Koronavirusuutiset Perussa

Koronapandemian aiheuttamista maahantulorajoituksista on luovuttu. Maskipakosta on luovuttu kaikissa muissa sisätiloissa paitsi terveydenhuollon tiloissa.

Rajoitukset

Rajoituksia ei juuri enää ole. Valvontaa ja rokotustodistusten tarkastamista ei enää tehdä. Maskin käyttöä  saatetaan kuitenkin vaatia sairaaloissa. Viranomaiset suosittelevat maskin käyttöä julkisissa liikennevälineissä ja massatapahtumissa. 

Perun viranomaisten ohjeita ja tiedotteita

Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraa tiedotusvälineitä. Tiedotteita sekä asetuksia voi seurata esimerkiksi (espanjaksi) Perun hallituksen sivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) tai valtion virallisesta lehdestä(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Perun tilannetta koronavirustapauksista voi seurata hallituksen julkistamasta virallisesta (espanjaksi) koronavirusta koskevalta nettisivuilta(Linkki toiselle web-sivustolle.) sekä Perun terveysministeriön(Linkki toiselle web-sivustolle.) sivuilta.

 

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen (Linkki toiselle web-sivustolle.)tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen sanomat.lim@formin.fi.