Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirustilanne Malediiveilla

Koronavirustilanne Malediiveilla

Maahan voivat matkustaa täyden rokotesuojan saaneet turistit ilman, että heiltä vaadittaisiin karanteenia tai uutta koronatestiä, mikäli viimeisestä rokotuksesta on kulunut 14 päivää ja mikäli kohdepaikan rokotekattavuus täyttää seuraavat kriteerit: 90% saaren 12 vuotta täyttäneistä on rokotettu, saaren 65 vuotta täyttäneistä on rokotettu 90% sekä turisteille palveluja tuottavasta henkilökunnasta on 95% täysin rokotettuja. Lokakuun 2021 alussa maan n. 540 000 asukkaasta n. 350 000 oli saanut täyden rokotesuojan. Tähän mennessä koronatapauksia todettu n. 85 800 henkilöllä. Uusien tartuntojen määrä välillä laskussa, nykyisellään todettu n. 100 tartuntaa/24 h.

Maahantulon edellytykset

Maa on avoin kaikille turisteille tietyin rajoituksin. Ajantasaiset ohjeistukset mahdollisista maahantulomääräysten muutoksista tulee aina varmistaa Malediivien viranomaisilta ja lentoyhtiöltä.

Saapuessa vaaditaan negatiivinen PCR-koronatestitulos, joka on saatu enintään 72 h ennen matkalle lähtöä, myös molemmat rokotukset saaneilta. Tämä todistus pitää liittää Traveler Health Declaration-kaavakkeeseen Traveler Health Declaration(Linkki toiselle verkkosivustolle), joka tulee täyttää netissä 24 h ennen maahan saapumista. Lisäksi kännykkään suositellaan ladattavaksi TraceEkee-sovellus, jonka avulla maahan saapuvat voidaan tarvittaessa tavoittaa.

 

Viisumin saamiseksi turisteilta edellytetään maahan saapuessa vahvistettu ennakkovaraus majoitukseen sekä paluulentolippu. Viisumi myönnetään 30 päiväksi.

Lisätietoja (englanniksi):

 

Terveys

 

Jos epäilet koronatartuntaa, voit soittaa terveysviranomaisten päivystysnumeroon: +960 1676.

Suur-Malén alueella on myös otettu käyttöön vakaviin koronaoireisiin tarkoitettu hätänumero: +960 100.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Malediiveilla ei ole Suomen eikä minkään muun EU-maan edustustoa. Suomea Malediiveilla edustaa kiertävä suurlähettiläs Etelä-Aasiassa(Linkki toiselle verkkosivustolle), jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Suomella on kunniakonsulaatti Maléssa(Linkki toiselle verkkosivustolle). Kunniakonsuli auttaa ja neuvoo, jos oleskelet tilapäisesti Malediiveilla ja tarvitsevat konsulipalveluita jouduttuasi hädänalaiseen asemaan sairauden, tapaturman, onnettomuuden, rikoksen kohteeksi joutumisen tai muun näihin rinnastettavan syyn vuoksi.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.