Koronavirustilanne Saksassa

Tältä sivulta löydät tärkeimmät Saksan ja Suomen viranomaisten linkit liittyen rajoituksiin koronapandemian aikana.

Päivitetty 15.7.2022

Maahantulosäännökset Saksassa

Saksa on luopunut kaikista matkustusrajoituksista. Lauantaista 11.6.2022 alkaen kaikki matkustaminen Saksaan on sallittua. Saksaan matkustajilta ei myöskään vaadita enää todistusta rokotuksista, sairastetusta koronavirustaudista tai negatiivisesta koronatestistä (”koronapassi”). Poikkeuksena ovat Kiinasta saapuvat ja matkustajat, jotka tulevat virusmuunnosalueilta.

Saksan viranomaisten ohjeet verkossa maahantulosta Saksaan

Matkustaminen Saksasta Suomeen

Suomi ei tällä hetkellä rajoita maahantuloa koronavirusepidemian vuoksi. Kaikista maahantuloon liittyvistä rajoituksista on luovuttu.

Tartuntatautilain mukaiset terveysturvallisuustoimet rajoilla päättyivät 30.6.2022. Tämä tarkoittaa, että Suomeen tulevilla matkustajilla ei enää ole velvollisuutta esittää koronavirukseen liittyviä todistuksia tai osallistua koronatestiin.

Myöskään ulkorajaliikenteen maahantuloa ei enää rajoiteta. Sisärajaliikenteen rajoituksista on luovuttu jo aiemmin.

Rajatarkastuksissa on palattu koronaepidemiaa edeltävään tilanteeseen. EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilla matkustajilla pitää edelleen olla tavanomaiset matkustusasiakirjat eli passi ja tarvittaessa viisumi.

Tarkempia ohjeita

Asiakaspalvelu

Berliinin suurlähetystö sekä Frankfurtin ja Hampurin kunniakonsulaatit ottavat asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Berliinin suurlähetystö

Asiakaspalvelu vain ajanvarauksella. Varaus tehdään ajanvarausjärjestelmän kautta.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Suurlähetystö, Berliini
Rauchstr. 1, 10787 Berlin
Puh: (030) 5050 30
Sähköposti: info.berlin[at]formin.fi

Hampurin kunniakonsulaatin kansalaispalvelupiste

Asiakaspalvelu vain ajanvarauksella. Varaus tehdään ajanvarausjärjestelmän kautta.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Ditmar-Koel-Str. 6, 20459 Hampuri
Puh: (040) 3570 5977
Faksi: (040) 3570 5978
Sähköposti: info.hamburg[at]formin.fi 

Frankfurtin kunniakonsulaatti

Asiakaspalvelu vain ajanvarauksella. Varaus tehdään ajanvarausjärjestelmän kautta.(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Puhelinpalveluaika konsuliasiakkaille: ma-to klo 9-10 

c/o CMS Hasche Sigle
Neue Mainzer Str. 2-4
60311 Frankfurt am Main
Puh:  (069) 9794 69 33
Faksi: (069) 9794 69 34
Sähköposti: HonorarkonsulFinnlandFrankfurt[at]t-online.de

Lisätietoja: Asiakaspalvelu Berliinissä, Frankfurtissa ja Hampurissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Tee matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi. Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.