Ministrarnas biblioteksturné fortsätter

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera regeringsprogrammet med finländarna.

Regeringsprogrammet för statsminister Antti Rinnes regering offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode. Nu vill regeringen fortsätta diskussionen med folket på bibliotek, eftersom biblioteksväsendet är en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick.

Syftet med diskussionsmötena på bibliotek är att redogöra för regeringens viktigaste mål och få respons på regeringsprogrammet.

Diskussionsmötena är öppna för alla. Publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet. Mötena kan också följas på utrikesministeriets Twitterkonto @ulkoministerio.

Utrikesministeriets ministrar besöker biblioteken enligt följande:

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Lahtis stadsbibliotek fredagen 23.8 kl. 14.30.

Utrikesminister Pekka Haavisto besöker Hyvinge stadsbibliotek lördagen 24.8 kl. 13.30 och Entresse i Esbo kl. 15.30.

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari och europaminister Tytti Tuppurainen besöker Uleåborgs stadsbibliotek måndagen 26.8, kl. 17.00 i evenemangssalen Laituri.  

Ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet Thomas Blomqvist besöker biblioteket i Grankulla onsdagen 28.8. kl. 17.00.

Närmare information om tidigare och kommande biblioteksbesök finns på statsrådets webbplats(Länk till en annan webbplats.) (Öppnar nytt fönster). Biblioteksturnén kan också följas i sociala medier med hashtaggarna #kirjastokiertue och #biblioteksrunda.

Ytterligare information: Petri Salo, tfn 0295 351 018

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.