Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirusuutiset Tansaniassa ja Ruandassa

Koronavirusuutiset Tansaniassa ja Ruandassa

Suurlähetystö yhdessä ulkoministeriön kanssa seuraa koronavirustilanteen kehittymistä maailmalla. Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta.

Tansania ja Sansibar

Maahan saapuminen

Tansaniaan ja Sansibarille saapuvien matkustajien on esitettävä negatiivinen Covid-19-testitulos. Testinäyte saa olla otettu maksimissaan 96 tuntia ennen saapumista Tansaniaan.  Matkustajien on myös täytettävä terveysilmoitus verkossa (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)24 tunnin sisällä ennen maahan saapumista. Tietyistä maista saapuvat matkustajan ohjataan omakustanteiseen koronapikatestiin. Testi maksaa 10 USD ja sen voi maksaa joko etukäteen terveysilmoituksen yhteydessä, tai käteisellä paikan päällä.  

Sansibarille matkustavat täyttävät terveysilmoituksen 24h ennen maahan saapumista Sansibarin viranomaisten sivulla(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Maasta poistuminen

Myös maasta poistuttaessa tulee esittää negatiivinen Covid-19- testitulos, mikäli lentoyhtiö tai kohdemaa sitä vaatii. Testiajan voi varata Tansanian viranomaisten verkkosivuilta. (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoja: 

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa lentoyhtiöltäsi ja matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta:

 

Tansanian viisumeista sekä oleskelu- ja työluvista saat tietoa ja ohjeita Tanzania Ministry of Home Affairs, Immigration Department(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)- verkkosivuilta ja Twitteristä Uhamiaji Tanzania(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Tansanian viranomaisten ohjeistus koronavirustesteistä Tansaniassa:

Tansanian paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata mm. alla olevista linkeistä:

Liikkuminen

Tansania on avannut kansainvälisen matkustajalentoliikenteensä. Tilanne kansainvälisten lentojen suhteen voi muuttua nopeasti ja ensisijaisesti matkailijoiden tulee seurata lentoyhtiöiden sekä paikallismedian tiedotusta. 

Terveys

Tansanian terveyspalvelujen taso on heikko. Matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi.  

Ruanda

Maahan saapuminen

Maahan saavuttaessa on esitettävä negatiivinen, korkeintaan 72h ennen matkalle lähtöä otettu Covid-19-testitulos.  Maahan saavuttaessa matkustajille tehdään toinen maksullinen  Covid-19 testi, jonka tulos valmistuu 24 tunnin kuluessa. Testitulosta tulee odottaa 24 tunnin ajan valtion osoittamassa hotellissa, jonka kulut matkustaja maksaa itse. 

Maasta poistuminen

Kaikkien maasta poistuvien matkailijoiden on esitettävä korkeintaan 72h ennen matkan alkua otettu negatiivinen koronatestitulos. Testi suositellaan varaamaan verkossa(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoa

Tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset aina ennen matkaa lentoyhtiöltäsi ja matkakohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi kyseisen maan lähimmästä edustustosta:

Ruandan viisumeista sekä oleskelu- ja työluvista saat tietoa ja ohjeita Rwanda Director General of Immigration and Emigration(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)- verkkosivuilta.

Ruandan paikallisviranomaisten tiedotteita ja ohjeita voi seurata alla olevista linkeistä:

Liikkuminen

Ruandassa on edelleen voimassa kokoontumis- ja liikkumisrajoituksia.

Terveys

Ruandan terveyspalvelujen taso on heikko.Huolehdi käsihygieniasta ja turvaväleistä. Matkustajalla on hyvä olla kattava vakuutus, joka on voimassa koko matkan ajan ja kattaa tarvittavan hoidon sekä mahdollisen kotimatkan kustannukset. Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja tarkista vakuutuksesi. 

Palvelut

Ruanda on rajoittanut palveluiden aukioloaikoja.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten noudattamista valvotaan ja niiden rikkomisesta voidaan antaa ankariakin rajoituksia.

Edustuston asiakaspalvelu

Edustusto palvelee Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia konsulipalvelulain mukaisesti. Edustusto palvelee asiakkaita myös passi- ja notaariasioissa sekä esimerkiksi väestörekisteröintejä koskevissa asioissa. Ajanvarauspyynnöt ja tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen consular.dar@formin.fi (avautuu uuteen ikkunaan).

Koronapandemian vuoksi viisumihakemusten vastaanottoa on osittain rajoitettu. Lue lisää Suomen viisumikeskuksen verkkosivuilta. (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)Lisätietoja sallitusta ulkorajaliikenteestä saa Rajavartiolaitoksen (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)verkkosivuilta.

Hätätapauksissa voit soittaa ulkoministeriön päivystysnumeroon +358 9160 55555 tai sähköpostitse paivystys.um@formin.fi (avautuu uuteen ikkunaan). Ulkoministeriön päivystys palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lisätietoja hätätilanteissa toimimisesta saat ulkoasianministeriön päivystyksen verkkosivuilta (avautuu uuteen ikkunaan).

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi (avautuu uuteen ikkunaan).  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.