Koronavirustilanne, Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti avaa rajojaan. Uuteen-Seelantiin pääsevät matkustamaan Uuden-Seelannin kansalaiset, pysyvän oleskeluluvan maassa omaavat sekä voimassa olevien viisumien haltijat. Uuteen-Seelantiin saavuttaessa ei tarvitse 13.9.2022 alkaen esittää COVID-19 rokotustodistusta.

Maahantulosäännökset ja liikkuminen

Uusi-Seelanti avaa rajojaan.  Uuteen-Seelantiin pääsevät matkustamaan Uuden-Seelannin kansalaiset, pysyvän oleskeluluvan maassa omaavat sekä voimassa olevien viisumien haltijat. Uuteen-Seelantiin saavuttaessa ei tarvitse 13.9.2022 alkaen esittää COVID-19 rokotustodistusta.

Tarkempia tietoja rajojen avautumisesta ja aikataulusta löytyy Reopening the New Zealand Border –sivustolta (Linkki toiselle web-sivustolle.).   Matkustajien ei enää tarvitse maahan saavuttuaan tehdä COVID-19 pikatestejä ensimmäisenä tai viidentenä päivänä, vaikka em. testien tekemistä suositellaan.  Covid-19 positiivisen testituloksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) saaneiden tulee olla eristyksessä seitsemän vuorokautta.

Lisätietoja: Unite Against COVID-19(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Maahan saapuvilta ei 20.10.2022 alkaen vaadita digitaalista matkustusilmoitusta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

 

Liikkuminen Uudessa-Seelannissa

Maan sisäinen lentoliikenne toimii normaalisti.  Lisätietoja lennoista sekä lentomatkailua koskevista turvatoimista ja ohjeista löytyy Air New Zealand(Linkki toiselle web-sivustolle.)in sivuilta.   

Hengityssuojaimia tulee käyttää sairaaloissa, vanhainkodeissa sekä lääkärien vastaanotolla.

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen mutta oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivä syytä päivittää. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.
Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.

Tärkeimpiä paikallisviranomaisten yhteystietoja

Ajankohtaisimmat ohjeet kannattaa aina tarkistaa Uuden-Seelannin viranomaisten verkkosivuilta.

Suomen viranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia voi seurata seuraavilta sivuilta:

Matkustaminen ja koronaviruspandemia THL(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Ajankohtaista koronaviruksesta THL (Linkki toiselle web-sivustolle.) 

Suomen Rajavartiolaitos(Linkki toiselle web-sivustolle.)
Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteet
Ulkoministeriön ohjeita matkailijoille Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Suurlähetystö Canberrassa pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuille(Linkki toiselle web-sivustolle.) sekä sosiaaliseen mediaan (Lähetystö Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.), Twitterissä @FinEmbAustralia).