Koronavirustilanne Alankomaissa

Koronarajoitteet on poistettu 23.3.2022. Hygieniaohjeita neuvotaan edelleen noudattamaan. Jos saa positiivisen koronatestituloksen, neuvotaan pysymään kotona 5 päivää välttäen kontaktia muihin.

Maahantulosäännökset

Alankomaihin 23.3.2022 alkaen EU-maista saaapuvat eivät tarvitse enää negatiivista testitodistusta tai todistusta toipumisesta tai rokotuksesta. Tämä koskee myös EU-maiden ulkopuolelta saapuvia EU-kansalaisia. 

Alankomaissa on voimassa EU:n maahantulokielto osalle kolmansista maista tuleville (katso maalistaus alta Alankomaiden hallituksen verkkosivuilta). 

Lisätietoja maahantulosta Alankomaiden hallituksen verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Suomeen matkustavat: tarkista maahantulo-ohjeistus Rajavartiolaitoksen verkkosivulta(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Lisätietoja (englanniksi):

Liikkuminen

On tärkeää pitää mielessä perussäännöt: käsienpesu, yskiminen tai aivastaminen kyynärtaipeeseen, kotiin jääminen ja testaaminen oireisena, positiivisen testituloksen jälkeen kotona pysyminen ja muiden välttäminen sekä riittävä tuuletus sisätiloissa. 

Jos perheessä tai lähipiirissä joku on saanut positiivisen testituloksen, muiden ei tarvitse jäädä karanteeniin.
 

Lisätietoja (englanniksi):

Terveys

Terveydenhuollon taso on hyvä ja hoitoon pääsee tarvittaessa.

Kaikkialla voimassa oleva yleinen hygieniaohjeistus:

  • Yski ja aivasta kyynärtaipeeseen.
  • Pese usein käsiä saippualla.
  • Jos olet vilustunut, pysy kotona ja tee testaus.
  • Tuuleta huoneita säännöllisesti vähintään 15 minuuttia.

Oireisena tulisi pysyä kotona ja tehdä kotitesti. Jos sen tulos op positiivinen, neuvotaan pysymään kotona 5 päivää välttäen kontaktia muihin. 

Lisätietoja (englanniksi):

Palvelut

Kaikki toimii normaalisti.

Lisätietoja (englanniksi):

Lisätietoa koronavirustilanteesta

Suomen ulkoministeriön tiedotteita (suomeksi):

Paikallisviranomaisten tiedotteita ja matkustusrajoitteita voi seurata seuraavilta sivuilta:

Muita hyödyllisiä linkkejä ja yhteystietoja:

Koronavirusta koskeva infolinja Alankomaista soitettaessa: 0800 1351 (klo 08.00-22.00), ulkomailta soitettaessa: +31 2 0205 1351.

Puhelinpalvelu koronavirustestiin pääsemistä varten kaikille tartuntaan viittavia oireita kokeville: (Alankomaista soitettaessa) 0800-1202 (8.00–20.00).

Edustuston asiakaspalvelu

Konsulaatti palvelee vain ajanvarauksella sähköpostitse (passit, henkilökortit, oleskeluluvat, kansalaisuus- ja notaariasiat), consulate.HAA@formin.fi

Tiedustelut vain sähköpostitse: consulate.HAA@formin.fi  

Hätätapauksissa aukioloaikojen ulkopuolella: Ulkoministeriön päivystyspuhelin +358 9 1605 5555

Lisätietoja: Haagin suurlähetystö (Linkki toiselle web-sivustolle.)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi. Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.

 

Päivitetty  31.5.2022