Koronavirustilanne Australiassa

Viimeisistäkin koronapandemian aiheuttamista maahantulorajoituksista luovutaan Australiassa 6.7.2022 alkaen. Maskipakko on suurimmilta osin poistettu. Maskia tulee edelleen käyttää terveydenhuollon palvelupaikoissa, kuten koronatestipaikat ja apteekit, sekä julkisen liikenteen kulkuneuvoissa.

Maahan saapuminen

Australiaan voivat saapua maan kansalaiset ja voimassaolevien viisumien haltijat.

Australia luopuu 6.7.2022 alkaen kaikista koronapandemian aiheuttamista maahantulorajoituksista. Australiaan saapuvilta henkilöiltä ei enää 6.7.2022 lähtien vaadita koronarokote -todistusta eikä Australia Travel Declaration –lomakkeen täyttämistä.

Linkki viisumiohjeisiin(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lue myös muut Australian viranomaisten tarkat ohjeet.(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Kauttakulkuliikenne

Kauttakulkuliikenne on sallittua, jos koneiden vaihtoaika on alle 8 tuntia eikä vaihto edellytä transit-alueelta poistumista.

Viranomaisten ohjeet kauttakulkuun(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos vaihtoaika on enemmän kuin 72 tuntia vaaditaan myös Australian viisumi(Linkki toiselle web-sivustolle.).

 

Maasta poistuminen

Australian kansalaiset sekä pysyvällä oleskeluluvalla maassa asuvat, jotka ovat saaneet Australian hyväksymät Covid-19 rokotteet, eivät enää 6.7.2022 alkaen tarvitse maasta poistumiseen erityislupaa.

 

Liikkuminen Australian sisällä

Australian osavaltiot ja territoriot päättävät itse liikkumisrajoituksista sekä osavaltioiden ja territorioiden sisällä, että osavaltiosta toiseen. Rajoitukset voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Viimeisimmät tiedot osavaltioittain ja territorioittain löytyvät myös Australian Interstate Quarantine website -sivustolta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

 

Terveys ja palvelut

Suojamaskien käyttö voi olla pakollista eri osavaltiossa COVID-19 tartuntavaaran noustessa. Osavaltiot ja territoriot päättävät itsenäisesti karanteeneista ja osavaltiossa suoritettavista terveydenhoidon toimenpiteistä, palveluista sekä sanktiosta.

Linkit osavaltiokohtaisiin liikkumisrajoituksiin, karanteenimääräyksiin ml. suojamaskien käyttöön sekä tietoihin palveluista on myös koottu Australian terveysviranomaisten sivustolle (Linkki toiselle web-sivustolle.).   

Edustuston asiakaspalvelu

Suomen suurlähetystö palvelee asiakkaita ajanvarauksella maanantaista perjantaihin
klo 9.30 - 12.30. Katso  luettelo paikallisista, aukioloon vaikuttavista, juhlapyhistä tästä(Linkki toiselle web-sivustolle.)

 

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.