Koronavirusuutiset Tansaniassa ja Ruandassa

Koronavirusuutiset Tansaniassa ja Ruandassa

Suurlähetystö yhdessä ulkoministeriön kanssa seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla. Tansaniassa ja Ruandassa matkustavia ja oleilevia kehotetaan seuraamaan viranomaisten tiedotteita sekä ulkoministeriön ja suurlähetystön tiedotteita, verkkosivuja sekä sosiaalisen median kanavia.

Tansania

Maahantulosäännökset

Tansaniaan saapuvien matkustajien on täytettävä Tansanian viranomaisille annettava terveysilmoitus.  Maahansaavuttaessa matkustajille tehdään myös terveystarkastus. 

Lisätietoja:

 

Tansanian viisumeista sekä oleskelu- ja työluvista saat tietoa ja ohjeita Tanzania Ministry of Home Affairs, Immigration Department- verkkosivuilta ja Twitteristä Uhamiaji Tanzania.

Tansanian paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata alla olevista linkeistä:

Liikkuminen

Tansania ilmoitti 18.5.2020 avaavansa kaiken kansainvälisen matkustajalentoliikenteensä.

Lisätietoja:

Tilanne kansainvälisten lentojen suhteen voi muuttua nopeasti ja ensisijaisesti matkailijoiden tulee seurata lentoyhtiöiden sekä paikallismedian tiedotusta. 

Terveys

Tansanian terveyspalvelujen taso on heikko. Kuten aina, matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi. 

Ruanda

Maahantulosäännökset

Ruandan rajat on suljettu muulta kuin tavaraliikenteeltä. Kansainvälinen matkustajalentoliikenne on keskeytetty.  Maahan saapuminen sallitaan ainoastaan Ruandan kansalaisille sekä muille laillisille asukkaille. Maahan saapujia koskee pakollinen karanteeni. Ulkomaan kansalaiset saavat poistua maasta.

Ruanda on ilmoittanut avaavansa lentokenttänsä uudelleen kaupallisille lennoille 1.8.2020:

Ruandan viisumeista sekä oleskelu- ja työluvista saat tietoa ja ohjeita Rwanda Director General of Immigration and Emigration- verkkosivuilta.

Ruandan paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata alla olevista linkeistä:

Liikkuminen

Ruanda on rajoittanut liikkumista maan sisällä 16.6. alkaen:

  • Liikkuminen kodin ulkopuolella klo 21.00–05.00 välisenä aikana on kielletty
  • Provinssien välinen yksityinen ja julkinen liikenne on sallittu, paitsi Rusizissa

Lisätietoja:

Terveys

Liikuttaessa julkisilla paikoilla tulee käyttää hengityssuojainta. Lisäksi tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä pitää etäisyyttä muihin.

Lisätietoja:

Ruandan terveyspalvelujen taso on heikko. Kuten aina, matkustajalla on syytä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi.

Palvelut

Ruanda on rajoittanut palveluita 16.6. alkaen:

  • Koulut on suljettu syyskuuhun 2020 asti
  • Uskonnonharjoittamispaikat on suljettu
  • Baarit on suljettu
  • Rusizin alueilla moottoripyörätaksit saavat kuljettaa ainoastaan tavaroita, eivät henkilömatkustajia
  • Joukkokokoukset julkisilla paikoilla sekä kodeissa on kielletty
  • Kuntosalit on suljettu

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten noudattamista valvotaan ja niiden rikkomisesta voidaan antaa ankariakin rajoituksia.

Ulkoministeriö: Jokaisella on oikeus lähteä Suomesta, tarpeetonta matkustamista hyvä välttää

Ulkoministeriön pandemiatilanteen vuoksi antama yleinen matkustussuositus on edelleen vältä tarpeetonta matkustamista, poikkeuksena Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja.  Lisätietoja:

Kehotamme noudattamaan varovaisuutta, seuraamaan Tansanian paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita sekä paikallismedian uutisia.

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen Dar es Salaamin-suurlähetystö on sulkenut maahantulolupapalvelunsa toistaiseksi eikä tällä hetkellä vastaanota tai käsittele tavanomaisia viisumi- tai oleskelulupahakemuksia. Oleskelulupahakemuksiin liittyvät tunnistamiset ja haastattelut on myös toistaiseksi keskeytetty.

Edustusto palvelee Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia konsulipalvelulain mukaisesti. Edustusto palvelee asiakkaita myös passi- ja notaariasioissa sekä esimerkiksi väestörekisteröintejä koskevissa asioissa.

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä Dar es Salaamin suurlähetystöön:

  • e-mail: sanomat.dar(a)formin.fi
  • puhelin:  +255 754 631 688

Hätätapauksissa voit soittaa ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9160 55555 tai sähköpostitse paivystys.um(a)formin.fi. Ulkoministeriön päivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lisätietoja hätätilanteissa toimimisesta saat ulkoasianministeriön päivystyksen verkkosivuilta.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen, jotta voimme lähettää sinulle tiedotteita sähköpostitse ja tekstiviestitse.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen sanomat.dar(a)formin.fi.