Koronavirustilanne Pohjois-Koreassa

Ulkomaalaiset, jotka saapuvat Pohjois-Koreaan maista, joissa on todettu COVID-19-tartuntoja, asetetaan 30 päivän kotikaranteeniin ja heidän terveydentilaansa seurataan. Säännöt ja ohjeistukset voivat muuttua nopeasti ja ilman ennakkoilmoitusta. Suomen Soulin-suurlähetystö seuraa tilannetta tiiviisti ja tiedottaa siitä myös Facebook-sivuillaan.

Maahantulosäännökset

Ulkomaalaiset, jotka saapuvat Pohjois-Koreaan maista, joissa on todettu COVID-19-tartuntoja, asetetaan 30 päivän kotikaranteeniin ja heidän terveydentilaansa seurataan.

Liikkuminen

Lento- ja junayhteydet Pohjois-Koreaan ovat olleet peruttuja tammikuun lopusta saakka. Liikkumisrajoituksia on asetettu maan sisällä ja pääkaupungissa.

Terveys

Terveydenhuollon taso Pohjois-Koreassa on heikko.

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole edustustoa Pohjois-Koreassa, mutta Soulin-suurlähetystö(Linkki toiselle web-sivustolle.) palvelee myös Pohjois-Koreassa. Hätätapauksissa voit kääntyä Ruotsin Pjongjangin-suurlähetystön puoleen: Embassy of Sweden in DPRK(Linkki toiselle web-sivustolle.) (ruotsiksi).

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.