Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirustilanne, Uusi-Seelanti

Koronavirustilanne, Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti rajoittaa edelleen maahantuloa. Maan rajat ovat olleet käytännössä katsoen suljettuna maaliskuusta 2020 lähtien. Uuteen-Seelantiin pääsevät matkustamaan vain Uuden-Seelannin kansalaiset sekä pysyvän oleskeluluvan maassa omaavat. Kaikki maahan saapuvat joutuvat kahden viikon maksulliseen karanteeniin. Sen lisäksi vaaditaan negatiivinen koronavirustesti.

Uuden-Seelannin tartuntatilanteesta löytyy tietoja maan terveysviranomaisten(Linkki toiselle verkkosivustolle) sivuilta.
Lisäksi Uuden-Seelannin hallitus on avannut koronavirukselle omistetun verkkosivuston(Linkki toiselle verkkosivustolle)

 

Maahantulosäännökset ja liikkuminen

Uusi-Seelanti rajoittaa edelleen maahantuloa. Maan rajat ovat olleet käytännössä katsoen suljettuna maaliskuusta 2020 lähtien. Uuteen-Seelantiin pääsevät matkustamaan vain Uuden-Seelannin kansalaiset sekä pysyvän oleskeluluvan maassa omaavat. Tarkempia tietoja löytyy New Zealand Immigration(Linkki toiselle verkkosivustolle) –sivuilta.
Kaikki maahan saapuvat joutuvat kahden viikon maksulliseen karanteeniin. Sen lisäksi vaaditaan negatiivinen koronavirustesti (PCR- tai antigeenitesti). Tarkemmat tiedot testivaatimuksista löytyvät Uuden-Seelannin koronavirussivustolta(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Maahantulorajoitusten vuoksi, kansainvälisiä lentoja operoidaan maasta ja maahan tällä hetkellä erittäin vähän.  

Maan sisäinen lentoliikenne on toiminut pääosin normaalisti.  Lisätietoja lennoista sekä lentomatkailua koskevista turvatoimista ja ohjeista löytyy Air New Zealand(Linkki toiselle verkkosivustolle)in sivuilta.   Tilanne elää kuitenkin koko ajan, eikä lentojen toteutumisesta ole varmuutta. Lisätietoja kannattaa aina tiedustella suoraan lentoyhtiöiltä.

Julkisia kulkuneuvoja käytettäessä on pidettävä hengityssuojainta (bussit, junat, lautat, lentokone). Terveysministeriön NZ COVID Tracer(Linkki toiselle verkkosivustolle) -applikaation käyttöä ja / tai päiväkirjamerkintöjä liikkumisesta ja tavatuista henkilöistä suositellaan. Linkit eri hälytystasoihin liittyviin liikkumisrajoituksiin, karanteenimääräyksiin sekä tietoihin palveluista löytyvät Uuden-Seelannin koronatiedotussivuilta(Linkki toiselle verkkosivustolle).  

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen mutta oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivä syytä päivittää. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.
Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.

Tärkeimpiä paikallisviranomaisten yhteystietoja

Ajankohtaisimmat ohjeet kannattaa aina tarkistaa Uuden-Seelannin viranomaisten verkkosivuilta.

Suomen viranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoituksia voi seurata seuraavilta sivuilta:

Matkustaminen ja koronaviruspandemia THL(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Ajankohtaista koronaviruksesta THL (Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Suomen Rajavartiolaitos(Linkki toiselle verkkosivustolle)
Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteet
Ulkoministeriön ohjeita matkailijoille Facebookissa(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Suurlähetystö Canberrassa pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuille(Linkki toiselle verkkosivustolle) sekä sosiaaliseen mediaan (Lähetystö Facebookissa(Linkki toiselle verkkosivustolle), Twitterissä @FinEmbAustralia).