Koronavirustilanne Kirgisiassa

Koronavirustilanne Kirgisiassa

Kirgisiaan matkustavien tulee esittää maahan saapuessaan negatiivinen COVID-19-testi, joka on tehty korkeintaan 72 h ennen maahan saapumista. Maassa jo olevien ulkomaalaisten oikeutta oleskella Kirgisiassa on jatkettu toistaiseksi huolimatta siitä onko heidän viisuminsa vanhentunut tai 30 päivän viisumivapaa oleskeluoikeutensa ylittynyt. Maan poliittinen tilanne on rauhoittunut toistaiseksi presidentinvaalien jälkeen. Koronatartuntojen määrät ovat kasvaneet tasaisesti. Kirgisian terveydenhuollon kapasiteetti on rajallinen.

Kirgisian viranomaiset ovat avanneet koronavirukselle omistetun verkkosivun osoitteessa https://covid.kg/ Sivuilta voi tarkistaa esimerkiksi ajankohtaisimman tartuntojen määrän ja löytää tärkeimmät viranomaisten yhteystiedot.  

Kirgisiaan maaliskuussa julistettu kansallinen hätätila päättyi 11.5. ja liiketoimintaa avattiin uudestaan kesän aikana. Koronatilanteen pahentuessa uudet rajoitukset kahviloiden, ravintoloiden ja julkisen liikenteen toimintaan ovat todennäköisiä.  

Ohjeita matkustamisen osalta

Kirgisiaan matkustavien tulee esittää maahan saapuessaan negatiivinen COVID-19-testi, joka voi olla korkeintaan 72 tuntia vanha maahan saavuttaessa. Lisätietoa Kirgisian ulkoministeriön internetsivulta

Koronapandemian johdosta matkustusrajoitukset ja karanteenisäädökset voivat muuttua nopeasti. UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. Kirgisian Suomea edustava suurlähetystö on Moskovassa.

Kirgisian sisäiset lennot käynnistettiin 5.6.2020 reitillä Bishkek-Osh. Muutamat kansainväliset lentoyhtiöt ovat aloittaneet lippujen myymisen ulkomaan lennoille. FlyDubai lentää tämän hetkisten tietojen mukaan kerran viikossa Bishkekistä Dubaihin. Lisäksi Turkish Airlines ja Pegasus lentävät Turkkiin useita kertoja viikossa. Tilanne elää kuitenkin koko ajan eikä lentojen toteutumisesta ole varmuutta. Lisätietoja kannattaa tiedustella suoraan lentoyhtiöiltä (https://www.flydubai.com/en/https://www.flypgs.com/en ja https://www.turkishairlines.com/en-kt/). Jos lentosi perutaan, ota yhteys suoraan lentoyhtiöösi tai matkatoimistoosi.

Ulkomaalaisten oikeutta oleskella Kirgisiassa on jatkettu toistaiseksi huolimatta siitä onko heidän viisuminsa vanhentunut tai 30 päivän viisumivapaa oleskeluoikeutensa ylittynyt. Ulkomaan kansalaiset eivät poikkeuksellisesti tarvitse poistumisviisumia eikä heidän tarvitse rekisteröidä oleskelupaikkaansa. Lisätietoja: https://mfa.gov.kg/en/osnovnoe-menyu/press-sluzhba/novosti/prodlen-srok-deystviya-zelenogo-koridora-dlya-grazhdan-inostrannyh-gosudarstv-i-lic-bez-grazhdanstva-prebyvayushchih-na-territorii-kyrgyzskoy-respubliki-5f05678c1f4cf

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.

Paikallisviranomaisten tiedotusta voi seurata alla olevista linkeistä:

Linkkejä Suomen viranomaisten sivuille:

Ulkoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Valtioneuvoston kanslia: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL: Ajankohtaista koronaviruksesta


Nur-Sultanin suurlähetystö pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuilleen ja sosiaalisen median kanavilleen, Facebookiin ja Twitteriin. Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.