Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä matkustamisesta ja koronaviruksesta sekä vastaukset niihin. Lue lisääTietojaKysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta »

Matkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti

Ulkoministeriö päivittää jatkossa matkustustiedotteita jälleen maakohtaisesti. Päivityksissä huomioidaan edelleen THLn suositukset koronaviruspandemian osalta sekä maiden yleinen turvallisuustilanne. Lue lisääTietojaMatkustussuosituksia päivitetään maakohtaisesti »
Koronavirustilanne Kirgisiassa

Koronavirustilanne Kirgisiassa

Kirgisiaan matkustavien tulee esittää maahan saapuessaan negatiivinen COVID-19-testi, joka on tehty korkeintaan 72 h ennen maahan saapumista. Maahan tulevilta turisteilta ei vaadita negatiivista testiä, mikäli he voivat todistaa ottaneensa molemmat koronarokotteet. Paikallisviranomaisten mukaan Kirgisia hyväksyy EU:n digitaalisen rokotepassin. Maassa jo olevien ulkomaalaisten oikeutta oleskella Kirgisiassa on jatkettu toistaiseksi, huolimatta siitä onko heidän viisuminsa vanhentunut tai 30 päivän viisumivapaa oleskeluoikeutensa ylittynyt. Tähän mennessä vain päälle 10 prosenttia kansasta on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Kirgisian viranomaiset ovat avanneet koronavirukselle omistetun Telegram-kanavan osoitteessa https://t.me/s/RshKRCOV(Linkki toiselle verkkosivustolle). Kanavalta voi tarkistaa esimerkiksi ajankohtaisimman tartuntojen määrän.  

Koronatilanteen heikentyessä lisärajoitukset ja uudet karanteenimääräykset ovat todennäköisiä. Ajankohtaisimmat tiedot kannattaa tarkistaa paikallisilta viranomaisilta.  

Etnisiä levottomuuksia esiintyy ajoittain. Raja-alueille matkustamista ei suositella. Alueet, jossa noudatettava erityistä varovaisuutta: Etelä-Kirgisia, Kiinan raja-alue.

Ohjeita matkustamisen osalta

Kirgisiaan matkustavien tulee esittää maahan saapuessaan negatiivinen COVID-19-testi, joka voi olla korkeintaan 72 tuntia vanha maahan saavuttaessa. Maahan pääsee myös digitaalisella tai paperisella todistuksella, josta käy ilmi henkilön ottaneen molemmat koronarokotteet. Lisätietoa Kirgisian ulkoministeriön internetsivulta(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)

Koronapandemian johdosta matkustusrajoitukset ja karanteenisäädökset voivat muuttua nopeasti. UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. Kirgisian Suomea edustava suurlähetystö on Moskovassa.

Muutamat kansainväliset lentoyhtiöt ovat aloittaneet lippujen myymisen ulkomaan lennoille. FlyDubai lentää tämän hetkisten tietojen mukaan kerran viikossa Bishkekistä Dubaihin. Lisäksi Turkish Airlines ja Pegasus lentävät Turkkiin useita kertoja viikossa. Tilanne elää kuitenkin koko ajan eikä lentojen toteutumisesta ole varmuutta. Lisätietoja kannattaa tiedustella suoraan lentoyhtiöiltä (https://www.flydubai.com/en/(Linkki toiselle verkkosivustolle)https://www.flypgs.com/en(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja https://www.turkishairlines.com/en-kt/(Linkki toiselle verkkosivustolle)). Jos lentosi perutaan, ota yhteys suoraan lentoyhtiöösi tai matkatoimistoosi.

Ulkomaalaisten oikeutta oleskella Kirgisiassa on jatkettu toistaiseksi huolimatta siitä onko heidän viisuminsa vanhentunut tai 30 päivän viisumivapaa oleskeluoikeutensa ylittynyt. Ulkomaan kansalaiset eivät poikkeuksellisesti tarvitse poistumisviisumia eikä heidän tarvitse rekisteröidä oleskelupaikkaansa. Lisätietoja: https://mfa.gov.kg/en/osnovnoe-menyu/press-sluzhba/novosti/prodlen-srok-deystviya-zelenogo-koridora-dlya-grazhdan-inostrannyh-gosudarstv-i-lic-bez-grazhdanstva-prebyvayushchih-na-territorii-kyrgyzskoy-respubliki-5f05678c1f4cf(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle).

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi.

Paikallisviranomaisten tiedotusta voi seurata alla olevista linkeistä:

Linkkejä Suomen viranomaisten sivuille:

Ulkoministeriö: Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta

Valtioneuvoston kanslia: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL: Ajankohtaista koronaviruksesta(Linkki toiselle verkkosivustolle)


Nur-Sultanin suurlähetystö pyrkii päivittämään tilannetietoa nettisivuillee(Linkki toiselle verkkosivustolle)n(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja sosiaalisen median kanavilleen, Facebookiin(Linkki toiselle verkkosivustolle) ja Twitteriin(Linkki toiselle verkkosivustolle). Suurlähetystö suosittelee matkustusilmoituksen(Linkki toiselle verkkosivustolle) tekemistä kaikille matkailijoille ja maassa jo oleskeleville.