Koronavirustilanne Etelä-Koreassa

Koronavirustilanne Etelä-Koreassa

Kaikilta ulkomaalaisilta matkustajilta vaaditaan todistus negatiivisesta koronavirustestistä (PCR), joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen matkustamista. Todistusta aletaan vaatia lentokentillä 8.1.2021 ja satamissa 15.1.2021. Kaikille Euroopasta saapuville ulkomaalaisille matkustajille, joilla on tilapäinen viisumi, tehdään lentokentällä koronavirustesti. Kaikkien maahan saapuvien tulee myös olla kaksi viikkoa kotikaranteenissa. Lisäksi heidän täytyy asentaa älypuhelimiinsa sovellus ja raportoida sen avulla viranomaisille terveydentilastaan. Henkilöt, joilla on tilapäinen viisumi, ohjataan valtion karanteenitiloihin kahdeksi viikoksi. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja tiedotamme siitä myös Facebook-sivuillamme.

Maahantulosäännökset

Kaikilta ulkomaalaisilta matkustajilta vaaditaan todistus negatiivisesta koronavirustestistä (PCR), joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen lennon lähtemistä. Negatiivista todistusta aletaan vaatia 8.1.2021 alkaen lentokentillä ja 15.1.2021 alkaen satamissa. Testitodistus tulee esittää lähtömaassa lentokenttäviranomaisille ja karanteeniviranomaisille saavuttaessa Etelä-Koreaan. Testitodistuksen tulee olla alkuperäinen ja englanninkielinen.

Suomesta saapuvilta matkustajilta vaaditaan toistaiseksi viisumi maahantuloa varten.

Kaikille Euroopasta saapuville ulkomaalaisille matkustajille, joilla on tilapäinen viisumi, tehdään lentokentällä koronavirustesti. Ulkomaalaisten matkustajien, joilla on pitkäaikainen viisumi ja vakituinen osoite Etelä-Koreassa, tulee käydä koronavirustestissä kolmen päivän sisällä maahan saapumisesta. Kaikkien maahan saapuvien tulee myös olla kaksi viikkoa kotikaranteenissa. Lisäksi heidän täytyy asentaa älypuhelimiinsa sovellus ja raportoida sen avulla viranomaisille terveydentilastaan. Henkilöt, joilla on tilapäinen viisumi, ohjataan valtion karanteenitiloihin kahdeksi viikoksi omakustanteisesti (noin 110 euroa päivässä).

Etelä-Koreassa pitkäaikaisella viisumilla oleskelevien ulkomaalaisten tulee 1. kesäkuuta alkaen hakea paluulupaa ennen ulkomaille matkustamista. Ilman paluulupaa viisumi mitätöidään maasta poistuttua. Ennen Etelä-Koreaan paluuta, viisumin haltijan tulee käydä lääkärintarkastuksessa korkeintaan 48 tuntia ennen paluulennon lähtöä ja olla valmis esittämään todistus terveydentilasta joko englanniksi tai koreaksi saapuessaan Etelä-Koreaan.

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

Ulkona liikkuminen ja maan sisällä matkustaminen on lähtökohtaisesti sallittua viranomaisten ohjeita ja sääntöjä noudattaen. Matkustaessa voidaan vaatia selvitystä matkustushistoriasta ja terveydentilasta. Suosittelemme välttämään suuria kokoontumisia.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Hengityssuojaimen käyttö on suositeltavaa aina ulkona ihmismassoissa liikkuessa ja erityisesti sisätiloissa. Joihinkin rakennuksiin ja virastoihin ei pääse sisään ilman hengityssuojainta. Takseilla ja busseilla on oikeus kieltää ajoneuvoon pääseminen ilman hengityssuojainta.

Lämpökamerat ja kuumemittaukset ovat yleisiä.

Terveydenhuollon taso on korkea ja suojavarusteita on hyvin saatavilla. Kaikki sairaalat eivät vastaanota henkilöitä, joilla epäillään olevan koronatartunta. Koronatestit on keskitetty tiettyihin sairaaloihin. Jos epäilet tartuntaa, soita lisäohjeita varten numeroon 1339 (Etelä-Koreassa). 

Lisätietoja (englanniksi):

Palvelut

Saatavissa olevat palvelut vaihtelevat alueittain ja rajoituksia puretaan tai lisätään epidemiatilanteen muuttuessa. Joihinkin museoihin ja nähtävyyksiin pääsee ainoastaan ajanvarauksella. Hotellit saattavat pyytää sisäänkirjautumisen yhteydessä tietoja matkustushistoriasta ja terveydentilasta.

Lisätietoja (englanniksi):

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Jos et noudata viranomaisten ohjeita, voi seurauksena olla syrjintää ja paheksuntaa.

Karanteenimääräyksiä valvotaan tarkasti. Ulkomaan kansalaisen tapauksessa karanteenin rikkominen voi johtaa maasta karkotukseen.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Poikkeustilanteen vuoksi olemme 19. maaliskuuta alkaen ottaneet asiakkaita vastaan vain kiireellisissä ja hätätapauksissa. Emme toistaiseksi ota vastaan viisumihakemuksia.

Suurlähetystö sijaitsee rakennuksessa, jossa hengityssuojaimen käyttö on pakollista.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.