Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirusuutiset Kreikassa

Koronavirusuutiset Kreikassa

Mm. EU- ja Schengen-maista Kreikkaan saapuvilta vaaditaan esim. negatiivinen Covid-testitulos tai rokotustodistus (kaksi annosta) sekä PLF-kaavake. Maan sisäisessä liikkumisessa saarille on rajoituksia.

Matkustaminen

Mm. EU- ja Schengen-maista Kreikkaan saapuvien tulee esittää korkeintaan 72 tuntia vanha negatiivinen COVID-19 testitulos, korkeintaan 48 tuntia vanha negatiivinen tulos pikatestistä, todistus  sairastetusta koronaviruksen aiheuttamasta taudista, koronarokotustodistus (kaksi annosta vähintään 14 vuorokautta aiemmin) tai EU:n digitaalinen covid-todistus sekä Passenger Locator Form(Linkki toiselle verkkosivustolle) . 

Kaikkien maahan saapuvien on täytettävä PLF. (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)Lomakkeen lähettämisen jälkeen saa henkilökohtaisen QR-koodin, joka on esitettävä joko matkapuhelimesta tai paperiversiona saapuessa Kreikkaan. Matkustajalomakkeen täyttäminen tapahtuu sivulla https://travel.gov.gr(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) sivulla. Lomake löytyy myös Visit Greece App(Linkki toiselle verkkosivustolle) -sovelluksesta.

Ohjeet saarille (pl. Evia, Lefkada, Salamis) matkustettaessa englanniksi: (Linkki toiselle verkkosivustolle)Greek Travel Pages(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Koko maassa kasvomaskin käyttö on pakollista sisätiloissa. Ulkotiloissa maskia tulee käyttää silloin kun riittävän etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin ei ole mahdollista.

13.9.2021 lähtien Kreikassa tulee voimaan muutoksia koskien rokottamattomien mahdollisuuksia päästä sisätiloihin mm. ravintoloissa ja baareissa sekä testausvaatimuksia rokottamattomille mm. museoissa ja arkeologisille paikoilla vieraillessa. Lisätietoja: Greek Travel Pages(Linkki toiselle verkkosivustolle)  Rokotustodistus on siten hyvä olla mukana koko ajan.

Kreikan viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja voivat muuttaa rajoituksia tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla.

Suurlähetystö ei vastaa Kreikan maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä, vaan matkustajan on itse selvitettävä ne. Lisätietoa linkistä: Passenger Locator Form(Linkki toiselle verkkosivustolle) 

Suurlähetystön asiakaspalvelu toimii klo 9 -12 ajanvarauksella (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Tulethan suurlähetystöön vain terveenä.

Kreikan paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata alla olevista linkeistä:

Jos epäilet koronavirusta, pysy kotona/hotellissa ja soita Covid-puhelinpalveluun +30 1135 kreikaksi tai englanniksi.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) tekemistä kaikille matkailijoille ja Kreikassa jo oleville suomalaisille. 

Huom! Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen tai et ehkä suunnitelmistasi huolimatta olekaan tulossa Kreikkaan, mutta olet tehnyt matkustusilmoituksen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.
 

Matkustaminen Suomeen

-THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

- Rajavartiolaitoksen ohjeistus (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)maahantuloa koskien

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy Facebookista (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)ja Twitteristä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

UM: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta (avautuu uuteen ikkunaan)