Sommarjobb på utrikesministeriet

Sommarjobb på utrikesministeriet

Utrikesministeriet anställer 40 sommarvikarier för assistentuppgifter för tvåmånadersperioder mellan den 1 maj och den 31 augusti 2020. Jobben kan sökas på valtiolle.fi den 3–22 januari 2020.

Som sommaranställd är du semestervikarie och arbetar med assistentuppgifter vid ministeriets olika avdelningar. I arbetsuppgifterna kan till exempel ingå att sköta e-post och distribuera dokument, uppdatera kalendrar, ordna möten, resor, besök och evenemang, hantera räkningar, utföra informationssökning och andra administrativa uppgifter.

Vi önskar att våra sommarjobbare har kunskap om kontorsarbete, god social kompetens och goda it-kunskaper. Det krävs goda kunskaper i finska och engelska och minst nöjaktiga kunskaper i svenska. Du måste vara finsk medborgare för att kunna söka. Tidigare arbetserfarenhet är meriterande. Du ska vara minst andraårsstuderande vid en yrkeshögskola eller ett universitet.

Vi uppskattar särskilt studier som är inriktade på assistentarbete och erfarenhet av de it-system som används inom statsförvaltningen (M2-resehanteringssystemet, Rondo/Handi eller Kieku) samt erfarenhet av arbete inom statsförvaltningen.

Du kan söka utrikesministeriets sommarjobb på webbplatsen valtiolle.fi (ID 24-530-2019) fram till den 22 januari 2020.