Koronavirusuutiset Singaporessa

Koronavirusuutiset Singaporessa

Kaikki Singaporeen saapuvat joutuvat 14 päivän ajaksi karanteeniin. Hengityssuojaimen käyttö on pakollista. Yli kahdeksan henkilön tapaamiset ja kokoontumiset ovat kielletty.

Maahantulosäännökset

Kaikkien Singaporeen saapuvien on tehtävä terveysselvitys rajaviranomaisille verkossa, ennen maahan saapumista. Maahan saapuvien kuume mitataan.

Maahan pyrkivien henkilöiden tulee hankkia hyväksymiskirje rajaviranomaisilta, ennen maahan saapumista. Ilman vaadittavaa kirjettä saapuvaa henkilöä ei päästetä maahan. Työluvan haltijoiden osalta, työnantaja hakee paluulupaa.

Kaikki Singaporeen saapuvat, jotka ovat oikeutettuja maahan paluuseen, joutuvat 14 päivän ajaksi karanteeniin. Karanteeni suoritetaan Singaporen viranomaisten kanssa sovitussa paikassa. 

Lisätietoja:

Liikkuminen

Singapore sallii transit-liikenteen tällä hetkellä tiettyjen lentoyhtiöiden matkustajille, valikoiduista maista ja kaupungeista. Lisätietoja Singaporen ilmailuviranomaisilta.

Enintään kahdeksan henkilön tapaamiset ovat sallittu, turvatoimenpiteitä noudattaen. Yli kahdeksan henkilön tapaamiset ja kokoontumiset ovat kielletty.

Lisätietoja:

Terveys

Singaporen terveysministeriö on neuvonut julkisia ja yksityisiä sairaaloita lopettamaan tai lykkäämään uusien potilaiden hoitoa, jotka eivät asu Singaporessa. Jos sinulla on koronaviruksen oireita, noudata paikallisviranomaisten ohjeita.

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista ulkona liikkuessa. Poikkeuksena raskas ulkokuntoilu, kuten lenkkeily, joka on sallittua ilman suojainta. Alle kuusivuotiaiden lasten ei ole pakollista käyttää hengityssuojainta.

Avoinna olevien liiketilojen ovilla käytetään QR-koodijärjestelmää, johon tulee syöttää omat yhteystiedot mahdollisten tartuntajäljitysten varalle. Kuume mitataan julkisiin tiloihin sisään mennessä.

Lisätietoja:

Palvelut

Tietyt museot, nähtävyydet ja viihdekeskukset ovat toiminnassa, mutta useimmat pysyvät vielä suljettuina. Muut palvelut, kuten vähittäiskaupat, ravintolat, kuntosalit, urheilukentät ja uima-altaat ovat avoinna. Myös ruokakaupat, tuoretorit, apteekit, kampaamot, pesulat ja pankit ovat avoinna. Asiointi on sallittua metrin etäisyyttä pitäen ja maskia käyttäen.

Julkinen liikenne ja taksipalvelut toimivat.

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Metrin etäisyyttä toisiin rikkova, vierailu- ja kokoontumissääntöä rikkova ja maskin käyttöä laiminlyövä voi saada suuret sakot ja/tai maksimissaan 6 kuukauden vankeusrangaistuksen. Sakkojen suuruus vaihtelee rikkomuksen mukaan sadoista Singaporen dollareista tuhansiin.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu on avoinna maanantaina ja torstaina klo 9-11 ennakkoajanvarauksen kautta appointment.sin@formin.fi. Palvelemme arkisin klo 9-17 sähköpostitse sanomat.sin@formin.fi sekä numerossa +65 625 440 42.

Jos viisumisi voimassaolo Singaporessa on menossa umpeen, ota yhteyttä Singaporen rajaviranomaiseen viisumin jatkamiseksi (englanniksi) tai työministeriöön, jos kyse on työluvan jatkamisesta (englanniksi). 

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.