Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirustilanne Etelä-Koreassa

Koronavirustilanne Etelä-Koreassa

1.9.2021 lukien Suomen kansalainen voi matkustaa Etelä-Koreaan max 90 päiväksi ilman viisumia. Suomen kansalaisen tulee kuitenkin anoa sähköistä maahantulolupaa K-ETA:a. Pandemia-aikaiset koronavirustesti- ja karanteenirajoitukset ovat edelleen voimassa. Kaikilta ulkomaalaisilta matkustajilta vaaditaan todistus negatiivisesta koronavirustestistä (PCR), joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen matkustamista. Kaikkien maahan saapuvien tulee olla kaksi viikkoa kotikaranteenissa ja asentaa älypuhelimiinsa sovellus ja raportoida sen avulla viranomaisille terveydentilastaan. Henkilöt, jotka tulevat maahan lyhytaikaselle vierailulle, ohjataan valtion karanteenitiloihin kahdeksi viikoksi.

Päivitetty 31.8.2021

Maahantulosäännökset

1.9.2021 lukien Suomen kansalaisen tulee hakea sähköistä maahantulolupaa K-ETA(Linkki toiselle verkkosivustolle):a.

Pandemia-aikaiset koronavirustesti- ja karanteenirajoitukset ovat edelleen voimassa.

Kaikilta ulkomaalaisilta matkustajilta vaaditaan todistus negatiivisesta koronavirustestistä (PCR), joka on otettu korkeintaan 72 tuntia ennen lennon lähtemistä. Negatiivista todistusta aletaan vaatia 8.1.2021 alkaen lentokentillä ja 15.1.2021 alkaen satamissa. Testitodistus tulee esittää lähtömaassa lentokenttäviranomaisille ja karanteeniviranomaisille saavuttaessa Etelä-Koreaan. Testitodistuksen tulee olla alkuperäinen ja englanninkielinen.

Ulkomaalaisten matkustajien, joilla on pitkäaikainen viisumi ja vakituinen osoite Etelä-Koreassa, tulee käydä koronavirustestissä kolmen päivän sisällä maahan saapumisesta. Kaikkien maahan saapuvien tulee myös olla kaksi viikkoa kotikaranteenissa. Lisäksi heidän täytyy asentaa älypuhelimiinsa sovellus ja raportoida sen avulla viranomaisille terveydentilastaan. Henkilöt, jotka tulevat lyhytaikaiselle vierailulle, ohjataan valtion karanteenitiloihin kahdeksi viikoksi omakustanteisesti. Toinen testi vaaditaan ennen karanteenin päättymistä.

Etelä-Koreassa pitkäaikaisella viisumilla oleskelevien ulkomaalaisten tulee 1. kesäkuuta 2020 alkaen hakea paluulupaa ennen ulkomaille matkustamista. Ilman paluulupaa viisumi mitätöidään maasta poistuttua. Ennen Etelä-Koreaan paluuta, viisumin haltijan tulee käydä lääkärintarkastuksessa korkeintaan 48 tuntia ennen paluulennon lähtöä ja olla valmis esittämään todistus terveydentilasta joko englanniksi tai koreaksi saapuessaan Etelä-Koreaan.

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

Ulkona liikkuminen ja maan sisällä matkustaminen on lähtökohtaisesti sallittua viranomaisten ohjeita ja sääntöjä noudattaen. Matkustaessa voidaan vaatia selvitystä matkustushistoriasta ja terveydentilasta. Suosittelemme välttämään suuria kokoontumisia.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Hengityssuojaimen käyttö on suositeltavaa aina ulkona ihmismassoissa liikkuessa ja erityisesti sisätiloissa. Joihinkin rakennuksiin ja virastoihin ei pääse sisään ilman hengityssuojainta. Takseilla ja busseilla on oikeus kieltää ajoneuvoon pääseminen ilman hengityssuojainta.

Lämpökamerat ja kuumemittaukset ovat yleisiä.

Terveydenhuollon taso on korkea ja suojavarusteita on hyvin saatavilla. Kaikki sairaalat eivät vastaanota henkilöitä, joilla epäillään olevan koronatartunta. Koronatestit on keskitetty tiettyihin sairaaloihin. Jos epäilet tartuntaa, soita lisäohjeita varten numeroon 1339 (Etelä-Koreassa). 

Lisätietoja (englanniksi):

Palvelut

Saatavissa olevat palvelut vaihtelevat alueittain ja rajoituksia puretaan tai lisätään epidemiatilanteen muuttuessa. Joihinkin museoihin ja nähtävyyksiin pääsee ainoastaan ajanvarauksella. Hotellit saattavat pyytää sisäänkirjautumisen yhteydessä tietoja matkustushistoriasta ja terveydentilasta.

Lisätietoja (englanniksi):

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Jos et noudata viranomaisten ohjeita, voi seurauksena olla syrjintää ja paheksuntaa.

Karanteenimääräyksiä valvotaan tarkasti. Ulkomaan kansalaisen tapauksessa karanteenin rikkominen voi johtaa maasta karkotukseen.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Poikkeustilanteen vuoksi olemme 19. maaliskuuta 2020 alkaen ottaneet asiakkaita vastaan vain ajanvarauksella. 

Suurlähetystö sijaitsee rakennuksessa, jossa hengityssuojaimen käyttö on pakollista.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.