Koronavirustilanne Taiwanissa

Tilanne Taiwanissa on normalisoitumassa. Saapuminen Taiwaniin on sallittu ainoastaan Taiwanin asukkaille. Poikkeuksena tähän ovat erityisluvan saaneet matkustajat, joiden matkan tarkoituksena on liikematkailu tai tapauskohtaisesti hyväksytty peruste. Kaikki maahan saapuvat ohjataan 14 vuorokauden karanteeniin.

Maahantulosäännökset

Saapuminen Taiwaniin on sallittu ainoastaan Taiwanin asukkaille. Heiltä edellytetään terveysselvitystä sekä 14 vuorokauden karanteenia. Poikkeuksena maahantulokieltoon ovat erityisluvan saaneet matkustajat, joiden matkan tarkoituksena on liikematkailu tai tapauskohtaisesti hyväksytty peruste. Heiltä edellytetään negatiivista COVID-19-testiä, terveysselvitystä sekä 14 vuorokauden karanteenia.

Karanteeni suoritetaan pääasiassa kotona. Maahan saapuvan tulee suorittaa karanteeni hotellissa, mikäli hän asuu samassa kotitaloudessa yli 60-vuotiaan, alle 6-vuotiaan tai kroonisesti sairaan henkilön kanssa, ja kotitaloudessa ei ole erillistä huonetta ja kylpyhuonetta. Karanteeni suoritetaan viranomaisen määräämässä keskuksessa, mikäli maahan saapuvalla on ollut kuumetta tai hengitystieoireita 14 vuorokauden sisällä ennen maahan saapumista. Maahan saapuvat eivät saa käyttää julkista liikennettä siirtyessään karanteeniin, vaan heidän tulee käyttää hallinnon takseja ja busseja.

Lyhyelle liikematkalle Taiwaniin saapuvilla on tapauskohtaisesti tehtävän harkinnan ja tiettyjen ehtojen täyttymisen perusteella mahdollisuus lyhennettyyn karanteeniin 17. kesäkuuta alkaen.

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

Liikkumista Taiwanissa ei ole rajoitettu. Viranomaiset pyytävät välttämään kokoontumisia ja väkijoukkoja sekä pitämään turvavälit.

Kauttakulkuliikennettä Taiwanin kansainvälisen lentokentän (Taoyuan) kautta on avattu asteittain 25. kesäkuuta alkaen. Jatkolennon tulee olla saman lentoyhtiön tarjoama kuin ensimmäisellä lennolla. Välilaskun kesto saa olla enintään 8 tuntia. Matkustajien täytyy tarkistaa etukäteen, pääsevätkö he määränpäässään maahan. Kauttakulkuliikenteessä Taiwanin ja Kiinan välillä on edelleen rajoituksia.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Kasvosuojainten käyttö julkisessa liikenteessä on pakollista. Muualla kasvosuojainten käyttö ei ole pakollista, mutta viranomaiset suosittelevat niiden käyttöä.

Palveluntarjoajat saattavat mitata asiakkaiden lämpötilan sisääntulon yhteydessä ja vaatia kasvosuojainten käyttöä.

Lisätietoja:

Palvelut

Palvelut ovat pääasiassa auki, mutta asiakasmäärissä on rajoituksia.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole edustustoa Taiwanissa.

Hätätilanteessa voit ottaa yhteyttä Business Finlandin Taiwanin-toimistoon(Linkki toiselle web-sivustolle.). Konsuliasioissa voit kääntyä myös Suomen Hongkongin-pääkonsulaatin(Linkki toiselle web-sivustolle.) puoleen.

Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.