Koronavirustilanne Japanissa

Koronavirustilanne Japanissa

Maahantuloa Japaniin on toistaiseksi rajoitettu yli 100 maasta, mukaan lukien Suomesta. Maahan pääsyyn vaaditaan viisumi tai oleskelulupa. Maahan pääseviltä edellytetään negatiivista testitulosta 72h ennen lentoa, testiä saapuessa, 14 päivän karanteenia ja pidättäytymistä julkisen liikenteen käytöstä. Viranomaiset kehottavat käyttämään hengityssuojainta kodin ulkopuolella liikuttaessa. Suurlähetystö seuraa tilannetta tiiviisti ja tiedottaa siitä lähetystön Facebook-sivuilla.

Maahantulosäännökset

Japanin viranomaiset ovat rajoittaneet matkustusta Japaniin yli 100 maasta toistaiseksi, mukaan lukien Suomesta. Maahan pääsyyn vaaditaan viisumi humanitäärisin syin matkustaessa tai oleskelulupa. Mikäli olet aikeissa matkustaa Japaniin, olethan yhteydessä lähimpään Japanin edustustoon. Liike- sekä vapaa-ajan matkustus maahan on toistaiseksi kielletty.

Maahan saapuvat testataan koronaviruksen varalta lentokentällä ja heiltä edellytetään 14 päivän karanteenia ja pidättäytymistä julkisen liikenteen käytöstä.

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

Viranomaiset kehottavat maassa olevia välttämään suljettuja, huonosti ilmastoituja ja ruuhkaisia tiloja sekä välttämään julkista liikennettä ruuhka-aikoina. Kasvomaskien käyttöä suositellaan yleisesti ulkona liikuttaessa, julkisissa tiloissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Monet lentoyhtiöt vaativat kasvomaskeja matkustajilta koneen pääsyn edellytyksenä.

Finnair ja Japan Airlines ovat jatkaneet suoria lentoyhteyksiä Suomen ja Japanin välillä rajoitetusti heinäkuusta alkaen. Finnair vaatii kaikilta matkustajilta negatiivista testitulosta 72h ennen lentoa. Lue lisää Finnairin verkkosivuilta.

Joukkoliikenne maan sisällä toimii lähes normaalisti.

Terveys

Japanin hygieniataso on yleisesti ottaen hyvä ja terveydenhuollon taso korkea. Viranomaiset suosittelevat hengityssuojaimenkäyttöä, säännöllistä käsien pesua sekä noin kahden metrin turvavälin pitämistä muihin ihmisiin.

Matkailijoiden on mahdollista hakea hoitoa esimerkiksi yksityisiltä ja julkisilta lääkäriasemilta. Ole aina yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi.

Lisätietoja (englanniksi):

Palvelut

Useissa julkisissa paikoissa, kuten ravintoloissa ja museoissa, asiakkailta kuitenkin edellytetään annettujen hygienia- ja turvallisuusohjeiden noudattamista. Ravintoloiden ja palveluiden aukioloja voidaan myös rajoittaa erityisesti alueellisen hätätilan vallitessa.

Lisätietoja (englanniksi):

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Japanilaiset noudattavat yleisesti ottaen hyvin viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia, mm. karanteenirikkomuksista  voidaan nykyään myös rangaista ja seurauksena voi ulkomaalaisen kohdalla olla jopa maasta karkotus. 

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on auki ma-ti ja to-pe klo 9 – 12 sekä ke klo 13 – 17. Koronavirusepidemian vuoksi lähetystö palvelee toistaiseksi vain asiakaskäyntiajan varanneita asiakkaita seuraavissa asioissa:

  • passit ja henkilöllisyystodistukset
  • notaariasiat
  • oleskelulupa-asiat

Schengen-viisumiasioiden käsittely on edelleen keskeytetty.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.