Koronavirustilanne Irlannissa

Koronavirustilanne Irlannissa

Irlanti purkaa koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia neljässä vaiheessa 18.5.–20.7.2020. Vaiheiden ajoitus ja sisältö voi muuttua koronavirustilanteen muuttuessa. Kolmannessa vaiheessa 29.6. alkaen liikkuminen sallitaan koko Irlannissa ja kokoontumisrajoituksia lievennetään edelleen.

Kaikkien Irlantiin saapuvien tulee jäädä 14 vrk karanteeniin. Kasvosuojusten käyttö on pakollista julkisissa liikennevälineissä. Viranomaiset suosittavat käyttämään kasvosuojusta myös muissa tilanteissa, joissa 2 m etäisyyttä ei ole mahdollista pitää.

Tarkemmat tiedot koronavirusrajoitusten purkamisesta:

Maahantulosäännökset

Irlantiin saapuvien tulee pysyä 14 vuorokautta karanteenissa ja täyttää maahan saapuessaan lomake karanteenipaikastaan ja yhteystiedoistaan.

Lisätietoja:

Liikkuminen ja kokoontumisrajoitukset

Irlanti purkaa koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia neljässä vaiheessa 18.5.–20.7.2020. Kolmannessa vaiheessa 29.6. alkaen liikkuminen sallitaan koko Irlannissa, mutta muuta kuin välttämätöntä matkustamista ulkomaille kehotetaan välttämään. Sisällä sallitaan enintään 50 hengen ja ulkona enintään 200 hengen kokoontumiset.

Lisätietoja:

Terveys

Kasvosuojusten käyttö on pakollista julkisissa liikennevälineissä. Viranomaiset suosittavat käyttämään kasvosuojusta myös muissa tilanteissa, joissa 2 m etäisyyttä ei ole mahdollista pitää. Kuumemittaukset ovat mahdollisia muun muassa työpaikoilla. Ihmisiä pyydetään allekirjoittamaan lomake terveydentilastaan, kun he asioivat esimerkiksi virastoissa.

Lisätietoja:

Palvelut

Koronavirusrajoitusten purkamisen kolmannessa vaiheessa 29.6. kaikki kaupat, palvelut, hotellit, aikuisoppilaitokset ja päiväkodit, kulttuurikohteet sekä urheilulaitokset saavat avautua, mutta kahden metrin turvaväleistä on huolehdittava. Ravintolat ja ruokaa tarjoilevat pubit saavat avautua asiakkaille tietyin erityisehdoin. Tarkista rajoitusten purkamisen vaikutukset palveluiden saatavuuteen Irlannin viranomaisten sivuilta. Useimmat palvelut voi maksaa vain etämaksulla.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Irlannin poliisi, An Garda Síochána, valvoo kokoontumisrajoitusten noudattamista ja sillä on valtuudet viimeisenä keinona sakottaa tai pidättää henkilöt, jotka rikkovat rajoituksia eivätkä tottele sen kehotuksia. Maksimisakko rajoitusten rikkomisesta on 2 500€ ja maksimisrangaistus puoli vuotta vankeutta.  

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Koronavirustilanteen vuoksi suurlähetystön asiakaspalvelu palvelee konsuliasiakkaita ajanvarauksella. Aika varataan sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Lähetä mahdolliset tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen sanomat.dub@formin.fi . Edustustoon tultaessa on käytettävä kasvosuojusta. Maahantulolupien vastaanotto ja käsittely on keskeytetty toistaiseksi.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.