Koronavirustilanne Kirgisiassa (päivitetty 19.3.)

Kirgisia on sulkenut ulkomaiden kansalaisten pääsyn maahan 17.3.2020 alkaen, ja useita lentoja on peruttu. Ensimmäiset kolme COVID-19-tartuntaa on todettu Kirgisiassa 18.3. Lisäksi useita ulkomailta Kirgisiaan saapuneita henkilöitä on monitoroitavana tai karanteenissa.

Kaikki valtiolliset joukkotapahtumat on peruttu Kirgisiassa ja Biškekin kaupunki on kieltänyt yli sadan osallistujan tapahtumat.

Viranomaisten ylläpitämät ohjeet voivat muuttua ja tarkentua lyhyellä varoitusajalla tilanteen eläessä. Ajankohtaisimmat ohjeet ja listat eri kategorioiden maista voi tarkistaa Kirgisian hallituksen sivuilta https://www.gov.kg/ru/post/all(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Koronaviruspandemia vaikuttaa matkailuun ennennäkemättömällä tavalla. Tämän hyvin poikkeuksellisen tilanteen johdosta ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Tämä koskee kaikkia maita.

Jos olet jo matkalla, seuraa paikallista uutisointia uusimman tiedon saamiseksi. Keinomme auttaa ovat rajalliset. Pyri itse selvittämään paluumatkasi järjestelyjä matkanjärjestäjäsi, lentoyhtiön tai vakuutusyhtiösi kautta. Matkailijoilta vaaditaan nyt sopeutumista tilanteeseen ja epätietoisuuden sietämistä. Moni matkailija voi joutua jäämään matkakohteeseen, kunnes lentoliikenne jälleen käynnistyy. Matkanjärjestäjät ja lentoyhtiöt pyrkivät kuljettamaan suomalaiset takaisin kotimaahan.

Ulkoministeriö ja Nur-Sultanin suurlähetystö pyrkivät päivittämään tilannetietoa sosiaalisen median kanavilleen, Facebookiin(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitteriin(Linkki toiselle web-sivustolle.). Suosittelemme tekemään matkustusilmoituksen. Matkustustiedotteita päivitetään pitkäkestoisemmalla tiedolla tilanteen selkeydyttyä. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vältä kaikkea matkustamista –tasolla.

Ennen kuin harkitset soittoa ulkoministeriön päivystykseen, lue usein kysytyt kysymykset ja selvitä tilannetta uutisista ja sosiaalisesta mediasta.