Julkaisut aiheittain

Kehitysyhteistyön maaohjelma ja -strategia 2021–2024: Nepal

Suomen kokonaisvaltaisen toiminnan tavoitteita Nepalissa kuvataan maastrategiassa ja kehitysyhteistyöhön keskittyvässä maaohjelmassa.

Vuosina 2021–2024 voimassaolevan maastrategian päätavoitteita ovat: yhteiskunnallisen epätasa-arvon vähentäminen, kestävän kehityksen, ilmastokestävyyden sekä katastrofivalmiuden ja -palautuvuuden tukeminen. Tavoitteena on lisäksi Suomen ja Nepalin välisten poliittisten ja taloudellisten suhteiden monipuolistaminen ja edistäminen.

Suomen kahdenvälinen kehitysyhteistyö Nepalissa suuntautuu vuosina 2021–2024 pääasiassa vesihuollon ja sanitaation parantamiseen sekä opetusalan tukemiseen. Kaikissa hankkeissa edistetään myös sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja sosiaaliseen osallisuuteen liittyviä tavoitteita. 

Finland’s country strategy for Nepal 2021–2024 (Valtioneuvoston julkaisuarkisto VALTO)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Country programme for development cooperation Nepal 2021–2024 (Valtioneuvoston julkaisuarkisto VALTO)(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)