Suomalaiset biotalousyritykset mukana Ranskassa SINAL:issa, biotalouden arvostetussa business-tapaamisessa

Châlons-en-Champagnessa järjestetään vuosittain yksi Ranskan kahdesta suuresta biotalouteen liittyvästä business-tapaamisesta, SINAL (http://www.sinal-exhibition.eu/index.php/en/(Linkki toiselle web-sivustolle.)). Tapahtumassa oli mukana yrityksistä ja hallinnosta koostunut delegaatio Suomesta.

Tapahtumaan osallistuneet suomalaiset suurlähettiläs Risto Piipposen johdolla.

SINAL järjestettiin 19.-20.5.2015, ja Suomen osallistuminen tapahtui Team Finland-hengessä. Myös suurlähettiläs Risto Piipponen osallistui virallisiin avajaisiin.

Suomalaisille ja alankomaalaisille osallistujille oli myös järjestetty yritysvierailu Pomaclen biojalostamoon ja sen yrityksiin (http://www.a-r-d.fr/(Linkki toiselle web-sivustolle.) ).

Kohderyhmänä yhteistyökumppaneita etsivät yritykset ja tutkimuslaitokset

SINAL:in kohderyhmänä ovat nimenomaan yritykset ja tutkimuslaitokset, jotka etsivät yhteistyökumppaneita kehittämiensä biotaloustuotteiden teollistamiseen ja kaupallistamiseen.

Tapahtuma toimii niin, että järjestäjät ovat jo etukäteen sopineet kaikille yrityksille tapaamisia potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kanssa, speed dating-tyyppisesti. Varsinaiset messuosastot ovat vaatimattomia, sillä satunnaisia kävijöitä paikalla ei ole. Kaikki osallistujat ovat ammattilaisia ja jo etukäteen ilmoittaneet oman osaamisensa ja kiinnostuksensa kohteet.

Suomalaiset osallistujat olivat tapahtumaan tyytyväisiä ja erityisesti etukäteen sovittujen business-tapaamisten systeemiä pidettiin onnistuneena ja toimivana. Potentiaalisia yhteistyökumppaneita löytyi kaikille paikalla olleille. Hyödyllisenä pidettiin myös sitä, että tapahtuma lujitti Suomen ja Alankomaiden yhteistyötä biotaloussektorilla. Koska SINAL:in maaosastolla vain kaksi maata, Alankomaat ja Suomi, oli näkyvyytemme hyvä ja mahdollisti Suomen profiloitumisen yhtenä biotalouden vahvana kärkimaana ranskalaisten alan ammattilaisten mielissä.

Tavoitteena on saada ensi vuonna Suomesta vielä laajempi osallistujajoukko tapahtumaan, sillä se tarjoaa konkreettisen keinon kehittää yhteistyötä kansainvälisesti. Biotalouden kasvuohjelma tarjonnee vetoapua tässä työssä.