeizan ja San Fernandon kansainvälisten lentokenttien ja Buquebus:n Buenos Airesin laivaterminaalin kautta. Maahantulijoiden on tehtävä valaehtoinen ilmoitus (max 48 tuntia ennen lentoa), osoitettava negatiivinen PCR-testitulos (max 72 tuntia ennen lentoa), ja vietettävä 7 vrk karanteenissa. Ulkomaalaisilla on myös oltava Covid ja PCR testit-kattava kansainvälinen terveysvakuutus.

Lisätietoja:

Paraguay

Maahan voivat matkustaa Paraguayn kansalaiset sekä ulkomaalaiset. Maahan saapuvien ei tarvitse jäädä karanteeniin.

Maahanpääsy edellyttää valaehtoisen matkustusilmoituksen täytön (max 24 tuntia ennen), Negatiivinen tulos ARN: RT-PCR/LAMP / NAAT -testi​​​​​​stä (max 72 tuntia ennen), Covid-kattava kansainvälinen terveysvakuutus​​​​​​​. Tarkemmat ohjeet espanjaksi.Linkki toiselle web-sivustolle.

Maahanmuuttovirasto (Dirección General de Migraciones)on pidentänyt niiden viisumien tai muiden matkustuslupien voimassaoloa, joiden voimassaoloaika päättyi 13.3.2020 tai myöhemmin. Lisätietoja voi kysyä MaahanmuuttovirastostaLinkki toiselle web-sivustolle..

Uruguay

Maahan voivat matkustaa Uruguayn kansalaiset sekä ulkomaalaiset, joilla on oleskelupa Uruguayhin tai muu hyväksytty syy: ulkomaalaiset voivat hakea erityislupaa maahantuloa varten esimerkiksi työsopimuksen perusteella tai perheenyhdistämisestä johtuen. Voit hakea erityislupaa myös, jos sinulla on kiinteistöjä Uruguayssa. 

Maahan saapuvilta ulkomaalaisilta vaaditaan oleskeluluvan tai erityisluvan lisäksi myös matkavakuutus, joka kattaa tarvittaessa koronahoidon. Lisäksi on käytävä koronatestissä korkeintaan 72 h ennen Uruguayhin saapumista ja esitettävä testitulos, joka osoittaa, ettei matkustajalla ole tartuntaa. Jollei matkustajalla ole esittää testitulosta, on hänen käytävä testissä rajanylityspaikalla maahan saapuessa (esim. lentokentällä). Testin hinta on silloin noin 100 USD, ja matkustaja maksaa sen itse. Maahan saapuvien on joko käytävä uudelleen testissä seitsemäntenä päivänä maahan saapu­­­­­misesta tai pysyteltävä karanteenissa 14 vrk valitsemassaan paikassa.

Lisätietoja:

 

Liikkuminen

Argentiina

Jokainen Argentiinan provinssi päättää itse liikkumisen rajoituksista. Tarkista viimeisimmät tiedot täältä: https://www.argentina.gob.ar/veranoLinkki toiselle web-sivustolle.
Epäillyt tai varmistetut covid-tapaukset eivät voi liikkua.
​​​​​​
Lisätietoja:

Paraguay

Ulkona liikkuminen on kielletty öisin (klo 20-05). Päivisin on sallittua liikkua vain välttämättömien asioiden hoitamiseksi, kuten ruoan ja lääkkeiden hankkimiseksi 4.4.2021 saakka.

Lisätietoja (espanjaksi):

 

Uruguay

Liikkuminen maassa on sallittua, mutta suosituksena on vain poistua vain välttämättömien asioiden vuoksi asunnoista.

 

Terveys

Argentiina

Pääkaupungissa Buenos Airesissa kasvosuojan käyttäminen on pakollista muualla kuin yksityisissä tiloissa. Lisäksi jos samassa autossa on enemmän kuin yksi henkilö, tulee heidän käyttää suojaa.

Kasvosuoja voi olla itse tehty, mutta sen tulee peittää nenä, suu ja leuka.

Muualla maassa kasvosuojaimen käytössä voi olla provinssikohtaisia, erilaisia käytäntöjä.

Lisätietoja:

Paraguay

Kasvosuojan käyttö on pakollista julkisessa liikenteessä, suljetuissa tiloissa, yleisillä teillä sekä paikoissa, joissa muihin on mahdotonta pitää etäisyyttä.

Uruguay

Kasvosuojan käyttö on pakollista kaikissa julkisissa sisätiloissa, esimerkiksi kaupoissa, ostoskeskuksissa ja pankeissa. Kasvosuojaa tulee käyttää myös julkisessa liikenteessä taksit mukaan lukien. Alle 3-vuotiaiden ei tarvitse käyttää kasvosuojaa.

 

Palvelut

Argentiina

Palveluiden saatavuus vaihtelee provinssista toiseen. Seuraa paikallisviranomaisten tiedotteita.

Paraguay

Palveluita on saatavilla rajoitetusti.

Uruguay

Palveluita on saatavilla, mutta rajoituksia on voimassa.

 

​​​​​​​Edustuston asiakaspalvelu

Vastaanottomme suurlähetystössä toimii toistaiseksi ainoastaan ajanvarauksella. Palvelemme ensisijaisesti sähköpostitse: sanomat.bue@formin.fi

Puh. +54 911 5177 4312 (ma–to 9–16, pe 9–13)

Voit ottaa yhteyttä myös kunniakonsulaatteihin ArgentiinassaLinkki toiselle web-sivustolle. tai ParaguayssaLinkki toiselle web-sivustolle. tai kunniapääkonsulaattiin UruguayssaLinkki toiselle web-sivustolle..

Kun edustusto on suljettu, voit hätätapauksissa olla yhteydessä ulkoministeriön päivystykseen: +358 9 1605 5555 tai paivystys.um@formin.fi.

 

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle. tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi

 

Suomen viranomaisten ohjeita matkailijoille