Metsien ennallistaminen tuo elinkeinoja kotitalouksille ja auttaa uhanalaisia eläimiä Nepalissa

Ympäristöjärjestö WWF on ennallistanut metsiä Laljhadi-Mohanan alueella yhdessä paikallisten viranomaisten ja asukkaiden kanssa. Lähes 27 000 kotitaloutta hyötyy kylämetsien kestävistä elinkeinoista.

Sakaali metsäkäytävässä.
Sakaali Laljhadi-Mohanan metsäkäytävässä. Kuva: Muna Thapa / WWF Nepal

Metsäkäytävä mahdollistaa suurten nisäkkäiden, kuten sarvikuonojen, tiikereiden ja norsujen, siirtymisen Nepalin Shuklaphantan ja Intian Dudhwan kansallispuistojen välillä. Laaja liikkuma-alue mahdollistaa uhanalaisten lajien levittäytymisen ja geneettisen vaihtelun. 

Tausta

Laljhadi-Mohanan ihmisyhteisöjen ravinto ja toimeentulo ovat riippuvaisia alueen metsistä. Ennen suojelutoimia metsät olivat pirstoutuneita, kun niitä oli kaadettu peltojen ja asutuksen tieltä. Myös laittomat hakkuut, polttopuun kerääminen ja vapaana laiduntava karja uhkasivat metsien tulevaisuutta. 

Suomen kehitysyhteistyön vaikutus

WWF Nepal on tehnyt yhteistyötä Nepalin hallituksen kanssa Etelä-Nepalissa Terai Arcin alueella vuodesta 2001. WWF Suomi on rahoittanut Suomen ulkoministeriön tuella WWF Nepalin työtä alueella vuodesta 2003. Laljhadi-Mohanan metsäkäytävää on tuettu vuodesta 2010.