Puhdas suomalainen ruoka maailmankartalle

Puhdas suomalainen ruoka maailmankartalle

20 000 kananmunaa. 4600 kiloa vihanneksia. 1000 kiloa lihaa. 700 kiloa perunoita. Kokkiolympialaiset Erfurtissa ovat valmiit alkamaan – ja mukana on myös nuori ja nälkäinen Suomen joukkue valtteinaan puhtaat suomalaiset raaka-aineet ja suomalainen osaaminen.

Puhtaat raaka-aineet ja suomalainen osaaminen ovat Suomen joukkueen valtit kokkiolympialaisisssa. Kuva: Culinary Team Finland Puhtaat raaka-aineet ja suomalainen osaaminen ovat Suomen joukkueen valtit kokkiolympialaisisssa. Kuva: Culinary Team Finland

 

Vuosi 2012 on todellinen olympialaisvuosi. Lontoossa urheilluiden kaksien olympialaisten jälkeen vuorossa ovat kisoista maukkaimmat – kokkiolympialaiset(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan). Saksan Erfurtissa 5.–10.10. järjestettäviin olympialaisiin osallistuvat 54 maan joukkueet, ja mukana on myös Suomen Kokkimaajoukkue(Linkki toiselle verkkosivustolle) (avautuu uuteen ikkunaan).

”Meidän valttimme ovat puhtaat suomalaiset raaja-aineet ja suomalainen osaaminen”, kertoo Suomen Kokkimaajoukkueen puheenjohtaja Ulla Liukkonen. ”Tähtäimenämme on päästä kymmenen parhaan joukkoon.”

Visio: Ainutlaatuinen suomalainen keittiö viedään maailmalle

Maajoukkue olympialaisia varten koottiin hakemusten ja tiukkojen haastattelujen perusteella jo vuonna 2010. Mukana on 13 miestä ja naista; joukkueen keski-ikä on 27 vuotta. ”Tiimimme on nuori ja nälkäinen”, hehkuttaa Liukkonen. ”Joukkue on harjoitellut kovaa – osaaminen on aina kovan työn tulosta, ja käden taitoja pitää harjoitella jatkuvasti”.

Ulla Liukkonen, joka toimii myös Suomen keittiömestareiden puheenjohtajana, pitää olympialaisia erinomaisena mahdollisuutena viedä eteenpäin suomalaista ruokakulttuuria maailmalla. Suomen ja suomalaisen ruuan menestys on hänelle sydämen asia. ”Pohjoismaat ovat olleet ylipäätään kovassa nousussa gastronomian alalla, ja jos Suomi nyt pärjää, on se mahtavaa mainosta suomalaiselle ruualle, suomalaisille raaka-aineille ja suomalaiselle osaamiselle.”

”Kokkileijonat” harjoittelivat ns. kylmää pöytää helsinkiläisessä kauppakeskuksessa 10.9., ja pitivät kenraaliharjoituksensa helsinkiläisessä hotellissa syyskuun lopussa. Joukkue sai työstään loistavaa palautetta.

Vuodesta 1954 lähtien maailman keittiöissä kilpailleen Suomen Kokkimaajoukkueen suojelijana toimii tällä hetkellä presidentti Martti Ahtisaari.

Mukaan kannustamaan!

Itsekin Top Chef -TV-ohjelmassa kilpaillut Liukkonen tuntee kilpailutilanteen paineet. ”Mutta kannustaminen se vasta hermoja raastavaa onkin!”

Kannustajia odottaa näissä kisoissa aivan erityinen palkkio. Kokkiolympialaiset huipentuvat lämpimän ruuan valmistukseen maanantaina 8.10, ja silloin myös yleisö pääsee maistelemaan huippukokkien luomuksia. Suomalaisia kannustajia Suomen lippuineen toivotaan katsomoon sankoin joukoin – eli jos Erfurt osuu lähipäivinä reiteillesi, älä jätä näitä kisoja väliin.

Bon courage, bon appetit!

kauppa