Koronavirusuutiset Boliviassa

Koronavirusuutiset Boliviassa

Suomen Liman Suurlähetystö palvelee myös Boliviassa olevia suomalaisia. Lisäksi Suomen kunniakonsulaatti La Paz:ssa täydentää edustusverkkoa. Boliviassa matkustavia sekä pysyvästi oleskelevia suomalaisia pyydetään seuraamaan ulkoministeriön ja suurlähetystön tiedotteita, sosiaalista mediaa ja verkkosivuja sekä paikallisviranomaisten tiedotteita.

Rajoitukset

Koko maan kattavia rajoituksia ei ole. Valta määrätä valvonnasta ja räätälöidä säännöksiä on siirretty paikallisille kunnille ja muille toimivaltaisille viranomaisille. Kukin kunnallishallinto on vastuussa omien erityisrajoitustensa määrittämisestä, mukaan lukien, joukkoliikenteen ja laitosten enimmäiskapasiteetti, yksityisten yritysten toimintakapasiteetti, yksityisten ajoneuvojen liikkuminen rekisterikilven numeroiden mukaan, terveydenhoidon ehkäisyprotokollat ​​kaikille yrityksille ja teollisuudenaloille sekä alkoholin kulutus.

Suosittelemme, seuraamaan paikallisten kuntien tiedotteita ajantasaisten ilmoitusten saamiseksi.

Koko maassa hengityssuojaimen käyttö on pakollista julkisilla paikoilla. Maskipakon lisäksi muista varotoimista kuten käsienpesusta ja turvaetäisyyksistä on huolehdittava.

Boliviassa olevat matkailijat

Mikäli teillä on koronavirukselle tyypillisiä oireita ja epäilette tartuntaa, ottakaa yhteyttä Bolivian viranomaisten ilmoittamiin yhteystietoihin:

Puhelinnumerot: 800-10-1104 tai 800-10-1106

Kansainväliset lennot

Kaupallisiin lentoihin sekä lentolippuihin liittyvissä tiedusteluissa pyydämme ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön.

Bolivian maahantulo

Boliviian saapuvien matkustajien (kaikkien uli 5-vuotiaiden) tulee esittää rajalla negatiivinen koronavirustesti (PCR) tai antigeenitesti, joka on otettu 72 tuntia ennen lähtöä.

Matkustajien tulee ennen matkaansa täyttää huolellisesti matkustusilmoitus Bolivian Ulkoministeriön sivuilla. Ilmoitukseen on lisättävä mm. negatiivisen koronavirustestin tulos. Lomake on myös tulostettava ja näytettävä rajalla. Lomakkeen löydät tästäLinkki toiselle web-sivustolle..

Matkustajien on oltava karanteenissa vähintään 10 päivää Boliviaan saapumisen jälkeen. Matkustajien on toimitettava valaehtoinen lausunto oleskelupaikasta Boliviassa.

Kaikilta Boliviaan saapuvilta matkustajilta vaaditaan toinen RT-PCR-testi 7 päivän kuluttua saapumisesta. Matkustajan on maksettava tämän testin kustannukset.

Matkustajilla, joilla ei ole pysyvää asuinpaikkaa Boliviassa, on Boliviaan saapuessaan oltava sairausvakuutus, joka kattaa COVID-19-taudin.

Suomen suurlähetystö ei ole vastuussa maahanpääsystä Boliviaan tai lentoyhtiöiden rajoituksista, järjestämisestä, muutoksista tai peruutuksista, jos matkustaja ei täytä lentoyhtiön määrittelemiä vaatimuksia. Matkustajan tulee itse arvioida täyttääkö hän vaatimukset. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme muutoksista nettisivuillamme. Bolivian maahantulosäännökset ja rajoitukset ovat Bolivian viranomaisasia, joten suosittelemme olemaan yhteydessä Bolivian viranomaisiin (esim. Bolivian suurlähetystö Tukholmassa) jos tarvetta lisätiedolle ilmenee. Suomen suurlähetystö Limassa ei ole toimivaltainen viranomainen Bolivian maahantuloasioissa.

Bolivian viranomaisten ohjeita ja tiedotteita

Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita ja seuraa tiedotusvälineitä. Boliviassa on käytössä "Coronavirus Bolivia" - puhelinsovellus, josta löytyy yleistietoa virukseen liittyen. Voit seurata koronavirustiedotteita (espanjaksi) Bolivian terveysministeriönLinkki toiselle web-sivustolle. sivuilta.

Tiedotteita sekä lakeja (espanjaksi) voit seurata valtion viralliselta sivultaLinkki toiselle web-sivustolle..

Suomen rajaliikenne

Rajaliikenteen rajoitukset ovat voimassa 30. huhtikuuta 2021 asti.

Rajaliikenteen rajoitukset ulkorajalla:

Rajaliikenne on jaettu kolmeen kategoriaan:

 • Normalisoitunut rajaliikenne
 • Rajoitusluokka 1
 • Rajoitusluokka 2 (Bolivia kuuluu tähän rajoitusluokkaan)

Normalisoitunut rajaliikenne

Rajavalvonta on poistunut Suomen ja seuraavien maiden osalta:

 • Sisärajaliikennettä, jonka osalta sisärajavalvonta on poistunut: Islanti ja Schengen-maiden välinen huvialusliikenne.
 • Maita, joiden osalta ulkorajaliikenteen rajoitukset poistuneet: Vatikaani
 • Suomen ja Australian, Etelä-Korean, Ruandan, Singaporen, Thaimaan ja Uuden-Seelannin välistä ulkorajaliikennettä näiden maiden asukkaiden osalta (vain suorat lennot).

Rajoitusluokka 1

Seuraavat maat kuuluvat ensimmäiseen rajoitusluokkaan: 

 • Sisärajaliikenne:  Alankomaat, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tanska, Tšekin tasavalta, Unkari, Viro, Liettua, Latvia, Liechtenstein ja Puola.
 • Ulkorajaliikenne: Andorra, Bulgaria, Irlanti, Kroatia, Romania, Monaco, Kypros sekä San Marino.

Rajoitusluokka 1 maahantulon rajoitukset voit katsoa tästäLinkki toiselle web-sivustolle..

Rajoitusluokka 2

Suomen ja muiden kuin edellä mainittujen maiden välisessä liikenteessä maahantulo sallitaan seuraavasti:

Paluuliikenne Suomeen

 • Suomen kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä (Ulkomaalaislaki 37§Linkki toiselle web-sivustolle.)
 • Suomessa asuvat EU- ja Schengen-valtioiden kansalaiset sekä heidän perheenjäsenensä
 • oleskeluluvalla Suomessa oleskelevat kolmannen maan kansalaiset
 • Suomessa asuvat erosopimuksen piirissä olevat Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä

Paluuliikenne muihin EU- ja Schengen-valtioihin tai niiden kautta

 • muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaiset sekä heidän perheenjäsenensä
 • oleskeluluvalla toisessa EU- tai Schengen-valtiossa asuvat kolmannen maan kansalaiset
 • Suomessa asuvat erosopimuksen piirissä olevat Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset ja heidän perheenjäsenensä

Välttämätön syy

 • yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta merkittävä työ, jonka toteuttaminen edellyttää toisesta maasta saapuvan henkilön tai henkilöiden työsuoritusta eikä työ siedä viivästystä 
 • terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstö (mukaan lukien ensihoito), vanhustenhuollon ammattihenkilöstö työtehtävissään, sekä viranomaiset välttämättömissä virkatehtävissä
 • kuljetus- ja logistiikkahenkilöstö työtehtävissään
 • diplomaatit, kansainvälisten organisaatioiden henkilöstö, sotilashenkilöstö ja avustusjärjestöjen henkilöstö työtehtävissään
 • kansainvälisiin neuvotteluihin osallistuvat valtioiden edustajat ja kansainvälisten järjestöjen työhön osallistuvat henkilöt
 • Suomen oleskeluluvalla matkustavat henkilöt
 • kansainvälistä suojelua tarvitsevat tai muutoin humanitaarisista syistä matkustavat henkilöt
 • pakottavat perheasiat (esimerkiksi oman lapsen syntymä, lähiomaisen vakava sairaustapaus, omat häät, seurustelusuhde) tai muut pakottavat henkilökohtaiset syyt
 • muu välttämätön ja perusteltu syy, esimerkiksi ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajat, säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla, ulkomailla asuvan Suomen kansalaisen perheenjäsenen maahan saapuminen.
 • Erityisryhmät (esim. kulttuurin, urheilun, elinkeinoelämän edustajat)

Tarkista ajantasainen ohjeistus mahantuloa koskien Rajavartiolaitoksen Linkki toiselle web-sivustolle.sivuilta. Muistutamme, että rajaviranomaiset tarkistavat jokaisen tapauksen erikseen maahan saapumisen yhteydessä. Suurlähetystö ei ole vastuussa tarkastuksen tuloksista.

Suomeen haluavien henkilöiden tulee ottaa huomioon, että matkustaminen turismin vuoksi ei ole sallittu. Matkustajien tulee itse selvittää ajantasaiset säännökset ja arvioida täyttääkö hän vaatimukset. Matkustajien tulee myös selvittää sen maan rajoitukset ja säännökset, jossa mahdollinen välilasku tehdään.

Matkailijan palattua Suomeen

Sisärajavalvonnan piiriin kuuluvista maista Suomeen tuleville henkilöille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoisesta karanteeniaLinkki toiselle web-sivustolle.. Tällöin tarpeettomia fyysisiä kontakteja on syytä välttää ja kodin ulkopuolella liikkuminen tulisi rajoittaa vain välttämättömään. Hengitystieoireiden ilmentyessä henkilön tulee ottaa välittömästi yhteys terveydenhuoltoon. Katso tarkemmat ohjeet THL:nLinkki toiselle web-sivustolle. sivuilta. Maahantulijoita voidaan myös ohjata vapaaehtoiseen koronatestiin lentokentällä tai satamassa, ja lääkäri voi määrätä riskiarvion perusteella karanteeniin.

Korkeamman ilmaantuvuuden maasta palatessaan Suomessa asuva voi 1.10. alkaen lyhentää omaehtoista karanteenia kahdella vapaaehtoisella koronatestillä. Alle 72 tunnin maassa oleskelu ei edellytä toista testiä eikä omaehtoista karanteenia. Lue lisää karanteenikäytännöstä ja testauksesta THL:n sivuiltaLinkki toiselle web-sivustolle. tai täältäLinkki toiselle web-sivustolle..

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut suosituksen Linkki toiselle web-sivustolle.kasvomaskin käytöstä muun muassa joukkoliikenteessä ja riskialueelta palatessa sekä karanteenin aikana kodin ulkopuolella liikkuessa. Kaikessa liikenteessä on edelleen muistettava välttää fyysisiä kontakteja ja säilytettävä turvaväli muihin ihmisiin sekä noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Poistuttaessa lentokentältä tai satamasta suositellaan oman auton tai taksin käyttöä.

Lisätietoja suomalaisille:

Liman- suurlähetystö FacebookissaLinkki toiselle web-sivustolle.

Ulkoministeriö pyytää kaikkia Perussa pysyvästi asuvia ja siellä matkustavia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksenLinkki toiselle web-sivustolle.

Koronaviruksen vaikutukset matkustamiseen: Ulkoministeriö: tarpeetonta matkustamista on hyvä välttää

Ulkoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Ulkoministeriö: Nettikonsuli-sivu FacebookissaLinkki toiselle web-sivustolle.

THL on julkaissut ohjeita Suomeen saapuville matkustajille sekä tietoa koronaviruksesta yleensäLinkki toiselle web-sivustolle.

Valtioneuvoston kanslia: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksestaLinkki toiselle web-sivustolle.

Suurlähetystön asiakaspalvelu 

Suurlähetystö palvelee puhelimitse numerossa +51 122 244 66.  Vastaamme puheluihin arkisin asiakaspalveluaikaan klo 10–13. Pyydämme lähettämään konsuliasioihin, Bolivian koronavirustilanteeseen ja matkustamiseen liittyvät tiedustelut yhä sähköpostitse osoitteeseen sanomat.lim@formin.fi. Vastaamme viesteihin mahdollisimman nopeasti saapumisjärjestyksessä.

Asiakkaita otetaan vastaan vain ajanvarauksella. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä kiireellisissä hätätapauksissa palvelee UM:n päivystyskeskus 24/7: paivystys.um@formin.fi tai +358 9 1605 5555. 

Lisätietoja Liman Suomen edustuston asiakaspalvelusta sekä passien, VTJ-ilmoituksien, oleskelulupien ja viisumien vastaanotosta löydät Suurlähetystön asiakaspalveluLinkki toiselle web-sivustolle. - tiedotteestamme.

Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen Linkki toiselle web-sivustolle.tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen sanomat.lim@formin.fi.