Ulkoministeri Haaviston kabinetissa uusia avustajia

Ulkoministeri Pekka Haaviston kabinetissa on kesällä aloittanut kolme uutta avustajaa.

Johanna Lukkarila
Johanna Lukkarila

Johanna Lukkarila on aloittanut kabinetissa diplomaattiavustajana 1. elokuuta. Lukkarilan edellinen asemapaikka oli Tukholman-suurlähetystö, ja sitä ennen hän toimi ulkoministeriön Venäjä-yksikössä yksikönpäällikön sijaisena. Lukkarila on työskennellyt myös Pekingin- ja Lontoon-suurlähetystöissä. Hän on valmistunut valtiotieteiden lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta.

 

Tomi Nyström
Tomi Nyström

Tomi Nyström on aloittanut kabinetissa erityisavustajana niin ikään elokuun alussa. Nyström vastaa ulkoministerin viestinnästä ja mediasuhteista sekä seuraa opetus- ja kulttuuriministeriön toimialaa.

Nyström on aiemmin työskennellyt muun muassa vaikuttajaviestinnän johtavana asiantuntijana, eduskunnassa sekä korkeakoulupolitiikassa. Hän on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta.

 

Toni Sandell
Toni Sandell

Toni Sandell aloitti ulkoministerin kabinetissa erityisavustajana 1. kesäkuuta. Sandell vastaa rauhanvälitysasioista ja viestinnän suunnittelusta sekä seuraa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin ja puolustusministeriön toimialoja.

Sandell siirtyi tehtävään Strasbourgista, jossa hän toimi Suomen pysyvän edustajan sijaisena Euroopan neuvostossa. Sandell on aiemmin työskennellyt ulkoministeriössä poliittisella osastolla ja itäosastolla sekä Nairobin-suurlähetystössä ja Pietarin-pääkonsulaatissa.

Sandellilla on toimittajatausta, ja ennen diplomaattiuraa hän työskenteli kehityspolitiikan parissa Brysselissä ja Keski-Amerikassa. Sandell on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Diplomaattiavustajina kabinetissa jatkavat Laila Clyne ja Sampo Saarinen sekä erityisavustajana Joel Linnainmäki.

Lisätietoja:

  • Erityisavustaja Tomi Nyström, p. 0295 350 470 
  • Diplomaattiavustaja Johanna Lukkarila, p. 0295 350 834 
  • Erityisavustaja Toni Sandell, p. 0295 350 748
  • Erityisavustaja Joel Linnainmäki, p. 0295 350 466
  • Diplomaattiavustaja Laila Clyne, p. 0295 350 492
  • Ulkoministerin kabinetin kaikki yhteystiedot