Evaluointi: Ghanan merialuevalvontajärjestelmä (Vessel Traffic Management and Information System, VTMIS)

Ghana on yksi Länsi-Afrikan merenkulullisesti merkittävimmistä keskuksista, jossa merenkulun turvallisuuden parantaminen on tärkeätä. Rannikkoa pitkin kulkevan kaasuputkiston lähettyvillä tapahtuvan liikehdinnän ja ankkuroinnin jatkuva seuraaminen on myös keskeistä. Suomen tukemassa hankkeessa vahvistettiin merialuevalvontateknologiaa Ghanassa. Hanke valmistui vuonna 2013 ja se toteutettiin 17,7 miljoonan euron korkotukiluotolla ja hankkeeseen on toimitettu suomalaista teknologia. Evaluoinnissa on arvioitu hankkeen toteutusta, tuloksia ja vaikutuksia sekä kiinnitetty huomiota erityisesti hankkeen kestävyyteen. Lisäksi tavoitteena on tuottaa suosituksia ulkoministeriölle uuden investointituki kehitysmaille (PIF) rahoitusinstrumentin ohjelmointiin.

Raportti

Evaluation report: Vessel Traffic Management and Information System (VTMIS) for Coastal Surveillance in the Republic of Ghana and Automatic Identification System (AIS) for Lake Volta (PDF, 95 pages, 8 MB)

Webinaari

Tallenne webinaariesittelytilaisuudesta 9.10.2018 (linkki videoon) (Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan)