Kertomus Suomen valtionhallinnon osallistumisesta kumppanuusyhteistyöhön Naton kanssa vuonna 2012

Kertomus Suomen valtionhallinnon osallistumisesta kumppanuusyhteistyöhön Naton kanssa vuonna 2012 (avautuu uuteen ikkunaan) (PDF)
Ulkoasiainministeriö /Poliittinen osasto /Turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö 23.4.2013

Suomi on osallistunut Naton rauhankumppanuusohjelmaan (Partnership for Peace, PfP) sen käynnistymisestä vuonna 1994 alkaen. Suomi hyötyy merkittävästi osallistumisesta, sillä se antaa mahdollisuuden osallistua yhteisiin turvallisuuteen liittyviin haasteisiin vastaamiseen sekä kehittää puolustusvoimien kansainvälistä yhteensopivuutta ja suorituskykyjä. Naton kanssa tehtävä yhteistyö on osa Valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon (2012) linjaamaa syventyvää kansainvälistä puolustusyhteistyötä. Yhteistyö kattaa laaja-alaisesti toimintaa niin sotilas- kuin siviilisektoreillakin.

Kertomusvuonna 2012 kumppanuustoimintaan osallistuivat Suomessa ulkoasiainministeriö, puolustusministeriö, puolustusvoimat, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, huoltovarmuuskeskus, sosiaali- ja terveysministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö. Valtionhallinnon kertomuksen on koonnut ulkoasiainministeriö yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa.

Nato pitää yhteistyötä kumppaneiden kanssa merkittävänä osana toimintaansa.

turvallisuus