Koronavirustilanne Japanissa

Maahantuloa Japaniin rajoitetaan edelleen. Maahan pääsyyn vaaditaan viisumi tai oleskelulupa. Maahan pääseviltä edellytetään negatiivista testitulosta enintään 72h ennen lentoa, joistain maista saavusttaessa myös koronarokotustodistusta, testiä saavuttaessa ja/tai karanteenia. Suurlähetystö seuraa tilannetta ja tiedottaa siitä lähetystön Facebook-sivuilla.

Maahantulosäännökset

Japanin viranomaiset rajoittavat edelleen matkustusta Japaniin lähes kaikista maista, mukaan lukien Suomesta. Maahan pääsyyn vaaditaan viisumi tai oleskelulupa. Mikäli olet aikeissa matkustaa Japaniin, olethan yhteydessä lähimpään Japanin edustustoon. Vapaa-ajan matkustus, pl. tietyt ryhmämatkat, ei toistaiseksi ole mahdollista.

Japaniin saapuvilta vaaditan etukäteistesti aikaisintaan 72h ennen lentoa. Tietysitä maista saapuvilta edellytetään lisäksi rokotustodistusta, testiä saavuttaessa ja/tai karanteenia.

Viranomaiset kehottavat käyttämään hengityssuojainta kodin ulkopuolella liikuttaessa.

Suosittelemme tarkistamaan Japanin viranomaisohjeet ja noudattamaan niitä huolellisesti. 

Lisätietoja ja ohjeita (englanniksi):

Liikkuminen

Viranomaiset kehottavat maassa olevia välttämään suljettuja, huonosti ilmastoituja ja ruuhkaisia tiloja sekä välttämään julkista liikennettä ruuhka-aikoina. Kasvomaskien käyttöä suositellaan yleisesti ulkona liikuttaessa, julkisissa tiloissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Monet lentoyhtiöt vaativat kasvomaskeja matkustajilta koneen pääsyn edellytyksenä.

Finnair ja Japan Airlines ovat jatkaneet suoria lentoyhteyksiä Suomen ja Japanin välillä rajoitetusti. 

Joukkoliikenne maan sisällä toimii normaalisti.

Terveys

Japanin hygieniataso on yleisesti ottaen hyvä ja terveydenhuollon taso korkea. Viranomaiset suosittelevat hengityssuojaimenkäyttöä, säännöllistä käsien pesua sekä noin kahden metrin turvavälin pitämistä muihin ihmisiin.

Matkailijoiden on mahdollista hakea hoitoa yksityisiltä ja julkisilta lääkäriasemilta. Ole aina yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi.

Lisätietoja (englanniksi):

Palvelut

Useissa julkisissa paikoissa, kuten ravintoloissa ja museoissa, asiakkailta kuitenkin edellytetään annettujen hygienia- ja turvallisuusohjeiden noudattamista. Ravintoloiden ja palveluiden aukioloja voidaan myös rajoittaa erityisesti alueellisen hätätilan vallitessa.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Japanilaiset noudattavat yleisesti ottaen hyvin viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Karanteenirikkomuksista  voidaan nykyään myös rangaista ja seurauksena voi ulkomaalaisen kohdalla olla jopa maasta karkotus. 

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on auki ma-ti ja to-pe klo 9 – 12 sekä ke klo 13 – 17 asiakaspalveluajan varanneille asiakkaille. 

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.