Koronavirustilanne Kirgisiassa

1.5. alkaen Kirgisiaan saapuvien ei tarvitse enää esittää koronarokotustodistusta tai negatiivista PCR-testitulosta.

Kirgisiassa on todettu yhteensä yli 200 990 koronavirustartuntaa(Linkki toiselle web-sivustolle.). Kirgisian viranomaisilla on koronavirukselle omistettu Telegram-kanava osoitteessa https://t.me/s/RshKRCOV(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan). Kanavalta voi tarkistaa esimerkiksi ajankohtaisimman tartuntojen määrän.  

Koronatilanteen heikentyessä lisärajoitukset ja uudet karanteenimääräykset ovat todennäköisiä. Ajankohtaisimmat tiedot kannattaa tarkistaa paikallisilta viranomaisilta.   

Etnisiä levottomuuksia esiintyy ajoittain. Raja-alueille matkustamista ei suositella. Alueet, jossa noudatettava erityistä varovaisuutta: Etelä-Kirgisia, Kiinan raja-alue.

Ohjeita matkustamisen osalta

1.5. alkaen Kirgisiaan saapuvien ei tarvitse enää esittää koronarokotustodistusta tai negatiivista PCR-testitulosta.

Koronapandemian johdosta matkustusrajoitukset ja karanteenisäädökset voivat muuttua nopeasti. UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. Kirgisian Suomea edustava suurlähetystö on Moskovassa.

Kansainväliset lennot kulkevat pääasiassa normaalisti, mutta joitakin aikataulumuutoksia saattaa ilmetä yhä. Euroopan ja Venäjän asettamat ilmatilarajoitukset saattavat vaikuttaa Kirgisian lentoliikenteeseen. Lisätietoja kannattaa tiedustella suoraan lentoyhtiöiltä.

Koronapandemian vuoksi käyttöön otetut maastapoistumishelpotukset poistuvat 1.3.2022 alkaen . Ulkomaalaiset, joiden viisumi- tai oleskelulupa on vanhentunut, tarvitsevat jatkossa maastapoistumisviisumin tai heidän tulee rekisteröidä oleskelupaikkansa. Kirgisiassa oleskeleville ulkomaan kansalaisille joiden viisumi tai oleskelulupa on vanhentunut tai vanhenemassa annetaan suositus poistua maasta tai hankkia tarvittavat asiakirjat maassa oleskelua varten (maastapoistumisviisumi, rekisteröinti) ennen 1.3.2022.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.

Paikallisviranomaisten tiedotusta voi seurata alla olevista linkeistä:

Linkkejä Suomen viranomaisten sivuille:

Ulkoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Valtioneuvoston kanslia: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL: Ajankohtaista koronaviruksesta(Linkki toiselle web-sivustolle.)


Nur-Sultanin suurlähetystö pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuillee(Linkki toiselle web-sivustolle.)n(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja sosiaalisen median kanavilleen, Facebookiin(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Twitteriin(Linkki toiselle web-sivustolle.). Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle web-sivustolle.) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.