Koronavirusuutiset Bangladeshissa

Valtaosa kansainvälisestä lentoliikenteestä Bangladeshiin on keskeytetty, ja viisumien myöntö on rajoitettua. Maahan saapuvilta vaaditaan terveystodistus ja 14 päivän karanteeni. Bangladeshissa on voimassa liikkumiseen ja matkustamiseen liittyviä rajoituksia. Terveydenhuollon saatavuus ja laatu ovat pandemian myötä entisestään heikentyneet.

Maahantulosäännökset

Bangladesh on toistaiseksi keskeyttänyt viisumien myönnön ulkomaalaisille maahan saapumisen yhteydessä (visa on arrival). Valtaosa kansainvälisestä lentoliikenteestä Bangladeshiin on keskeytetty.

Maahan saavuttaessa ulkomaalaisten on esitettävä 72 tunnin sisällä hankittu negatiivinen koronatestitulos. Lisäksi terveystarkastukset ovat mahdollisia esimerkiksi lentokentillä. Bangladeshiin saavuttaessa 14 päivän karanteeni on pakollinen. Maan terveysviranomaiset arvioivat maahan saavuttaessa, voiko karanteenin toteuttaa omaehtoisesti vai siirretäänkö matkustaja valtion karanteenitiloihin.

Tarkista viimeisimmät maahantulosäädökset ennen matkaasi lähimmästä Bangladeshin edustustosta ja matkayhtiöltäsi.

Jos olet jäänyt koronapandemian vuoksi jumiin Bangladeshiin ja viisumisi on umpeutumassa, voit hakea viisumille jatkoa Bangladeshin maahanmuuttoviranomaisilta.

Lisätietoja:

Liikkuminen

Maan asteittaisesta avautumisesta huolimatta liikkumis- ja matkustusrajoituksia on edelleen voimassa, ja käytännöt voivat vaihdella paikkakunnittain. Paikallisviranomaiset saattavat sulkea rakennuksia, alueita ja katuja koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Julkinen liikenne on pääosin keskeytetty. Maanlaajuinen ulkonaliikkumiskielto on voimassa päivittäin klo 18.00 - 6.00.

Tanskan suurlähetystö avustaa myös suomalaisia matkailijoita paikan päällä Bangladeshissa, ja suurlähetystöltä voi pyytää kulkuluvan helpottamaan kulkua maanteitse esimerkiksi lentokentälle.

Lisätietoja:

Terveys

Kuumemittaukset ja terveystarkastukset ovat mahdollisia mm. lentokentillä sekä julkisia palveluita ja liikennettä käytettäessä. Maan terveydenhuollon saatavuus ja laatu ovat heikkoja.

Lisätietoja:

Palvelut

Tärkeimmät palvelut kuten sairaalat, apteekit ja ruokatorit ovat lähtökohtaisesti avoinna.

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Viranomaisten ohjeiden noudattamatta jättäminen voi johtaa oikeustoimiin.

Edustuston asiakaspalvelu

Suomella ei ole suurlähetystöä Bangladeshissa, vaan maa katetaan Intiasta käsin.

Viisumi- ja maahantuloasioissa voit Bangladeshissa kääntyä Ruotsin suurlähetystön puoleen. Muissa hätätilanteissa ja konsuliasioissa suomalaisia avustaa Tanskan suurlähetystö. Huomaathan, että maahantulolupahakemusten vastaanotto ja käsittely sekä edustustojen notaaripalvelut on toistaiseksi pääosin keskeytetty.

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.