Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirustilanne Singaporessa

Koronavirustilanne Singaporessa

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista.

Maahantulosäännökset

Maahan pyrkivien henkilöiden tulee hankkia hyväksymiskirje Singaporen rajaviranomaisilta ennen maahan saapumista. Ilman vaadittavaa kirjettä saapuvaa henkilöä ei päästetä maahan. Kaikkien Singaporeen saapuvien on tehtävä terveysselvitys rajaviranomaisille verkossa(Linkki toiselle verkkosivustolle), ennen maahan saapumista. 

Työluvan haltijoiden osalta, työnantaja hakee paluulupaa. Hyväksymiskirjeessä annetaan tarkat ohjeet maahanpääsyn edellytyksistä, mm. koronatestestistä ennen maahan saapumista.

Suomesta Singaporeen saapuvat, jotka ovat oikeutettuja maahantuloon, joutuvat 7 päivän ajaksi pakolliseen karanteeniin. Karanteeni suoritetaan Singaporen viranomaisten ilmoittamassa paikassa ja kuluista vastaa matkailija. Täysin rokotetut henkilöt voivat tietyin ehdoin hakea muuta asumisvaihtoehtoa 7 päivän karanteeniajalle, esim. kotikaranteenia.

Lisätietoja:

Liikkuminen

Singapore sallii transit-liikenteen tällä hetkellä tiettyjen lentoyhtiöiden matkustajille, valikoiduista maista ja kaupungeista. Lisätietoja Singaporen ilmailuviranomaisilta.

Enintään kahden henkilön tapaamiset ovat sallittu, turvatoimenpiteitä noudattaen.  

Lisätietoja:

Terveys

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista ulkona liikkuessa. Poikkeuksena raskas ulkokuntoilu, kuten lenkkeily, joka on sallittua ilman suojainta. Alle kuusivuotiaiden lasten ei ole pakollista käyttää hengityssuojainta.

Avoinna olevien liiketilojen ovilla käytetään Trace Together -sovellusta tai tokenia mahdollisten tartuntajäljitysten varalle. 

 

Lisätietoja:

Palvelut

Ravintoloiden ja kahviloiden sisätilat ovat auki täysin rokotetuille henkilöille enintään kahden hengen ryhmissä.  Kaikille ei-täysinrokotetuille sallitaan vain ateriointi ulkotiloissa (kuten hawker centre)  ja ainoastaan kahden henkilön ryhmissä.  Kaikki saavat ostaa ravintoloista take away –annoksia. 

Tietyt museot, nähtävyydet ja viihdekeskukset ovat toiminnassa, mutta yökerhot pysyvät vielä suljettuina. Myös ruokakaupat, tuoretorit, apteekit, kampaamot, pesulat ja pankit ovat avoinna. Asiointi on sallittua metrin etäisyyttä pitäen ja maskia käyttäen.   

Julkinen liikenne ja taksipalvelut toimivat.

 

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Metrin etäisyyttä toisiin rikkova, vierailu- ja kokoontumissääntöä rikkova ja maskin käyttöä laiminlyövä voi saada suuret sakot ja/tai maksimissaan 6 kuukauden vankeusrangaistuksen. Sakkojen suuruus vaihtelee rikkomuksen mukaan sadoista Singaporen dollareista tuhansiin.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna maanantaina ja torstaina klo 9-12 vain ennakkoajanvarauksen kautta (appointment.sin@formin.fi). Palvelemme arkisin klo 9-17 sähköpostitse (sanomat.sin@formin.fi) sekä numerossa +65 625 440 42.

Jos viisumisi voimassaolo Singaporessa on menossa umpeen, ota yhteyttä Singaporen rajaviranomaiseen viisumin jatkamiseksi(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) (englanniksi) tai työministeriöön, jos kyse on työluvan jatkamisesta (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)(englanniksi). 

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.