Koronavirusuutiset Namibiassa

Koronavirusuutiset Namibiassa

Namibian hätätila on päättynyt 17.9.2020 ja rajaliikenne on avautunut. Lentoliikennettä ollaan avaamassa vähitellen. Koronapandemiatilanne on kuitenkin edelleen melko huolestuttava ja varokeinoja on noudatettava. Vältä edelleenkin tarpeetonta matkustamista. Suosittelemme seuraamaan paikallisia viranomaislähteitä ja tiedotusvälineitä kattavan tilannekuvan saamiseksi.

Namibian ensimmäiset koronavirustapaukset vahvistettiin maaliskuussa. Sekä todettujen tartuntojen että tehtyjen testien määrä on laskenut viimeisen kuukauden aikana. Namibiassa on voimassa erilaisia virustilanteesta johtuvia rajoituksia ja suosituksia. Maahan julistettiin kansallinen hätätila 17. maaliskuuta joka lakkautettiin 17. syyskuuta. 

Maahantulosäännökset

Kansainvälistä kaupallista lentoliikennettä on avattu vähitellen syyskuun puolivälistä lähtien.

Liikkuminen

Maahan saapuvat asetetaan karanteeniin mikäli heillä ei ole esittää 72 tunnin sisällä ennen maahantuloa otettua koronavirustestiä. Yli 200 hengen kokoontumiset on kielletty.

Terveys

Turvavälejä tulee noudattaa ja kasvosuojainta on käytettävä julkisilla paikoilla kaikkialla maassa. Kuumemittaukset ovat yleisiä.

Terveydenhuollon taso on heikko.

Paikallinen vastuuviranomainen on Namibian terveysministeriö (Ministry of Health and Social Services):

Myös WHO Namibia tarjoaa ajantasaista tietoa:

 

Edustuston asiakaspalvelu

Edustuston asiakaspalvelu on avoinna Suomen kansalaisille sopimuksen mukaan.

Paikallisia tiedotusvälineitä

Muuta huomioitavaa

Tällä hetkellä liikkuu paljon huhuja ja väärää tietoa. Oikean ja ajantasaisen informaation saamiseksi kannustamme hankkimaan tietoa ensisijaisesti virallisista lähteistä.

Matkustusilmoitus

Muistutamme kaikkia matkailijoita ja maassa jo oleskelevia tekemään matkustusilmoituksen.

Jos olet jo tehnyt matkustusilmoituksen ja oleskelusi ulkomailla pitkittyy, on matkustusilmoituksen päättymispäivää syytä muuttaa. Näin saamme tiedon siitä, että olet edelleen maassa ja voimme lähettää sinulle sekä tiedotteita että kyselyitä. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muuttaa ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, tee uusi matkustusilmoitus.

Jos matkustusilmoituksessasi ei ole ollut päättymispäivää tai olet palannut suunniteltua aiemmin Suomeen, on ilmoitus syytä poistaa. Jos olet rekisteröitynyt palveluun, voit muokata ilmoitustasi itse. Jos et ole rekisteröitynyt, lähetä poistopyyntö sähköpostiosoitteeseen KPA-10@formin.fi