Koronavirustilanne Israelissa

Koronavirustilanne Israelissa

Koronatartuntojen määrä Israelissa on nousussa ja kokoontumisrajoituksia on tiukennettu. Uusia rajoituksia saatetaan antaa nopeasti. Myös yksittäisten alueiden sulkeminen epidemian johdosta on mahdollista. Kasvosuojaimen käyttö julkisilla paikoilla on pakollista. Julkinen liikenne toimii rajoitetusti.

Maahantulosäännökset

Israel on sulkenut ulkorajansa ulkomaalaisilta. Kaikkien maahan saapuvien israelilaisten tai Israelissa pysyvästi asuvien ulkomaalaisten on suoritettava 2 viikon kotikaranteeni. Erityistilanteissa Israeliin matkustavan on ennen matkaansa oltava yhteydessä lähtömaansa Israelin suurlähetystöön ja tiedusteltava mahdollisuutta erikoisluvan hankkimiseen.

Turistiviisumia (B2) ei automaattisesti jatketa koronatilanteesta huolimatta. Matkailijan on poistuttava maasta ennen viisuminsa umpeutumista. Mahdollista erityislupaa viisumin pidennykseen on haettava henkilökohtaisesti Israelin sisäministeriöstä (Population Administration Office).

Lisätietoja:

Liikkuminen

Kohonneen tartuntatilanteen johdosta kokoontumisrajoituksia on uudelleen kiristetty ja tapahtumia peruutettu. Kanssaihmisiin on pidettävä kahden metrin turvaväli.

Israel on sulkenut ulkorajansa ulkomaalaisilta. Kaikkien maahan saapuvien israelilaisten tai Israelissa pysyvästi asuvien ulkomaalaisten on suoritettava 2 viikon kotikaranteeni. Tällä hetkellä kansainvälinen säännöllinen lentoliikenne on rajoitettua ja yhteyksiä on niukasti. Kauttakulkuliikenne Israelin kautta ei ole mahdollista.

Israelin ja Palestiinalaisalueen välistä siviililiikennettä on rajoitettu.

Kohonneiden tartuntamäärien johdosta paikalliset liikkumisrajoitukset nopealla aikataululla ovat mahdollisia. Seuraa säännöllisesti paikallisia tiedotusvälineitä ja noudata viranomaisten ohjeistuksia.

Lisätietoja:

Terveys

Kasvosuojaimen käyttö on pakollista kotoa poistuttaessa. Kuumemittauksia suoritetaan julkisten tilojen kauppojen ja ostoskeskusten sisäänkäynneillä, työpaikoilla ja kouluissa.

Israelin terveysministeriön tuottama seurantasovellus ”HaMagen” ilmoittaa käyttäjälleen mahdollisesta korona-altistumisesta. Sovellus vertaa käyttäjän paikannustietoja Israelin terveysministeriön koronavirustartuntojen tietokantaan. Sovellus on ladattavissa hepreaksi, arabiaksi, englanniksi, venäjäksi ja amharaksi.

Viranomaisten ohje sairastapauksissa on pysyä kotona. Mikäli oireet ovat vakavia, tulee olla yhteydessä terveysministeriön numeroon 101. Kaikkien niiden, joilla on kuumetta yli 38 ja joilla on hengityselinten oireita (hengitysvaikeuksia tai yskää), on pysyttävä kotona kaksi kuumeetonta päivää, riippumatta siitä, onko koronatestaus tarpeen.

Tietoa koronaviruksesta saa myös soittamalla Israelin terveysviranomaiselle numeroon 5400 (hepreaksi) tai 08 624 1010 (palvelua myös englanniksi).

Lisätietoja:

Palvelut

Ruokakaupat, pankit, apteekit, kaupat, torit sekä ostoskeskukset ovat auki, samoin hotellit. Museot, matkailukohteet, kahvilat, ravintolat ovat auki rajoitetusti, ja aukioloaikoihin saattaa tulla muutoksia.

Lisätietoja:

Sanktiot rajoitusten rikkomisesta

Kasvosuojaimia tulee käyttää liikuttaessa julkisilla paikoilla. Tämä ei koske alle 7-vuotiaita lapsia. Määräysten rikkomisesta voidaan määrätä sakkorangaistus.

Lisätietoja:

  • Israelin terveysministeriö https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus-en/ (englanti)
  • Israelin hallinnon koronatiedotus https://www.gov.il/en/departments/topics/corona-gov (englanti)

Edustuston asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on toistaiseksi auki vain ajanvarauksella. Tiedustelut ja ajanvaraukset sähköpostitse osoitteessa appointment.tel@formin.fi.

Viisumihakemusten käsittely on toistaiseksi keskeytetty.

Oleskelulupahakemuksia otetaan vastaan 18.6. alkaen rajoitetusti:

Koronapandemian johdosta käsittelyajat voivat olla tavallista pidempiä. 

Suurlähetystöön saapuessasi pyydämme ottamaan huomioon Israelissa tällä hetkellä voimassa olevat säädökset ja liikkumisrajoitukset.

  • Voimme ottaa asiakaspalvelutilaan vain 2 henkilöä kerrallaan
  • Asiakkaiden tulee pestä tai desinfioida kätensä konsulaattiin saapuessaan ja sieltä poistuessaan
  • Kasvosuojaimen käyttö on pakollista
  • Asiakkaiden lähtö- ja tuloajat kirjataan vieraskirjaan

Palvelemme puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 09 - 12 välisenä aikana.

Puhelin: +972 3 745 6600

Sähköposti: sanomat.tel@formin.fi, ajanvaraukset appointment.tel@formin.fi

Facebook: Finnish Embassy Tel Aviv

Twitter: @FinIsrael

Edustuston verkkosivut

Lisätietoja:

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen konsulipalvelut.um@formin.fi.  Pyydämme huomioimaan, että ilmoituksen muuttamista ja poistamista koskevien pyyntöjen käsittely on ajoittain ruuhkautunut.