Koronavirustilanne Singaporessa

Koronavirustilanne Singaporessa

Kaikki Singaporeen saapuvat joutuvat 14 päivän ajaksi pakolliseen karanteeniin. Hengityssuojaimen käyttö on pakollista. Yli kahdeksan henkilön tapaamiset ja kokoontumiset ovat kielletty.

Maahantulosäännökset

Maahan pyrkivien henkilöiden tulee hankkia hyväksymiskirje Singaporen rajaviranomaisilta ennen maahan saapumista. Ilman vaadittavaa kirjettä saapuvaa henkilöä ei päästetä maahan. Kaikkien Singaporeen saapuvien on tehtävä terveysselvitys rajaviranomaisille verkossaLinkki toiselle web-sivustolle., ennen maahan saapumista. Maahan saapuvien kuume mitataan.

Työluvan haltijoiden osalta, työnantaja hakee paluulupaa. Hyväksymiskirjeessä annetaan tarkat ohjeet maahanpääsyn edellytyksistä, mm. koronatestestistä ennen maahan saapumista.

Kaikki Singaporeen saapuvat, jotka ovat oikeutettuja maahan paluuseen, joutuvat 14 päivän ajaksi pakolliseen karanteeniin. Karanteeni suoritetaan Singaporen viranomaisten ilmoittamassa paikassa ja kuluista vastaa matkailija. 

Lisätietoja:

Liikkuminen

Singapore sallii transit-liikenteen tällä hetkellä tiettyjen lentoyhtiöiden matkustajille, valikoiduista maista ja kaupungeista. Lisätietoja Singaporen ilmailuviranomaisilta.

Enintään kahdeksan henkilön tapaamiset ovat sallittu, turvatoimenpiteitä noudattaen. Yli kahdeksan henkilön tapaamiset ja kokoontumiset ovat kielletty.

Lisätietoja:

Terveys

Singaporen terveysministeriö on neuvonut julkisia ja yksityisiä sairaaloita lopettamaan tai lykkäämään uusien potilaiden hoitoa, jotka eivät asu Singaporessa. Jos sinulla on koronaviruksen oireita, noudata paikallisviranomaisten ohjeita.

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista ulkona liikkuessa. Poikkeuksena raskas ulkokuntoilu, kuten lenkkeily, joka on sallittua ilman suojainta. Alle kuusivuotiaiden lasten ei ole pakollista käyttää hengityssuojainta.

Avoinna olevien liiketilojen ovilla käytetään QR-koodijärjestelmää tai Trace Together -sovellusta mahdollisten tartuntajäljitysten varalle. Kuume mitataan julkisiin tiloihin sisään mennessä.

Lisätietoja:

Palvelut

Tietyt museot, nähtävyydet ja viihdekeskukset ovat toiminnassa, mutta yökerhot pysyvät vielä suljettuina. Muut palvelut, kuten vähittäiskaupat, ravintolat, kuntosalit, urheilukentät ja uima-altaat ovat avoinna. Myös ruokakaupat, tuoretorit, apteekit, kampaamot, pesulat ja pankit ovat avoinna. Asiointi on sallittua metrin etäisyyttä pitäen ja maskia käyttäen.

Julkinen liikenne ja taksipalvelut toimivat.

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Metrin etäisyyttä toisiin rikkova, vierailu- ja kokoontumissääntöä rikkova ja maskin käyttöä laiminlyövä voi saada suuret sakot ja/tai maksimissaan 6 kuukauden vankeusrangaistuksen. Sakkojen suuruus vaihtelee rikkomuksen mukaan sadoista Singaporen dollareista tuhansiin.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna maanantaina ja torstaina klo 9-11 vain ennakkoajanvarauksen kautta (appointment.sin@formin.fi). Palvelemme arkisin klo 9-17 sähköpostitse (sanomat.sin@formin.fi) sekä numerossa +65 625 440 42.

Jos viisumisi voimassaolo Singaporessa on menossa umpeen, ota yhteyttä Singaporen rajaviranomaiseen viisumin jatkamiseksiLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan) (englanniksi) tai työministeriöön, jos kyse on työluvan jatkamisesta Linkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan)(englanniksi). 

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle.(avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.