Koronavirusuutiset Israelissa

Koronavirusuutiset Israelissa

Israeliin on määrätty yöllinen liikkumisrajoitus Purim – juhlapyhän ajaksi. 25. – 28.2. klo 20:30 – 05:00 välisenä aikana liikkuminen rajoitetaan 1 km päähän kotoa, ja vierailut eivät ole sallittuja. Saapuvat ja lähtevät lennot Israeliin on suurelta osin keskeytetty 7.2. – 6.3. väliseksi ajaksi. Kaikilta maahan saapuvilta henkilöiltä vaaditaan negatiivinen COVID-19 –testitulos ja 10-14 päivän karanteeni osoitetussa karanteenimajoituksessa. Kokoontumisia on edelleen rajoitettu. Rajoitukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Maahantulosäännökset

Israel on pääsääntöisesti sulkenut lähtevän ja saapuvan lentoliikenteen 7.2.2021 – 6.3.2021 väliseksi ajaksi. Jako punaisiin ja vihreisiin maihin on keskeytetty toistaiseksi. Ulkomailta saapuvilta matkustajilta vaaditaan korkeintaan 72h ennen lähtöä otettu negatiivinen COVID-19 – testitulos. Karanteeni saapuville matkustajille on edelleen pakollinen siihen osoitetussa karanteenimajoituksessa. Erikoislupia Israeliin saapuville ulkomaalaisille ei tällä hetkellä myönnetä.

Turistiviisumia ei automaattisesti jatketa koronatilanteesta huolimatta. Matkailijan on poistuttava maasta ennen viisuminsa umpeutumista. Mahdollista erityislupaa viisumin pidennykseen on haettava henkilökohtaisesti Israelin sisäministeriöstä (Population Administration Office).

Lisätietoja:

Liikkuminen

Israeliin on asetettu yöllinen liikkumisrajoitus Purim-juhlan ajaksi 25. – 28.2.2021. Rajoitukset ovat voimassa klo 20:30 – 05:00 välisenä aikana. Tuolloin liikkuminen on sallittu korkeintaan kilometrin päähän kotoa. Vierailut ovat kiellettyjä.

Kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa. Julkinen liikenne on toiminnassa. Kokoontumisia, kuten esimerkiksi perhejuhlia, rajoitetaan korkeintaan 20 henkeen ulkotiloissa ja kymmeneen henkeen sisätiloissa. Kasvosuojaimen käyttö julkisilla paikoilla on edelleen pakollista ja 2 metrin turvaväliä tulee noudattaa.

Kansainvälinen lentoliikenne on suurelta osin keskeytetty 7.2. – 6.3.2021 välisenä aikana. Kauttakulkuliikenne Israelin kautta ei ole mahdollista. Maasta poistumiseen tarvitaan erillinen lupa sulkutilan aikana, mikäli lentolippu on hankittu 7.1.2021 klo 24:00 jälkeen.

Israelin ja Palestiinalaisalueen välistä siviililiikennettä saatetaan edelleen rajoittaa ja tarkastuspisteiden aukioloajat voivat vaihdella.

Kohonneiden tartuntamäärien johdosta paikalliset liikkumisrajoitukset nopealla aikataululla ovat mahdollisia. Seuraa säännöllisesti paikallisia tiedotusvälineitä ja noudata viranomaisten ohjeistuksia.   

Lisätietoja:

Terveys

Kasvosuojaimen käyttö on pakollista kotoa poistuttaessa. Kuumemittauksia suoritetaan julkisten tilojen kauppojen ja ostoskeskusten sisäänkäynneillä, työpaikoilla ja kouluissa.

Israelin terveysministeriön tuottama seurantasovellus ”HaMagen” ilmoittaa käyttäjälleen mahdollisesta korona-altistumisesta. Sovellus vertaa käyttäjän paikannustietoja Israelin terveysministeriön koronavirustartuntojen tietokantaan. Sovellus on ladattavissa hepreaksi, arabiaksi, englanniksi, venäjäksi ja amharaksi.

Viranomaisten ohje sairastapauksissa on pysyä kotona. Mikäli oireet ovat vakavia, tulee olla yhteydessä terveysministeriön numeroon 101. Kaikkien niiden, joilla on kuumetta yli 38 ja joilla on hengityselinten oireita (hengitysvaikeuksia tai yskää), on pysyttävä kotona kaksi kuumeetonta päivää, riippumatta siitä, onko koronatestaus tarpeen.

Tietoa koronaviruksesta saa myös soittamalla Israelin terveysviranomaiselle numeroon *5400 (hepreaksi) tai 08 624 1010 (palvelua myös englanniksi).

Lisätietoja:

Palvelut

Ostoskeskukset, kaupat ja torit, sekä museot ja kirjastot ovat auki kaikille, kokoontumis- ja liikkumisrajoitusten puitteissa.

Kaksi rokotusta saaneille, sekä koronasta parantuneille kansalaisille myönnetään digitaalinen todistus, jota näyttämällä pääsee näiden lisäksi myös mm. liikuntasaleille, elokuvateattereihin, kulttuuri- ja urheilutapahtumiin, hotelleihin ja rukoustiloihin.

Virastot palvelevat kokoontumisrajoitusten puitteissa. Ravintolat ja kahvilat ovat suljettu asiakkailta, ruokaa voi kuitenkin tilata ja noutaa. Koulut ovat siirtyneet pääosin läsnäopetukseen ns. vihreillä ja keltaisilla alueilla. Julkinen liikenne on toiminnassa.

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Kasvosuojaimia tulee käyttää liikuttaessa julkisilla paikoilla. Tämä ei koske alle 7-vuotiaita lapsia. Määräysten rikkomisesta voidaan määrätä sakkorangaistus.

Lisätietoja:

Edustuston asiakaspalvelu

Suurlähetystön asiakaspalvelu on auki rajoitetusti. Otamme vastaan passihakemuksia, väestörekisteri-ilmoituksia ja notaaritoimituksia. Oleskelulupa- ja viisumihakemuksia otamme vastaan tietyin rajoituksin. Ota näissä asioissa yhteyttä ensin suurlähetystöön puhelimitse tai sähköpostitse.

Asiakaspalvelumme on auki ajanvarauksella.

Siirry ajanvaraukseen

Suurlähetystöön saapuessasi pyydämme ottamaan huomioon Israelissa tällä hetkellä voimassa olevat säädökset ja liikkumisrajoitukset.

  • Voimme ottaa asiakaspalvelutilaan vain 2 henkilöä kerrallaan
  • Asiakkaiden tulee pestä tai desinfioida kätensä konsulaattiin saapuessaan ja sieltä poistuessaan
  • Kasvosuojaimen käyttö on pakollista
  • Asiakkaiden lähtö- ja tuloajat kirjataan vieraskirjaan

Palvelemme puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 09 - 12 välisenä aikana. 

Koronatilanteesta johtuen toimitus- ja käsittelyajat saattavat olla normaalia pidempiä.

Puhelin: +972 3 745 6600

Hätätilanteessa virka-ajan ulkopuolella UM päivystys +358 9 160 55555.

Edustuston verkkosivut

Sähköposti: sanomat.tel@formin.fi

Facebook: Finnish Embassy Tel Aviv

Twitter: @FinIsrael

Asiakaspalvelun ajanvaraus: https://slotti.fi/booking/suomensuurlahetystotelaviv/

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen kpa-10@formin.fiPyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.