Koronavirustilanne Bhutanissa

Bhutanissa koronapandemiasta johtuvat maahantulon rajoitukset helpottuivat 4.7.2022 alkaen. Täyden rokotussarjan saaneiden matkustajien viiden päivän pakollinen karanteeni on muutettu 24 tunnin karanteeniksi.

Maahantulosäännökset ja liikkuminen

Bhutan on säilyttänyt alhaiset tartuntaluvut ja ottanut käyttöön pikatestauksen maahan saavuttaessa.

Kaikilta maahan saapuvilta matkustajilta vaaditaan koronarokotetodistus tai todistus positiivisesta koronavirustartunnasta viimeisen kuuden kuukauden ajalta. Tämän lisäksi maa vaatii negatiivisen koronavirustestin (RT-PCR), joka tehdään maahan saavuttaessa. Testitulosta tulee odottaa tarkkailussa hotellissa tai kotona 24 tunnin ajan. 24 tunnin karanteeni on jokaiselle matkustajalle ehdoton, ja sen aikana hotellihuoneestaan ei saa poistua. Koronasuosituksia tulee noudattaa tarkasti testiaikana (kasvomaskin käyttö ja käsihygieniasta huolehtiminen).

Jos testitulos on positiivinen, karanteeni on viisi päivää. Viiden päivän kuluttua uutta testiä ei tarvitse tehdä.  Jos testi on negatiivinen maassa voi matkustaa rajoituksetta.

Kaikkien matkustajien tulee täyttää pikatestiin vaadittava lomake Terveysministeriön sivuilta (www.moh.gov.bt) maahan saavuttaessa.

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Thimpussa on yksi kansainvälisen tason sairaala, muualla pystytään antamaan vain perussairaanhoitoa. Terveydenhuollon kapasiteetti on hyvä ja hoito on ilmaista myös ulkomaalaisille. Bhutanissa on yhteensä runsaat 50 tehohoitopaikkaa.

Kasvosuojainten käyttöä suositellaan julkisilla paikoilla.

Bhutanin terveysministeriö on kehittänyt Druk Trace -sovelluksen(Linkki toiselle web-sivustolle.), jolla se voi paikantaa ihmisiä, jotka ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle.

Lisätietoja (englanniksi):

Edustuston asiakaspalvelu

Bhutanissa ei ole Suomen eikä minkään muun EU-maan edustustoa. Bhutanissa Suomea edustaa Etelä-Aasian kiertävä suurlähettiläs(Linkki toiselle web-sivustolle.), jonka toimisto sijaitsee ulkoministeriössä Helsingissä.

Lähin Suomen-suurlähetystö sijaitsee Intiassa(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Suomella on Bhutanissa kunniakonsulaatti(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Ota hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella yhteyttä ulkoministeriön päivystyskeskukseen

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.