Koronavirustilanne Karibian alueella

Koronavirustilanne elää nopeasti maailmalla, niin myös Karibian alueella. Ulkoministeriö kehottaa suomalaismatkailijoita palaamaan Suomeen ja seuraamaan eri maiden paikallisviranomaisten ohjeita.

Koronavirustilanteesta johtuen ulkoministeriö kehottaa suomalaismatkailijoita palaamaan Suomeen mahdollisimman pian. (avautuu uuteen ikkunaan) Pyri selvittämään paluumatkasi järjestelyjä matkanjärjestäjäsi, lentoyhtiön tai vakuutusyhtiösi kautta. 

Lue myös Ulkoministeriö: Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koronavirustilanteesta (avautuu uuteen ikkunaan)


Linkit Karibian maiden paikallisviranomaisten tiedotteisiin löytyvät maittain ulkoministeriön matkustustiedotteista (avautuu uuteen ikkunaan).

Joistakin Karibian alueen maista ei ole ulkoministeriön matkustustiedotetta. Seuraavien maiden nimen kohdalta pääset suoraan paikallisviranomaisen tiedotteisiin: Antigua ja Barbuda(Linkki toiselle web-sivustolle.)Guyana(Linkki toiselle web-sivustolle.)Saint Kitts ja Nevis(Linkki toiselle web-sivustolle.)Suriname(Linkki toiselle web-sivustolle.). Muiden maiden (Dominica, Grenada, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit) kohdalla ajankohtaista tietoa löytyy esim. Yhdistyneiden Kuningaskuntien matkustustiedotteista(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Alueella olevien on syytä huomioida, että mikä tahansa maa tai alue saattaa rajoittaa matkustamista ilman ennakkovaroitusta. Monilta alueilta paluu Suomeen on tällä hetkellä käytännössä hyvin vaikeaa. Pankki- ja muut järjestelmät kuitenkin yleisesti ottaen toimivat alueella toistaiseksi hyvin. Matkailijoita, jotka eivät pääse palaamaan Suomeen, kehotetaan seuraamaan tilannetta maltillisesti. 

Alueella olevia kehotetaan myös tekemään matkustusilmoitus(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Hätätapauksessa tai kriisitilanteessa ulkoministeriö voi suoraan ottaa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin.

Ennen kuin harkitset soittoa ulkoministeriön päivystykseen, lue usein kysytyt kysymykset ja selvitä tilannetta uutisista ja sosiaalisesta mediasta.


Ulkoministeriö ja Suomen edustustot seuraavat koronaviruksen  vaikutuksia yhdessä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n kanssa.

THL seuraa mm. Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n säännöllisesti päivittyvää tilannekuvaa.

THL julkaisee ajankohtaista tietoa taudin esiintymisestä sekä antaa ohjeita matkailijoille verkkosivuillaan(Linkki toiselle web-sivustolle.). Paras tapa suojautua on noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.