angle-left Sommarjobb på utrikesministeriet

Sommarjobb på utrikesministeriet

Utrikesministeriet anställer assistenter för tvåmånadersperioder mellan den 16 maj och den 31 augusti 2019. Ansökningstiden pågår den 7–21 januari 2019.

Du kan söka sommarjobb elektroniskt på webbplatsen valtiolle.fi under lediga arbetsplatser. Befattningarna har ID-nummer 24-574-2018. Logga in som arbetssökande och skapa ett Aditro Recruit-konto.

Vi önskar att du som söker är bekant med kontorsarbete, att du är bra på att samarbeta och har goda IT-kunskaper. Du måste ha goda kunskaper i finska och engelska och minst nöjaktiga kunskaper i svenska. Vi förutsätter att du har en studentexamen och finskt medborgarskap. Tidigare arbetserfarenhet är meriterande. Du ska vara minst andraårsstuderande vid en yrkeshögskola eller ett universitet.

Som sommarjobbare arbetar du huvudsakligen som assistent för en enhet eller för ledningen vid olika avdelningar. I dina arbetsuppgifter ingår att ordna möten och resor, uppdatera kalendrar, dokumenthantering och informationssökning.

Ange i ansökan den period du kan arbeta. Arbetsförhållandet följer statens tjänstekollektivavtal. Lönen är 1 512 euro/mån.

Säkerhetsutredning: om de sökande som är på förslag för ett sommarjobb görs en normal säkerhetsutredning (säkerhetsutredningslagen 726/2014). Om förfarandet under en säkerhetsutredning och rättigheter för den som utredningen gäller finns noggrannare uppgifter på www.poliisi.fi/sv/supo.

På grund av den stora mängden sökande kontaktar vi i april enbart dem som valts ut till en intervju.