Koronavirustilanne Etelä-Koreassa

Terveystiedot on suositeltavaa ilmoittaa ennakkoon ennen maahan saapumista Quarantine COVID19 Defence (Q-Code) System’issä.

Huom! Uutista ei enää päivitetä.

Päivitetty 5.10.2022

Maahantulosäännökset

1.9.2021 lukien Suomen kansalaisen tulee hakea sähköistä maahantulolupaa K-ETA(Linkki toiselle web-sivustolle.)(linkki toiselle verkkosivustolle):a.

Terveystiedot on suositeltavaa ilmoittaa ennakkoon ennen maahan saapumista Quarantine COVID19 Defence (Q-Code) System’issä. 

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

Ulkona liikkuminen ja maan sisällä matkustaminen on lähtökohtaisesti sallittua viranomaisten ohjeita ja sääntöjä noudattaen. Matkustaessa voidaan vaatia selvitystä matkustushistoriasta ja terveydentilasta. Suosittelemme välttämään suuria kokoontumisia.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Hengityssuojaimen käyttö on suositeltavaa aina ulkona ihmismassoissa liikkuessa ja erityisesti sisätiloissa. Joihinkin rakennuksiin ja virastoihin ei pääse sisään ilman hengityssuojainta. Takseilla ja busseilla on oikeus kieltää ajoneuvoon pääseminen ilman hengityssuojainta.

Lämpökamerat ja kuumemittaukset ovat yleisiä.

Terveydenhuollon taso on korkea ja suojavarusteita on hyvin saatavilla. Kaikki sairaalat eivät vastaanota henkilöitä, joilla epäillään olevan koronatartunta. Koronatestit on keskitetty tiettyihin sairaaloihin. Jos epäilet tartuntaa, soita lisäohjeita varten numeroon 1339 (Etelä-Koreassa). 

Lisätietoja (englanniksi):

Palvelut

Saatavissa olevat palvelut vaihtelevat alueittain ja rajoituksia puretaan tai lisätään epidemiatilanteen muuttuessa. Hotellit saattavat pyytää sisäänkirjautumisen yhteydessä tietoja matkustushistoriasta ja terveydentilasta.

Lisätietoja (englanniksi):

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Jos et noudata viranomaisten ohjeita, voi seurauksena olla syrjintää ja paheksuntaa.

Karanteenimääräyksiä valvotaan tarkasti. Ulkomaan kansalaisen tapauksessa karanteenin rikkominen voi johtaa maasta karkotukseen.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Poikkeustilanteen vuoksi olemme 19. maaliskuuta 2020 alkaen ottaneet asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella. 

Suurlähetystö sijaitsee rakennuksessa, jossa hengityssuojaimen käyttö on pakollista.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.