Koronavirustilanne Saudi-Arabiassa, Omanissa ja Kuwaitissa

Koronavirustilanne Saudi-Arabiassa, Omanissa ja Kuwaitissa

Suomen suurlähetystö Riadissa työskentelee normaalisti. Kansainväliset lentoyhteydet alueelle ovat edelleen rajalliset.

Maahantulosäännökset

Kansainväliset lennot alueelle ovat edelleen rajalliset. Saudi-Arabia on rajannut maahantuloa 22 maasta, joissa uusien koronavirusmuunnosten esiintyvyys on suurta. Näistä maista matkustettaessa Saudi-Arabia edellyttää 14 vuorokauden oleskelua jossain kolmannessa maassa ennen maahantuloa muilta paitsi Saudi-Arabian kansalaisilta, terveystyöntekijöiltä ja diplomaateilta. Toimivimmat lentoyhteydet kulkevat tällä hetkellä Dohan tai Amsterdamin kautta, mutta tilanne saattaa muuttua nopeastikin. Myös Oman ja Kuwait ovat tiukentaneet maahantulovaatimuksiaan.

Lisätietoja:

Jos olet Saudi-Arabiassa ja viisumisi on umpeutumassa, sen voi uusia hallituksen viisumiportaalissaLinkki toiselle web-sivustolle..

Liikkuminen

Saudi-Arabia on purkanut ulkonaliikkumiskiellot, mutta yli 20 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä toistaiseksi. Julkisilla paikoilla kuljettaessa hengityssuojaimen käyttö on pakollista sakon uhalla. Maan sisäinen lentoliikenne jatkuu normaalisti.

Omanissa ja Kuwaitissa tulee seurata maan virallisia tietolähteitä liikkumisen osalta.

Terveys

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista sakon uhalla. Julkisilla paikoilla tulee ylläpitää riittäviä suojavälejä. Terveydenhuollon kapasiteetti alueella on valtaosin hyvä, ja koronatesteihin pääsee tarvittaessa nopeasti.

Lisätietoja:

Palvelut

Saudi-Arabiassa useimmat palvelut toimivat normaalisti. Hygienia ja turvavälit tulee huomioida. Koulujen opetus jatkuu toistaiseksi vain virtuaalisesti.

Omanin ja Kuwaitin osalta tietoa saa seuraavilta sivuilta:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Saudi-Arabia, Oman ja Kuwait ovat ilmoittaneet ankarista sakko- ja vankeusrangaistuksista hygienia- ja turvatoimien laiminlyömisestä. 

Tarkempaa tietoa näistä voi hakea seuraavilta sivuilta:

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen suurlähetystö Riadissa työskentelee normaalisti sunnuntaista torstaihin klo 8:00-15:45. Jaamme tietoa alueella oleskelevia suomalaisia koskevissa asioissa TwitterissäLinkki toiselle web-sivustolle. ja FacebookissaLinkki toiselle web-sivustolle. sekä matkustusilmoitusjärjestelmänLinkki toiselle web-sivustolle. kautta lähetettävin viestein.

Oleskelulupa-asioiden käsittely Suomen Riadin suurlähetystössä jatkuu liki normaalisti. Edustustolla on periaatteessa harkintavalta vastaanottaa ja käsitellä yksittäisiä viisumihakemuksia poikkeustapauksissa, esim. Suomen kansalaisen perheenjäsenten hakemuksia. Poikkeustapauksissakin hakemukset käsitellään kuitenkin normaalisti kunkin ryhmän osalta niitä koskevien Schengen-viisumisäännöstön määräysten mukaisesti. 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle..

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.