Koronavirusuutiset Tansaniassa ja Ruandassa

Koronavirusuutiset Tansaniassa ja Ruandassa

Suurlähetystö yhdessä ulkoministeriön kanssa seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla. Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta.

Tansania

Maahantulosäännökset

Tansaniaan saapuvien matkustajien on esitettävä negatiivinen Covid-19-testitulos, mikäli matkustajan lähtömaa tai lentoyhtiö sitä vaatii. Matkustajien on  myös täytettävä terveysilmoitus sekä matkustajille tehdään terveystarkastus maahan saavuttessa. 

Lisätietoja:

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta:

Embassy of the United Republic of Tanzania, Stockholm

 

Tansanian viisumeista sekä oleskelu- ja työluvista saat tietoa ja ohjeita Tanzania Ministry of Home Affairs, Immigration Department- verkkosivuilta ja Twitteristä Uhamiaji Tanzania.

Tansanian paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata alla olevista linkeistä:

Liikkuminen

Tansania on avannut kaiken kansainvälisen matkustajalentoliikenteensä.

Tilanne kansainvälisten lentojen suhteen voi muuttua nopeasti ja ensisijaisesti matkailijoiden tulee seurata lentoyhtiöiden sekä paikallismedian tiedotusta. 

Terveys

Tansanian terveyspalvelujen taso on heikko. Kuten aina, matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi. 

Ruanda

Maahantulosäännökset

Maahan saavuttaessa on esitettävä negatiivinen Covid-19-testitulos. Testitulos saa olla maksimissaan 120 tuntia vanha.  Maahan saavuttaessa matkustajille tehdään toinen maksullinen  Covid-19 testi, jonka tulos valmistuu 24 tunnin kuluessa. Testitulosta tulee odottaa 24 tunnin ajan valtion osoittamassa hotellissa, jonka kulut matkustaja maksaa itse:

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta:

Embassy of the Republic of Rwanda in Sweden, Stockholm

Ruandan viisumeista sekä oleskelu- ja työluvista saat tietoa ja ohjeita Rwanda Director General of Immigration and Emigration- verkkosivuilta.

Ruandan paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata alla olevista linkeistä:

Liikkuminen

Ruanda on rajoittanut liikkumista maan sisällä 27.10. alkaen:

  • Liikkuminen kodin ulkopuolella klo 22.00–04.00 välisenä aikana on kielletty

Lisätietoja:

Terveys

Liikuttaessa julkisilla paikoilla tulee käyttää hengityssuojainta. Lisäksi tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä pitää etäisyyttä muihin.

Lisätietoja:

Ruandan terveyspalvelujen taso on heikko. Kuten aina, matkustajalla on syytä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi.

Palvelut

Ruanda on rajoittanut palveluita 27.10. alkaen:

  • Baarit on suljettu
  • Joukkokokoukset julkisilla paikoilla sekä kodeissa on kielletty
  • Kuntosalit on suljettu

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten noudattamista valvotaan ja niiden rikkomisesta voidaan antaa ankariakin rajoituksia.

Ulkoministeriö: Jokaisella on oikeus lähteä Suomesta, tarpeetonta matkustamista hyvä välttää

Ulkoministeriön matkustamista koskeva maailmanlaajuinen yleissuositus on koronaviruspandemian johdosta vältä tarpeetonta matkustamista. Poikkeuksena tähän suositukseen ovat maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulon rajoitukset. Lisätietoja:

Kehotamme noudattamaan varovaisuutta, seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita sekä paikallismedian uutisia.

Edustuston asiakaspalvelu

Edustusto palvelee Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia konsulipalvelulain mukaisesti. Edustusto palvelee asiakkaita myös passi- ja notaariasioissa sekä esimerkiksi väestörekisteröintejä koskevissa asioissa.

Hätätapauksissa voit soittaa ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9160 55555 tai sähköpostitse paivystys.um(a)formin.fi. Ulkoministeriön päivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lisätietoja hätätilanteissa toimimisesta saat ulkoasianministeriön päivystyksen verkkosivuilta.

Suurlähetystö laajentaa asiakaspalveluaan maahantulopalveluiden osalta asteittain. 3.8.2020 lähtien vastaanotamme oleskelulupahakemuksia seuraavien kategorioiden osalta:

Toistaiseksi edustusto ei vastaanota viisumihakemuksia eikä muihin kategorioihin liittyviä oleskelulupahakemuksia.

Asiakkaita otetaan vastaan ainoastaan ajanvarauksella. Ajanvarauspyynnöt sähköpostilla osoitteeseen visa.dar@formin.fi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen, jotta voimme lähettää sinulle tiedotteita sähköpostitse ja tekstiviestitse.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen sanomat.dar(a)formin.fi.