Koronavirustilanne Malesiassa

Malesia on luopunut maahantulon koronarajoituksista. Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen sisätiloissa. Liikennevälineissä ja sairaaloissa kasvomaskin käyttö on pakollista. MySejahtera –koronasovellus saatetaan edelleen tarkistaa paikoittain, muun muassa ostoskeskuksissa.

Maahantulosäännökset

Maahantulon rajoituksista on luovuttu. Rokotuspassia tai koronatestituloksia ei enää tarvitse esittää. Myöskään MySejahtera –koronasovellusta ei enää vaadita maahantuloa varten. Sovellus on kuitenkin hyvä ladata, koska se saatetaan edelleen tarkistaa paikoittain, muun muassa ostoskeskuksissa.

Säännöt voivat vaihdella alueittain/osavaltioittain ja muuttua nopeastikin, joten on tärkeää seurata paikallisviranomaisten tiedotteita ja uutisia ennen matkaa. Tarkista myös lentoyhtiön vaatimukset koskien rokotuksia, testejä, kasvomaskeja ynnä muuta. 

Lisätietoa:

Liikkuminen

Liikkumisrajoituksista on pääsääntöisesti luovuttu. Kasvomaskin käyttö on pakollista julkisissa sisätiloissa, julkisessa liikenteessä ja takseissa. MySejahtera –koronasovellus saatetaan edelleen tarkistaa paikoittain, muun muassa ostoskeskuksissa. Uusia rajoituksia voi astua voimaan lyhyelläkin varoitusajalla koronatilanteen huonontuessa.

Malesian lain mukaan matkailijan tulee pitää mukanaan aina passia tai henkilökorttia ja esittää se poliisille pyydettäessä.

Terveys

Terveydenhuollon taso Malesiassa on hyvä, varsinkin suuremmissa kaupungeissa. COVID-19–testin voi teettää yksityissairaaloissa omalla kustannuksella. Testauksen voi halutessaan tilata jopa kotiin.

Lisätietoa:

Palvelut

Palvelut toimivat pääsääntöisesti normaalisti.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Rajoitusten rikkomisesta (mm. kasvomaskeja koskevat vaatimukset) voidaan edelleen rangaista. Yleensä kyseeseen tulee sakkorangaistus, mutta myös pidätys on mahdollinen. Ulkomaalaiset saatetaan pidättää siksi ajaksi, että heidän oleskelulupansa voimassaolo voidaan tarkistaa maahanmuuttoviranomaiselta. Jos pidätys tapahtuu viikonlopun aikana, voi pidätys kestää seuraavaan maanantaihin saakka. Uusia rajoituksia voi astua voimaan lyhyelläkin varoitusajalla koronatilanteen huonontuessa. 

Edustuston asiakaspalvelu

Kuala Lumpurin suurlähetystön asiakaspalvelu toimii ajanvarauksella.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.