Ministeri Stubb: Suomen yrityksillä loistavat mahdollisuudet kansainvälistyä

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kertoi pk-yritysten kansainvälistymismahdollisuuksista Yritystä Stadiin! -tapahtumassa.

Jone Nikula haastatteli eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbia pk-yritysten kansainvälistymismahdollisuuksista Yritystä Stadiin! -tapahtumassa. Helsingin yrittäjien 8. toukokuuta järjestämässä tapahtumassa oli tietoiskuja yrittäjyydestä.

Suomesta on hyvät edellytykset ponnahtaa maailmalle, ministeri tähdensi. Meillä on yrittäjäystävällinen lainsäädäntö, joka tukee verohelpotuksia innovaatioille ja bisnesenkeleille. Jokaisen ulkomaille tähtäävän yrityksen kannattaisi myös katsoa, mitä tapahtuu vienninedistämisrintamalla. Esimerkiksi viimeksi tehdyllä vienninedistämismatkalla Turkkiin delegaatio pääsi tapaamaan kymmentä ministeriä.

Pk-yritysten kansainvälistyminen on niin tärkeä asia, että ensi syksynä järjestetään pk-vienninedistämispäivät. Tapahtumassa toivotaan myös yritysten palautetta siitä, mitä valtion tulisi kansainvälistymisen edistämiseksi tehdä.

Ministeri tähdensi, että Suomen bruttokansantuotteesta 40 % tulee viennistä. Tällä hetkellä vientitoimintaa pk-yrityksistä harjoittaa jo 29 %, joten kasvunvaraa on vielä.