Koronavirustilanne Saudi-Arabiassa, Omanissa ja Kuwaitissa

Koronavirustilanne Saudi-Arabiassa, Omanissa ja Kuwaitissa

Suomen suurlähetystö Riadissa työskentelee normaalisti. Kansainväliset lentoyhteydet alueelle ovat edelleen vähäiset.

Maahantulosäännökset

Kansainväliset lennot alueelle ovat edelleen vähäiset. Saudi-Arabian kansallinen lentoyhtiö on lisännyt lentojen määrää vähitellen, ja lentoliikenne on tarkoitus avata vuoden 2021 alkupuolella. Oman on jatkanut joitain kansainvälisiä lentoja lokakuun alusta alkaen. Kuwaitin lentoyhteydet ovat edelleen pääosin poikki.

Lisätietoja:

  • Saudi-Arabian siviili-ilmailuviranomainen GACA (englanniksi)
  • Saudi-Arabian ulkoministeriön päivitykset Twitterissä
  • Omanin kansainväliset lentokentät (englanniksi)
  • Kuwaitin siviili-ilmailuviranomainen (englanniksi)

Jos olet Saudi-Arabiassa ja viisumisi on umpeutumassa, sen voi uusia hallituksen viisumiportaalissa.

Liikkuminen

Saudi-Arabia on purkanut ulkonaliikkumiskiellot. Julkisilla paikoilla kuljettaessa hengityssuojaimen käyttö on pakollista sakon uhalla. Maan sisäinen lentoliikenne jatkuu normaalisti.

Omanissa ja Kuwaitissa tulee seurata maan virallisia tietolähteitä liikkumisen osalta.

Terveys

Hengityssuojaimen käyttö on pakollista sakon uhalla. Julkisilla paikoilla tulee ylläpitää riittäviä suojavälejä. Terveydenhuollon kapasiteetti alueella on valtaosin hyvä, ja koronatesteihin pääsee tarvittaessa nopeasti.

Lisätietoja:

Palvelut

Saudi-Arabiassa palvelut ovat normaalisti saatavilla. Hygienia ja turvavälit tulee huomioida. Koulujen opetus jatkuu toistaiseksi vain virtuaalisesti.

Omanin ja Kuwaitin osalta tietoa saa seuraavilta sivuilta:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Saudi-Arabia, Oman ja Kuwait ovat ilmoittaneet ankarista sakko- ja vankeusrangaistuksista hygienia- ja turvatoimien laiminlyömisestä. 

Tarkempaa tietoa näistä voi hakea seuraavilta sivuilta:

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen suurlähetystö Riadissa työskentelee normaalisti sunnuntaista torstaihin klo 8:00-15:45. Jaamme tietoa alueella oleskelevia suomalaisia koskevissa asioissa Twitterissä ja Facebookissa sekä matkustusilmoitusjärjestelmän kautta lähetettävin viestein.

Oleskelulupa-asioiden käsittely Suomen Riadin suurlähetystössä jatkuu liki normaalisti. Edustustolla on periaatteessa harkintavalta vastaanottaa ja käsitellä yksittäisiä viisumihakemuksia poikkeustapauksissa, esim. Suomen kansalaisen perheenjäsenten hakemuksia. Poikkeustapauksissakin hakemukset käsitellään kuitenkin normaalisti kunkin ryhmän osalta niitä koskevien Schengen-viisumisäännöstön määräysten mukaisesti. 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.