Koronavirustilanne Sveitsissä ja Liechtensteinissa

Sveitsi on luopunut käytännnössä kaikista pandemiaan liittyviestä rajoituksista. Liechtensteinin tiedot löydät uutisen alaosasta.

Maahantulosäännökset

Sveitsi on luopunut terveyteen liittyvistä maahantulorajoituksista. Jos rajoituksia otettaisiin käyttöön, löydät ajankohtaisen tiedon maahan saapuville terveysviranomaisen BAGin sivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Liikkuminen

Myöskään maan sisällä ei ole voimassa olevia rajoituksia. Jos niitä jouduttaisiin ottamaan käyttöön, ne päivitetään terveysviranomaisen BAGin sivulle(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Terveys

Sveitsin terveydenhuollon kapasiteetti on riittänyt koko epidemia-ajan. BAGin sivulta löytyy infonumerot (Linkki toiselle web-sivustolle.)mm. rokotuksiin ja testeihin liittyviin kysymyksiin. 

Rokotustietoa kantoneittain:

https://foph-coronavirus.ch/vaccination/when-can-i-be-vaccinated/#cantons(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu on avoinna ennakkovarauksella. Vapaat ajat löydät sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Palvelemme sähköpostitse osoitteessa info.bern@formin.fi ja puhelimitse klo 9-12.

Huomioithan, ettei suurlähetystö voi ottaa kantaa yksittäisiin matkustustilanteisiin.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.

Liechtenstein

Jos olet matkustamassa Liechtensteiniin, tarkista viimeisin tilanne ruhtinaskunnan viralliselta verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).