Maailman markkinat 2017–2018

Maailman markkinat 2017–2018 (pdf, 5,3 Mt, 270 sivua)

Tässä julkaisussa esillä olevat maat ovat sekä markkinoiltaan että kauppapoliittiselta ajankohtaisuudeltaan erityisen kiinnostavia. EU:lla on vapaakauppasopimukset tai se neuvottelee tai suunnittelee niitä melkein kaikkien käsiteltävänä olevien maiden kanssa.

Suomen vienti EU:n vapaakauppakumppaneihin on poikkeuksetta noussut selvästi sopimusten voimaantulon jälkeen, joten laaja sopimusneuvotteluagenda tarjoaa merkittäviä uusia markkinoillepääsymahdollisuuksia suomalaisyrityksille.

Sopimusten tarjoamien etuuksien hyödyntämisessä emme kuitenkaan ole vielä optimitasolla, joten mahdollisuuksia viennin kasvattamiseen on vielä selvästi nykyistäkin enemmän. Tämä on tärkeää myös vastapainoksi sille, että protektionismi nostaa päätään eräillä nykyisistä päämarkkinoistamme.

Uudet markkinat ovat kuitenkin haastavia uusille tulokkaille. Markkinoiden avaamiseen on kauppapoliittisten sopimusten lisäksi tarjolla myös muuta tukea. Ulkoministeriö ja muut Team Finland -toimijat tarjoavat yritysten tarpeisiin perustuvia keinoja päästä paremmin sisään näille uusille markkinoille.

Kehitämme Maailman Markkinat julkaisua. Auta meitä siinä vastaamalla lukijakyselyyn(Linkki toiselle verkkosivustolle).

kauppa