Koronavirusuutiset Kreikassa

Koronavirusuutiset Kreikassa

Kreikkaan saapuvien matkustajien on täytettävä verkossa vähintään 24 tuntia ennen maahan saapumista matkustajalomake.

Lomakkeessa tulee ilmoittaa mm. lähtömaa, aiempien oleskelujen kesto muissa maissa ja osoite Kreikassa olon aikana. Lomakkeen lähettämisen jälkeen saa henkilökohtaisen QR-koodin, joka on esitettävä joko matkapuhelimesta tai paperiversiona saapuessa Kreikkaan. Matkustajalomakkeen täyttäminen tapahtuu sivulla https://travel.gov.gr sivulla englanniksi, ranskaksi tai saksaksi. Lomake löytyy myös Visit Greece app -sovelluksesta.

Suomesta voi saapua Kreikkaan lentämällä, autolla ja veneellä. Maahan saavuttaessa saatetaan tehdä satunnaisia testauksia. Toistaiseksi kansalaisuudesta riippumatta kaikkien maarajan kautta Kreikkaan saapuvien on esitettävä enintään 72 tuntia vanha todistus negatiivisesta koronavirustestistä, kuten myös niiden lentomatkustajien, jotka saapuvat  Belgiasta, Bulgariasta, Romaniasta, Maltasta, Espanjasta, Israelista, Albaniasta, Pohjois-Makedoniasta tai Yhdistyneistä Arabiemiirikunnista.

Suurlähetystö ei voi vastata Kreikan maahantulo- ja muista viranomaismääräyksistä.

Suurlähetystön asiakaspalvelu toimii klo 9 -12 ajanvarauksella .

Turvavälit on pidettävä ravintoloissa, ostoksilla ja julkisessa liikenteessä liikuttaessa.

Kasvomaskin käyttö on pakollista sisätiloissa, julkisessa liikenteessä sekä niissä ulkotiloissa, joissa 1,5 metrin etäisyyttä ei voida pitää. Maskia on käytettävä myös matkustettaessa lauttojen kannella. Sakko rikkomuksesta on 150€.  

Hotelleja avataan asteittain.

Viranomaiset seuraavat tilanteen kehittymistä ja muuttavat tai palauttavat rajoituksia, jos katsovat sen tarpeelliseksi.

Kreikan paikallisviranomaisten tiedotteita voi seurata alla olevista linkeistä:

Jos epäilet koronavirusta, pysy kotona/hotellissa ja soita Covid-puhelinpalveluun +30 1135 kreikaksi tai englanniksi.

Matkustusilmoitus

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja Kreikassa jo oleville suomalaisille. 

Huom! Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen tai et ehkä suunnitelmistasi huolimatta olekaan tulossa Kreikkaan, mutta olet tehnyt matkustusilmoituksen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.
 

Suurlähetystön ajankohtaisin viestintä löytyy Facebookista ja Twitteristä.

UM: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta