Koronavirusuutiset Kreikassa

Koronavirusuutiset Kreikassa

Osana Kreikan viranomaisten toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi Kreikkaan saapuvien matkustajien on täytettävä verkossa vähintäin 24 tuntia ennen maahan saapumista matkustajalomake.

Lomakkeessa tulee ilmoittaa lähtömaa, aiempien oleskelujen kesto muissa maissa ja osoite Kreikassa olon aikana. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saa henkilökohtaisen QR-koodin, joka on esitettävä joko matkapuhelimesta tai paperiversiona saapuessa Kreikkaan. Matkustajalomakkeen täyttäminen tapahtuu englanninkielellä sivulla https://travel.gov.gr  Huomioithan, että lomake saattaa olla vaikea avata jollain selaimilla esim. Explorer. Avaaminen onnistuu Chromella ja Firefoxilla.

15.6. alkaen Suomesta voi saapua Kreikkaan vapaasti lentämällä ja autolla, mutta edelleen saatetaan tehdä satunnaisia testauksia. Veneellä voi saapua heinäkuun alusta lukien.

Suurlähetystö ei voi vastata Kreikan maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä.

Suurlähetystön asiakaspalvelu toimii klo 9 -12 ajanvarauksella .

Turvavälit on pidettävä ravintoloissa, ostoksilla ja julkisessa liikenteessä liikuttaessa..

Kasvomaskin käyttö on pakollista julkisessa liikenteessä, hississä, taksissa, sairaaloissa, lääkärikeskuksissa ja lääkärissä. Sakko rikkomuksesta on 150€.  Lisäksi maskin käyttöä suositellaan ruokakaupassa, kampaajalla, parturissa ja kauneushoitolassa.

Liikkuminen maan sisällä on mahdollista, mutta laiva- ja lentoliikenteessä on rajoituksia.

Hotelleja avataan asteittain.

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia, jos katsovat sen tarpeelliseksi.

Kreikan paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata alla olevista linkeistä:

Jos epäilet koronavirusta, pysy kotona/hotellissa ja soita Covid-puhelinpalveluun +30 1135 kreikaksi tai englanniksi.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja Kreikassa jo oleville suomalaisille.

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy Facebookista ja Twitteristä.

UM: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta