Suuntana Algeria

Team Finland -vienninedistämismatka Algeriaan 4.–6.12.2012. | Suomi panostaa tällä hetkellä merkittävästi Afrikan-markkinoille. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb johdattaa seuraavan yritysdelegaation vienninedistämismatkalle Afrikkaan joulukuun alussa. Matkakohteena on Algeria.

Algerian pääkaupunki Alger on noin kolmen ja puolen miljoonan asukkaan modernisoituva satamakaupunki. Algerian pääkaupunki Alger on noin kolmen ja puolen miljoonan asukkaan modernisoituva satamakaupunki. Kuva: Batistini Gaston(Linkki toiselle web-sivustolle.) ccby 2.0

Team Finland -verkosto toteuttaa seuraavan viennin ja kansainvälistymisen edistämisen (VKE) matkan joulukuun alussa. Suuntana on Pohjois-Afrikan vahva taloustoimija Algeria. Finpron kokoamaan yritysdelegaatioon osallistuu 17 eri alojen suomalaisyritystä ja organisaatiota. Delegaatiota vetää eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Matkan temaattiset painopisteet ovat meriteollisuus, rakennusala, informaatio- ja viestintäteknologiat, terveyssektori sekä energiasektori.

Algeria on lähes velaton öljyn- ja kaasuntuottajamaa, jonka bruttokansantuote on viidessä vuodessa kaksinkertaistunut. Euroopan unioni on Algerian merkittävin kauppakumppani. Suomelle Algeria on Maghrebin alueen tärkein vientimaa; kaikista Afrikan mantereen maista Algeria on Suomen kolmanneksi suurin vientimaa. Algeriassa on paikallisesti edustettuna yli 20 suomalaisyritystä.

Team Finland -verkosto ei toimi vain viennin ja yritysten kansainvälistymisen edistämisen parissa – olennaisena osana sen työhön kuuluu myös laajemman Suomi-kuvan vieminen maailmalle. Suomen Algerian-suurlähetystö järjestää matkan yhteydessä 5.12. itsenäisyyspäivän konsertin, jossa esiintyy Anssi Karttusen Zebra-kvartetti. Konsertissa on mukana myös johtaviin nykysäveltäjiimme kuuluva Magnus Lindberg.

Lisää uutisia matkasta sivustollamme www.kauppapolitiikka.fi(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) sekä Team Finlandin sosiaalisen median kanavilla Facebookissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan) ja Twitterissä(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Seuraa myös Algerian-suurlähetystömme sivustoa www.finlandalgeria.org(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan).

Aiempia Algeria-raportteja: