Hallitus tiukensi matkustusrajoituksia uudelleen sisä- ja ulkorajoilla - sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Saksan väliseen liikenteeseen 24.8.2020 alkaen

Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Islannin, Kreikan, Maltan, Saksan, Norjan ja Tanskan väliseen liikenteeseen. Ulkorajaliikenteen rajoitukset palautetaan Irlannista, Kyprokselta ja San Marinosta Suomeen saapuvalle liikenteelle, sekä Japanin asukkaille Japanista Suomeen saapuvassa liikenteessä. Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta 2020.

Hallitus linjasi neuvottelussaan 18. elokuuta 2020 liikenteen rajoituksista. Sisä- ja ulkorajaliikenteen rajoituksia palautetaan epidemiologiseen arvioon perustuen.

Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Islannin, Kreikan, Maltan, Saksan, Norjan ja Tanskan väliseen liikenteeseen. Näissä maissa tautitapausten määrät ovat edellisen arvioinnin jälkeen kääntyneet kasvuun.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset palautetaan Irlannista, Kyprokselta ja San Marinosta Suomeen saapuvalle liikenteelle, sekä Japanin asukkaille Japanista Suomeen saapuvassa liikenteessä.

Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta.

Jos saavut Suomeen maasta, joiden kohdalla matkustusrajoitukset jatkuvat, sinun suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan Suomeen saapumisen jälkeen omaehtoisessa karanteenissa.

Hallitus arvioi maahantulorajoitusten tarvetta ja laajuutta uudelleen noin kahden viikon kuluttua epidemiologisen tilanteen perusteella.

Usein kysyttyä: Voinko matkustaa Suomeen työmatkalla?

Rajavartiolaitoksen rajoitusluokassa 1 (tähän kuuluu mm. myös Saksa) Suomeen voi saapua työsuhteeseen tai toimeksiantoon perustuvalla työmatkalla. Työsuhteeseen tai toimeksiantoon perustuvan työmatkan tarkoitus ja edellytykset selvitetään rajatarkastuksen yhteydessä. Rajatarkastuksessa voidaan työmatkalla olevaa henkilöä pyytää esittämään asiakirjoja maahantuloedellytysten täyttymisen toteamiseksi. Tällaisia asiakirjoja voivat erityisesti olla dokumentit työsuhteesta ja toimeksiannosta. Maahantulo ulkomaisena kausityövoimana sallitaan työmatkan tavoin.

Lisätietoja, tarkat ohjeet ja muita usein kysyttyjä kysymyksiä Rajavartiolaitoksen nettisivuilla: Usein kysyttyä koronaviruksen vaikutuksista rajanylitysliikenteeseen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Tiedote 19.8.2020(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)
Rajavartiolaitoksen ohjeistus matkustajille maahantuloa koskien 24.8.2020 alkaen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeet matkustajille(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)