Uutisia Luoteis-Venäjältä 18.2.-30.4.

Kuva: Ashley R. Good, flickr.com, ccby3.0Tsaari Pietarin kaupunki lähialueineen houkuttelee jälleen investointeja. Kuva: Ashley R. Good, flickr.com(Linkki toiselle verkkosivustolle), ccby3.0(Linkki toiselle verkkosivustolle)

Pietarin suuri satama ei pystynyt merkittävästi hyödyntämään Suomen satamalakkoa asemansa vahvistamiseen. Ulkomaiset investoinnit Pietariin viime vuonna säilyivät lähes edellisvuoden tasolla.

Pietarin pääkonsulaatin Luoteis-Venäjän uutiskirjeessä muun muassa seuraavat aiheet:

• Petroskoin toimipisteen uudet toimitilat vihittiin käyttöön 19. huhtikuuta.

• Kontupohjan vuoden 2006 elokuun mellakka-asiassa syytetyt henkilöt on tuomittu kolme vuotta kestäneen oikeuskäsittelyn jälkeen

• Suomen satamalakon vaikutuksen liikennevirtojen siirtymiseksi Venäjän satamiin arvellaan jäävän vähäiseksi. Pääsyynä siihen, että Pietarin suuri satama ei pystynyt hyödyntämään Suomen satamalakkoa oman asemansa vahvistamiseen, oli se, että Pietarissa lastin käsittely on merkittävästi hitaampaa ja kalliimpaa kuin Suomen satamissa.

• Ulkomaiset investoinnit Pietarin talouteen saavuttivat 2009 lähes edellisvuoden tason. Investointien määrä nousi jyrkästi vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä. Koko vuoden ulkomaiset investoinnit Pietariin olivat 5,5 miljardia USD, mikä on vain 6,8% vuoden 2008 tasoa heikompi tulos.

• Pietarissa avataan uusi Aurora Fashion Week tapahtuma 17.-23.5. Tapahtuman tarkoituksena on avata uusia mahdollisuuksia kansainvälisiin yhteyksiin kaupungissa toimiville vaatesuunnittelijoille ja muotiliikkeille.
 

 Luoteis-Venäjän uutiskirje 15.2.-30.4.2010 (avautuu uuteen ikkunaan) (pdf, 60kt)

Kuva: Ashley R. Good, flickr.com(Linkki toiselle verkkosivustolle), ccby3.0(Linkki toiselle verkkosivustolle)