Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »

Koronavirusuutiset Kreikassa

1.5.2022 alkaen Kreikkaan matkustavat voivat saapua maahan ilman, että tarvitsee esittää rokotus- tai vastaavaa todistusta. Tarkista viimeisimmät määräykset travel.gov.gr!

Matkustaminen

Kreikkaan matkustavat voivat 1.5.2022 alkaen saapua maahan esittämättä digitaalista covid-todistusta, toipumistodistusta tai negatiivista testiä.

Pääsy ravintoloihin, kahviloihin, baareihin, kauppoihin ja viihdekohteisiin sallitaan kaikille. Rokotustodistus, testi tai toipumistodistusvaatimus on hylätty.

Maskin käyttö on toistaiseksi edelleen pakollista paikallisessa julkisessa liikenteessä (bussit, metro, raitiovaunut) sekä risteilyalusten, huviveneiden ja lauttojen sisätiloissa sekä asioidessa apteekissa.

Maskin käyttöä suositellaan vahvasti sisätiloissa.

Kreikan viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja voivat muuttaa rajoituksia tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla.

Suurlähetystö ei vastaa Kreikan maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä, vaan matkustajan on itse selvitettävä ne.

Kreikan paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata alla olevista linkeistä:

Jos epäilet koronavirusta, pysy kotona/hotellissa ja soita Covid-puhelinpalveluun +30 1135 kreikaksi tai englanniksi.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan) tekemistä kaikille matkailijoille ja Kreikassa jo oleville suomalaisille. 

Huom! Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen tai et ehkä suunnitelmistasi huolimatta olekaan tulossa Kreikkaan, mutta olet tehnyt matkustusilmoituksen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.
 

Matkustaminen Suomeen

-THL: Matkustaminen ja koronaviruspandemia(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

- Rajavartiolaitoksen ohjeistus (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)maahantuloa koskien

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy Facebookista (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)ja Twitteristä(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

UM: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta (avautuu uuteen ikkunaan)