PERU/Sopivan teknologian käyttö andilaisten kasvien prosessoinnissa
Kuvaus
Hyvin alkaneen hankkeen jatkovaihe. Hankkeella pyritään luomaan uutta toimintamallia suosimalla paikallisia kestäviä lajikkeita ulkomaisten tuontikasvien kuten vehnän sijaan. Tämä lisää ravintoarvoiltaan laadukkaampien alkuperäiskasvien viljelyä ja niiden arvostusta. Samalla monipuolistetaan köyhien perheiden ja erityisesti lasten yksipuolista ruokavaliota. Tuotekehityksestä (mm. aamiaismurot, puurojauhot ym) vastaa Perun valtiollinen maatalousyliopisto, UNALM. Hankkeessa koulutetaan pienviljelijöitä. V. 2007 on aloitettu yhteisön tuella valmistuneen jatkojalostuslaitoksen käyttö. Samalla tuetaan paikallista pienyritysten verkostoa, jonka tavoitteena on kehittää ja markkinoida pienviljelijöiden tuotantoa. Partneri on brittiläisen INGOn Perun toimisto. Ritva Repo on tutkijana National Agricultural Universityssä, joka on toinen partneri Perussa. Lähestymistavan taustalla asukkaiden matala tulotaso, äitien ja lasten aliravitsemus, viljelijöiden tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin liittyvä osaaminen heikkoa. Nykyisin pursotintuotteiden prosessointi tehdään suuremmissa yrityksissä eikä paikallistasolla. Ruokaturvan parantaminen, köyhyyden vähentäminen
Myönnöt
- 2011: 28 379 €
- 2012: 18 358 €
OECD:n kehitysapukomitean seuraamat tavoitteet
- Osallistuva kehitys/hyvä hallinto
- Biodiversiteetin vaalinta
- Ympäristöapu
Toimiala
- Maatalousneuvonta 30%
- Ruokakasvien tuotanto 30%
- Maataloustuotteiden prosessointi 40%
Rahoituskanava
U-andsföreningen Svalorna rf
Ota yhteyttä
Rahoituskohteen numero
45406901
Tunnus
UHA2011-005806
Sivua muokattu
01.11.2012